3 ERBİL 3 BAKIŞ RESİM SERGİSİ AÇILDI Haberi

3 ERBİL 3 BAKIŞ RESİM SERGİSİ AÇILDI

Devlet sanatçısı ve ressam Devrim Erbil ile iki kızının eserlerinden oluşan "3 Erbil 3 Bakış" adlı karma resim sergisi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermekte olan “Gaziantep Sanat Merkezi”nde açıldı.

Serginin açılışına Devrim Erbil ve kendisi gibi sanat ile uğraşan kızları Çiğdem Erbil ile Renk Erbil başta olmak üzere Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay, sergi koordinatörü Esmer Erdem ve sanatseverler katıldı.

Devrim Erbil açılış konuşmasında, kızları ile birlikte sergi açmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek “Bugün burada olan tüm dostlarıma, tüm sanatseverlere ve destekleri için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve sergi koordinatörü Esmer Erdem’e teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Çiğdem Erbil ve Renk Erbil hakkında bilgiler aktararak, serginin üç ayrı kuşağı yansıttığını belirtti.

Ressam Devrim Erbil'in geleneksel tasvir sanatından ve minyatürden esinlenerek çizgisel tasarımlardan oluşan yapıtlarında Boğaz, Galata Köprüsü, Ayasofya, Haliç gibi İstanbul siluetleri dikkat çekti.

Daha çok soyut çalışmalardan oluşan eserlerinde renklerin gizemini yansıtan Çiğdem Erbil, akrilik ve yağlı boyu tekniklerini kullanırken Renk Erbil ise tuval ve foto blok üzerine dijital baskı çalışmalarıyla eserlerinde kendi içimizdeki oluşu yansıtıyor.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2018-10-04
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Gaziantep Sanat Merkezi
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• GÜZELYURT KONUTLARINDA SATIŞLAR DEVAM EDİYOR

Göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek amacıyla toplu konut projelerini hızlandıran Büyükşehir Belediyesi,  Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt mahallelerini kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldı, bu alanları toplu

• 450 ÇOCUK, UÇURTMA ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

Alleben Göleti’nde gerçekleştirilen 2’nci Uçurtma Şenliği’nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, “Çok güzel görünüyorsunuz, keyifli anlar yaşı

• OKUMANIN BÜYÜSÜ GAZİANTEP'İ SARACAK

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen CNR Gaziantep Kitap Günleri'ne 100'ün üzerinde yayınevi, 200 markasıyla katılacak. Organizasyonda çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlik alanları oluşturulacak.

• MUHTARLIK KUPASINI NİZİPSPOR İKİNCİ KEZ KAZANDI

Final maçının başlama vuruşunu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, muhtarlar için akademi açtıklarını söyledi. Yöneticini kendini iyi yetiştirmesi ve dünyada olup bitenleri takip etmesi gerektiğini ifade eden Şahin,