AKADEMİSYEN ANNE "KORKMA İYİ BİR ANNESİN!" İLE GAZİANTEP'TE Haberi

AKADEMİSYEN ANNE "KORKMA İYİ BİR ANNESİN!" İLE GAZİANTEP'TE

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programda Akademisyen Anne Doç.Dr.Saniye Bencik Kangal’ın katılımıyla “KORKMA İYİ BİR ANNESİN” seminer ve imza günü gerçekleşti.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler ve Kütüphane Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda “Değerler Eğitimi” üzerinde duruldu.

Doç.Dr.Saniye Bencik Kangal, okul öncesi çocukların benmerkezci yapısı olduğunu ve soyut hiç bir şeyi anlamadığını ve açıklama yapmak gerektiğinden bahsederek, “Özellikle 4-5 yaş çocuklar kurallara uyup uymama konusunda kararsız kalıyorlar. Çünkü o kurallar neden gerekli bir türlü anlamıyorlar. Bu bilinci vermemiz gerekiyor.” İfadelerini kullandı. “Çocuklara değerler eğitimi vermeye çalışıyoruz ama bu değerler eğitimini verirken onun kendi değerinden alarak bu değeri vermeyeceğiz. Aslında anne-babalar bazen çocuklarına kötü sözler söyleyebilir. Bu çocukta benlik algısını zedeler. Aslında her şeyin başı çocuğun kendilik değerinden geçiyor. Eğer çocuğun kendine güveni yoksa kendini değerli bir varlık olarak görmüyorsa sevgiyi, saygıyı, paylaşmayı, hoşgörüyü, yardımlaşmayı, adaleti, sorumluluğu, çevre bilincini edinemez. Her şeyin başı ben’de var çünkü” diyerek, çocuklara kullanılan sıfatlara çok dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. “Her şeyin başı değerler eğitiminden önce kendine güvenle başlıyor. Kendine güven duygusu doğduğu gün başlar. Çizgi filmler, diziler çocuğun gelişimini, bizim değerler eğitimimizi empoze eden içerikler yayınlanıyor. Bunları çocuklara izletmememiz ve bizim de izlemememiz gerekiyor”  diyerek anneleri ve babaları çocuk büyütme konusunda bilgilendirdi.

Söyleşi sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Sofalıcı Hatıra Ormanına 5 adet Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal adına bağışlamış olduğu fidan sertifikası takdim edildi. Ardından adet Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal okurları için kitaplarını imzaladı.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2018-10-06
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu