8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE ELİF KORKMAZEL KONUK OLDU Haberi

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE ELİF KORKMAZEL KONUK OLDU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Büyükşehir Konferans Salonu’nda kadın personellere yönelik program düzenlendi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı Gasmek orkestrasıyla başladı. Ardından ise, yemek yazarı ve sunucu Elif Korkmazel yemek yapmanın püf noktalarını anlattı. Gaziantep Mutfağı hakkındaki düşünceleri paylaşarak, katılımcıların sorularını yanıtladı. Zengin Gaziantep sofrasının ilerleyen zamanda Türkiye’nin ve Dünya’nın bir numaralı sofrası haline geleceğini vurgulayarak, Gaziantep’in gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" girmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in çok büyük emeğinin olduğunu vurguladı. Gaziantep’in her yönüyle bambaşka bir şehir olduğuna dikkati çekerek, gazi şehrin kültürüyle, tarihiyle, sıcakkanlı insanlarıyla, misafirperverliğiyle farkındalık oluşturduğunu belirtti.

Programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken tarafından Elif Korkmazel’e günün anısına fincan takımı armağan edildi. Son iki yılda 806 kadın cinayetinin yaşandığını belirten Genel Sekreter Deniz Köken, kadına yönelik şiddetin doğru teşhis edilmesi gerektiğini belirtti. Kadınlara şiddeti dini bakış açısıyla açıklanamayacağını aktararak, hem İslam tarihine hem de Osmanlı tarihine iz bırakan rol model kadınların hayatından kesitler sundu.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2018-03-08
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Büyükşehir Konferans Salonu
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• BAŞKAN ŞAHİN, İSLAHİYE'DE HALKA SESLENDİ

ŞAHİN: İSLAHİYE’Yİ ÇOK ÖZEL SEVİYORUZ Başkan Fatma Şahin, “Bu soğuk geceyi kalbiyle ısıtan İslahiyelilere şahit ol yarabbi, bu güzelliği 31 Martta destana çevireceğiz. 31 Martta bu kalabalık yeni bir zaferin işareti olacak, İslahiye

• TÜRKİYE'DE, AVM YIKIP MEYDAN YAPAN TEK BÜYÜKŞEHİR!

KİTAP KAFE VE MEYDAN YAPILDI Şehrin göbeğindeki Alışveriş Merkezi’ni (AVM) yıkarak onun yerine meydan ve meydan içerisine kitap kafe kuran tek belediye olma özelliğini taşıyan Büyükşehir Belediyesi, eğitime katkı sunmak için 2014-201

• ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL SERGİ!

Mutlu Kafe’de açılan el işleri sergisi, Hacı Lütfiye Şireci Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne giden özel eğitim öğrencilerinin becerilerini yansıttı, birbirinden ilginç çalışmalar görücüye çıktı.

• BAŞKAN ŞAHİN, SOSYAL PROJELERİYLE GÖZ DOLDURDU

SOSYAL HAYATIN HER NOKTASINA DOKUNULDU Şehirde yaşayan 1 milyon genci sahiplenen Büyükşehir Belediyesi, madde bağımlılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında uyuşturucunun yoğun kullanılan mahalleleri taradı, aileler uzman ekipler tarafından bilin