9.ÇOCUK FESTİVALİ TİYATRO ŞENLİĞİ SON OYUN “KUZU MAYDANOZUN MACERALARI" Haberi

9.ÇOCUK FESTİVALİ TİYATRO ŞENLİĞİ SON OYUN “KUZU MAYDANOZUN MACERALARI"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla 9. Çocuk Festivali kapsamında gerçekleştirilen “Çocuk Tiyatro Şenliği”nde sahnelenen som oyun İzmir Devlet Tiyatrosu çocuk oyunlarından “Kuzu Maydanozun Maceraları” oldu. 2 gün boyunca 4 seans sahnelenen çocuk tiyatrosuyla 2.373 kişiye ulaşıldı.

Nil Ünlü Aycıl tarafından yazılan “Kuzu Maydanoz’un Maceraları” adlı şarkılı danslı çocuk oyununda dostluğun önemi anlatıldı. Doğanın neden korunması gerektiği, teknolojinin hayatımızdaki yeri, yaşadığımız coğrafyayı keşfetmenin bizi nasıl mutlu edeceği gibi konular üzerinde durarak hem çocukları bilgilendirdi hem de müzikleriyle çocukları eğlendirdi.

Oyunun konusu;

Kuzu Maydanoz’un amacı dünyayı keşfetmektir. Aşıdan dönerken kamyondan düşmesi maydanoz açısından dünyayı keşfetmesine bir fırsattır. Maydanoz karga, karga asistanı, kurbağa, doktor ve korkuluk olduğu ormana düşer. Karganın kullandığı kullandığı teknolojik aletleri merak eden kuzu Maydanoz’a doktor ve korkuluk pek faydalı bir şey olmadığını anlatırlar.

Karga kuzuyla ilgili hain bir plan düşünür. Kuzu maydanozu satmak ister. Bu yüzden ormanda çıkan yangına arkadaşlarını gönderir ve dönene kadar kuzuyu saklar. Arkadaşları yangından dönünce kuzun ortada olmadığını anlarlar ve aramaya başlar fakat hiç biri karganın sakladığı kuzuyu bulamaz. Bu sırada karganın arkadaşı mazot ormana gelir. Karga arkadaşlarının mazotu görmemesi için kuzunun yanına götürür. Gece herkes uyuduğunda ise mazot kuzuyu kaçırır. Kuzun kaçırıldığını anlayan karga arkadaşlarına her şeyi anlatır. Hep birlikte plan yaparlar ve mazotun çalıştığı iplik fabrikası müdürünü ararlar. Mazotun bir kaçak bir kuzu getireceğini getirdiği zaman kendilerine haber vermelerini isterler. Karga böyle bir şey yaptığı için arkadaşlarından özür diler arkadaşları da teknolojik ürünlerden vazgeçmesi karşılığında kargayı affedeceklerini söylerler. Bu sırada kuzu maydanoz mazotun elinden kurtulmuş ve çiftliğinin yolunu da öğrenmiştir. Ormana arkadaşlarının yanına giderek çiftliğini bulduğunu anlatır ve bu olay coşkuyla kutlanır.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2018-04-10
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Büyükşehir Konferans Salonu
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleşti. Bileşimde görüşülen 97 gündem maddesinin 31’i oy çokluğuyla, 57&r

• 15 TEMMUZ GÜNÜ BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMVAYLAR ÜCRETSİZ

Ulaşım Planlama ve Raylı Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 15 Temmuz Pazar günü vatandaşların belediye otobüsleri ile tramvaylara ücretsiz binebilecekleri açıklandı.

• 12 BRANŞTA 20 BİN ÖĞRENCİYE YAZ SPOR KURSU

Etik değerlere sahip sporcuların yetişmesi, sporun yaygınlaşması ve yaşam biçimi haline getirilmesi için açılan spor okulunda çocuklar ücretsiz faydalanıyor. 12 ayrı branşta verilen yaz spor eğitiminde öğrencilere takım ruhuyla payla

• BAŞKAN ŞAHİN: 15 TEMMUZ HAİNLERİ, İMAN VE BAYRAĞIN AHENKLEŞEN KUDRETİYLE YOK EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, 15 Temmuz 2016'nın hainlere karşı kazanılan destansı bir zaferin tarihe altın harflerle yazıldığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Şahin, şunları aktardı: “O gece T&u