9.ÇOCUK FESTİVALİ TİYATRO ŞENLİĞİ SON OYUN “KUZU MAYDANOZUN MACERALARI" Haberi

9.ÇOCUK FESTİVALİ TİYATRO ŞENLİĞİ SON OYUN “KUZU MAYDANOZUN MACERALARI"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla 9. Çocuk Festivali kapsamında gerçekleştirilen “Çocuk Tiyatro Şenliği”nde sahnelenen som oyun İzmir Devlet Tiyatrosu çocuk oyunlarından “Kuzu Maydanozun Maceraları” oldu. 2 gün boyunca 4 seans sahnelenen çocuk tiyatrosuyla 2.373 kişiye ulaşıldı.

Nil Ünlü Aycıl tarafından yazılan “Kuzu Maydanoz’un Maceraları” adlı şarkılı danslı çocuk oyununda dostluğun önemi anlatıldı. Doğanın neden korunması gerektiği, teknolojinin hayatımızdaki yeri, yaşadığımız coğrafyayı keşfetmenin bizi nasıl mutlu edeceği gibi konular üzerinde durarak hem çocukları bilgilendirdi hem de müzikleriyle çocukları eğlendirdi.

Oyunun konusu;

Kuzu Maydanoz’un amacı dünyayı keşfetmektir. Aşıdan dönerken kamyondan düşmesi maydanoz açısından dünyayı keşfetmesine bir fırsattır. Maydanoz karga, karga asistanı, kurbağa, doktor ve korkuluk olduğu ormana düşer. Karganın kullandığı kullandığı teknolojik aletleri merak eden kuzu Maydanoz’a doktor ve korkuluk pek faydalı bir şey olmadığını anlatırlar.

Karga kuzuyla ilgili hain bir plan düşünür. Kuzu maydanozu satmak ister. Bu yüzden ormanda çıkan yangına arkadaşlarını gönderir ve dönene kadar kuzuyu saklar. Arkadaşları yangından dönünce kuzun ortada olmadığını anlarlar ve aramaya başlar fakat hiç biri karganın sakladığı kuzuyu bulamaz. Bu sırada karganın arkadaşı mazot ormana gelir. Karga arkadaşlarının mazotu görmemesi için kuzunun yanına götürür. Gece herkes uyuduğunda ise mazot kuzuyu kaçırır. Kuzun kaçırıldığını anlayan karga arkadaşlarına her şeyi anlatır. Hep birlikte plan yaparlar ve mazotun çalıştığı iplik fabrikası müdürünü ararlar. Mazotun bir kaçak bir kuzu getireceğini getirdiği zaman kendilerine haber vermelerini isterler. Karga böyle bir şey yaptığı için arkadaşlarından özür diler arkadaşları da teknolojik ürünlerden vazgeçmesi karşılığında kargayı affedeceklerini söylerler. Bu sırada kuzu maydanoz mazotun elinden kurtulmuş ve çiftliğinin yolunu da öğrenmiştir. Ormana arkadaşlarının yanına giderek çiftliğini bulduğunu anlatır ve bu olay coşkuyla kutlanır.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2018-04-10
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Büyükşehir Konferans Salonu
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• BAŞKAN ŞAHİN, İSLAHİYE'DE HALKA SESLENDİ

ŞAHİN: İSLAHİYE’Yİ ÇOK ÖZEL SEVİYORUZ Başkan Fatma Şahin, “Bu soğuk geceyi kalbiyle ısıtan İslahiyelilere şahit ol yarabbi, bu güzelliği 31 Martta destana çevireceğiz. 31 Martta bu kalabalık yeni bir zaferin işareti olacak, İslahiye

• TÜRKİYE'DE, AVM YIKIP MEYDAN YAPAN TEK BÜYÜKŞEHİR!

KİTAP KAFE VE MEYDAN YAPILDI Şehrin göbeğindeki Alışveriş Merkezi’ni (AVM) yıkarak onun yerine meydan ve meydan içerisine kitap kafe kuran tek belediye olma özelliğini taşıyan Büyükşehir Belediyesi, eğitime katkı sunmak için 2014-201

• ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL SERGİ!

Mutlu Kafe’de açılan el işleri sergisi, Hacı Lütfiye Şireci Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne giden özel eğitim öğrencilerinin becerilerini yansıttı, birbirinden ilginç çalışmalar görücüye çıktı.

• BAŞKAN ŞAHİN, SOSYAL PROJELERİYLE GÖZ DOLDURDU

SOSYAL HAYATIN HER NOKTASINA DOKUNULDU Şehirde yaşayan 1 milyon genci sahiplenen Büyükşehir Belediyesi, madde bağımlılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında uyuşturucunun yoğun kullanılan mahalleleri taradı, aileler uzman ekipler tarafından bilin