15 TEMMUZ DEMOKRASİ MÜZESİ AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin önderliğinde kurulan Türkiye’nin ilk “15 Temmuz Demokrasi Müzesi” 12 Temmuz’da açıldı.

İstasyon Meydanı’nda kurulan müze açılışı, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, AK Parti il Başkanı Eyüp Özkeçeci, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür ve diğer ilgililerin yanı sıra 15 Temmuz Gazi ve Şehit yakınlarının katılımlarıyla gerçekleşti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin açılış konuşmasında, “Bütün dünyaya darbeye darbenin nasıl yapıldığını en kuvvetli şekilde gösterdik. Bu özel günün unutulmaması için de yaşanmışlığı teknolojinin nimetlerinden yararlanarak yeniden yaşatma imkanı bulduk. Çok daha aydınlık bir gelecek için hepberaberiz.” sözleriyle müzenin alanında Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade etti ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Yerlikaya ise, 15 Temmuz'da Türkiye'nin dört bir yanında binlerce insanın tek yürek olarak yeni bir kurtuluş destanı yazdığını aktardı. Geleceğine el koymak isteyenlere karşı istiklalini ve istikbalini korumak isteyen halka Gaziantep'in de çok güçlü bir sesle yanıt verdiğini anlatan Yerlikaya, 300 bin kadar insanın Gaziantep'teki Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelerek hainlere karşı tek yürek olduğunu kaydetti.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ MÜZESİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler ve Kütüphane Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren müze, 15 Temmuz'un tanıkları ve kullandıkları cihazlar aracılığıyla tarihe tanıklık etme imkanı sunmaktadır.

Ziyaretçilere "tanıklık" hissini yaşatma gayesiyle hain kalkışmanın başladığı saat itibariyle meydana gelen olayları kronolojik sıraya göre tablet, cep telefonları ve monitörler aracılığıyla kalkışmanın son bulduğu ana kadar görüntüler ziyaretçilere sunulmaktadır.

Müzenin çıkış bölümüne geçerken ise, halkın selalar eşliğinde sokağa çıktığı anları yansıtan ve o duyguları yaşatan uygulamalar tasarlanmıştır. Müzenin son bölümünde ise, hain kalkışmada şehit olan vatandaşlarımızın fotoğrafları ile TRT'deki korsan bildiri yayını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının yer aldığı video görüntüleri yerleştirilmiştir. Ayrıca bu bölümde darbe girişiminde şehit düşen Gaziantepli hemşehrilerimizin ayrı bir bölümde fotoğrafları sergilenmektedir. Müze binasının dış cephesinde 248 şehidimizin isimlerinin yazıldığı özel bir alan oluşturulmuştur.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-07-13
Etkinlik Saati -
Etkinliğin Yapılacağı Yer 15 temmuz Demokrasi Müzesi
Bilet Satış Yerleri -
Bilet Fiyatı -

• GAZİANTEP’TE 4 MEVSİM KAYAK KEYFİ!

Tarif edilmez güzellikteki bir coğrafya üzerinde bulunan Gaziantep, sahip olduğu önemli lezzet merkezleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi başardı. Birçok kayak pistleri sadece kış aylarında misafirlerini ağırlarken, Erikçe Kayak Merke

• BÜYÜKŞEHİR, ÖĞRENCİLERE “TRAFİK BİLİNCİ, YAŞAMA SEVİNCİ”Nİ ANLATTI

Toplumun her kesimine dokunan Büyükşehir, sosyal belediyeciliğin gereğini yerine getirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda 2017-2018 eğitim öğretim döneminde öğrencilere, trafik bilincini geliştirmek maksadıyla projeler geliştirildi, trafik kuralları minik öğre

• BÜYÜKŞEHİR, “GAZİRAY” İÇİN ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR