“TALHA UĞURLUEL İLE TARİH TIBBI KONUŞTURDU”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Selamlık Sohbetleri’nde bu ay 14 Mart Tıp Bayramı’na özel olarak düzenlenen programda, Tarihçi Talha Uğurluel ve Tıp Profesörü Muammer Kayatekin konuk oldu.

Söyleşi programından Tarihçi Talha Uğurluel ve Tıp Profesörü Muammer Kayatekin, Fatih Sultan Mehmet'in Gizemli ölümünden, Hürrem Sultan'ın ani vefatına, Semud kavminin ortadan kayboluşuna, Yemen halkının ölümüne kadar tarihte gizlenmiş olan nice bilinmeyen ölüm vakalarını tıbbı verilerle ele alarak açıkladılar.

“Tarih Tıbbı Konuşturdu” kitaplarının Hürrem Sultan sayesinde çıktığını söyleyen Talha Uğurluel, Hürrem Sultan’ın tarihte kulunç rahatsızlığı nedeniyle öldüğünün bilindiğini, ancak Muammer hocanın bir kas probleminden dolayı ölmeyeceğini, bunun başka bir illet olabileceğini söylemesiyle araştırmalarının başladığını belirtti.

Hürrem Sultan’ın yaşamını tıbbi ve tarihi açıdan mercek altına aldıklarını ifade eden Uğurluel, “Tıbbın da bize verdiği ışık doğrultusunda yaptığımız araştırmalarda yüzde yüz olmasa da yüzde doksan Hürrem Sultan’ın akciğer zarı kanserinden ölmüş olabileceği bilgisine ulaştık” dedi.

Hürrem Sultan’ın ardından Fatih Sultan Mehmet’in gizli ölümüne değindiklerini anlatan Uğurluel, Fatih Sultan Mehmet’in ise zehirlenerek değil, eceliyle öldüğünü, “Fatih’in doktoru Yakup Paşa’nın padişaha verdiği ilacın zehir olarak algılandığını görüyoruz. Bu nedenle Fatih Sultan Mehmet’in eceliyle öldüğü anlaşılıyor” sözleriyle belirtti.

Talha Uğurluel ve Muammer Kayateki programın devamında ise, Semud kavminin ortadan kayboluşuna, Yemen halkının ölümüne, Sultan Abdülaziz’in ölümüne neden olan etkenlere değindiler.

600 kişinin katıldığı söyleşinin ardından ise Talha Uğurluel ve Fizyoloji Profesörü okurları için kitaplarını imzaladılar.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-03-14
Etkinlik Saati -
Etkinliğin Yapılacağı Yer Büyükşehir Konferans Salonu
Bilet Satış Yerleri -
Bilet Fiyatı -

• ASRİ MEZERLIKTAKİ ‘ŞİRECİ CAMİ’NİN AÇILIŞINI KURTULMUŞ YAPTI

Caminin sadece bir ibadethane değil insanları toplayan, cem eden bir yer olduğunu ifade eden Kurtulmuş, cuma namazlarında, bayramlarda, düğünlerde sosyal hayatın merkezi olarak kullanılan bir yer olan camilerin kadim şehirlerde de merkezi alanı oluşturan ana çemberin ni

• ENGELLİLERE YÖNELİK “ENGELLİLİK VE DİN” PANELİ DÜZENLENDİ

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda yapılan panelde engellilere yönelik çalışmalarını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’nin ilk engelli daire başkanlığını kurarak engellilere yönelik faaliyetler yapmaya

• "ŞEHİTLERİMİZ SAYGIYLA ANILDI"

Genel Sanat Yönetmenliğini San. Öğr. Elm. Dr. Hakan Tatyüz’ün üstlendiği programda, saz ekibinden Türk Halk Müziği Korosu’na, Mehteran Takımı’ndan Türk Halk Oyunları ekibine kadar 80 kişilik büyük bir ekip sahne aldı.

• FATMA ŞAHİN, TURİZM VE SEYAHAT ACENTALARIYLA BİRARAYA GELDİ

Şahin, Mutfak Sanatları Merkezi’ndeki yemekli toplantıda, belediyenin kentin kültür, tarih ve gastronomi alanında yaptığı çalışmaları sunum eşliğinde anlattı. “Şimdi Gaziantep Zamanı” sloganıyla başlatılan kampanyayı anlatan Şahin, Anadolu’nun

•   Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi’ndeki serginin açılışını, İl Kültür Müdürü Bülent Öztürk, Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ayhan Doğan, Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu, TMMOB Mimarlar Odası Gaziante

• BÜYÜKŞEHİR’DEN KORUTÜRK CADDESİNE 1.8 MİLYONLUK YATIRIM