AKADEMİSYEN ANNE "KORKMA İYİ BİR ANNESİN!" İLE GAZİANTEP'TE Haberi

AKADEMİSYEN ANNE "KORKMA İYİ BİR ANNESİN!" İLE GAZİANTEP'TE

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programda Akademisyen Anne Doç.Dr.Saniye Bencik Kangal’ın katılımıyla “KORKMA İYİ BİR ANNESİN” seminer ve imza günü gerçekleşti.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler ve Kütüphane Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda “Değerler Eğitimi” üzerinde duruldu.

Doç.Dr.Saniye Bencik Kangal, okul öncesi çocukların benmerkezci yapısı olduğunu ve soyut hiç bir şeyi anlamadığını ve açıklama yapmak gerektiğinden bahsederek, “Özellikle 4-5 yaş çocuklar kurallara uyup uymama konusunda kararsız kalıyorlar. Çünkü o kurallar neden gerekli bir türlü anlamıyorlar. Bu bilinci vermemiz gerekiyor.” İfadelerini kullandı. “Çocuklara değerler eğitimi vermeye çalışıyoruz ama bu değerler eğitimini verirken onun kendi değerinden alarak bu değeri vermeyeceğiz. Aslında anne-babalar bazen çocuklarına kötü sözler söyleyebilir. Bu çocukta benlik algısını zedeler. Aslında her şeyin başı çocuğun kendilik değerinden geçiyor. Eğer çocuğun kendine güveni yoksa kendini değerli bir varlık olarak görmüyorsa sevgiyi, saygıyı, paylaşmayı, hoşgörüyü, yardımlaşmayı, adaleti, sorumluluğu, çevre bilincini edinemez. Her şeyin başı ben’de var çünkü” diyerek, çocuklara kullanılan sıfatlara çok dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. “Her şeyin başı değerler eğitiminden önce kendine güvenle başlıyor. Kendine güven duygusu doğduğu gün başlar. Çizgi filmler, diziler çocuğun gelişimini, bizim değerler eğitimimizi empoze eden içerikler yayınlanıyor. Bunları çocuklara izletmememiz ve bizim de izlemememiz gerekiyor”  diyerek anneleri ve babaları çocuk büyütme konusunda bilgilendirdi.

Söyleşi sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Sofalıcı Hatıra Ormanına 5 adet Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal adına bağışlamış olduğu fidan sertifikası takdim edildi. Ardından adet Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal okurları için kitaplarını imzaladı.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2018-10-06
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• 41 YILLIK MUHTARLAR ONURLANDIRILDI!

Buna göre, 9 dönem Savcılı Mahalle Muhtarlığı görevini üstlenen Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Şube Başkanı Ökkeş Titiz’e, 7 dönem Hürriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Sazlık’a ve 6 dönem Yavuzeli &O

• BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARI DAHA DA DONANIMLI OLACAK!

Büyükşehir personellerinin daha verimli çalışabilmesi, düzenlenen faaliyetlerin etkinliğinin artırılması amacıyla İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından verilen eğitimlere; Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi’ne İçişleri B

• BAŞKAN ŞAHİN, ÇOCUK SESİNİ MUSİKİYE BENZETTİ

ŞAHİN: KİMSEYİ EVLATLA VE EVLATSIZLIKLA SINAV ETMESİN Gerçekleştirilen kutlama programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Çocuk sesini dinlediğim zaman, bana bir musiki dinliyorum, güzel ses duyuyorum gibi geliyor. Rabb

• İŞ DÜNYASI, KUZEYŞEHİR'E HAYRAN KALDI!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAOSB Mütevelli Başkanı Gaziantep Valisi Davut Gül, GAOSB Müteşebbis Heyeti başkan yardımcısı Adil Konukoğlu, GAOSB Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım

• GAZİANTEP, TARİHİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ DÜNYA'YA DUYURACAK!

Yine uluslararası önemli bir etkinliğe imza atan büyükşehir, tüm Dünya’nın dikkatini Gazi şehrin üzerine çekmeyi başardı. Zeugma Mozaik Müzesi’nde Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı KUDE

• 25 ARALIK ETKİNLİKLERİ, CUMHURBAŞKANLIĞI HİMAYESİNE ALINDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep milletvekilleri, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, oda başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin girişimleri sonucunda Cumhurbaşkanlığı, Antep’in dü

• İNOVASYON KULÜBÜ, İLK TOPLANTISINI GAÜN'DE YAPTI

Üniversite öğrencilerinin; dijital dönüşüm,  endüstri 4.0, yapay zeka gibi trendlerde yetkinliklerinin geliştirilmesi, inovasyon kültürünün toplumda yaygınlaşması ve fikir üretiminin temeli olan gençlerle ilet

• 32 KİŞİLİK GRUP, GAZİANTEP'İ KEŞFETTİ!

Tarihi, turistik ve kültürel içerikli düzenlenen 3 günlük programa; İsveç Ystad Belediye meclis üyesi ve Sosyal Demokrat Politikacı Cecilia Olson Karlsson, Büyük Polonya Voyvodalığı Başkan Vekili Krzysztof Grabowskı’nın