AKADEMİSYEN ANNE "KORKMA İYİ BİR ANNESİN!" İLE GAZİANTEP'TE Haberi

AKADEMİSYEN ANNE "KORKMA İYİ BİR ANNESİN!" İLE GAZİANTEP'TE

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programda Akademisyen Anne Doç.Dr.Saniye Bencik Kangal’ın katılımıyla “KORKMA İYİ BİR ANNESİN” seminer ve imza günü gerçekleşti.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler ve Kütüphane Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda “Değerler Eğitimi” üzerinde duruldu.

Doç.Dr.Saniye Bencik Kangal, okul öncesi çocukların benmerkezci yapısı olduğunu ve soyut hiç bir şeyi anlamadığını ve açıklama yapmak gerektiğinden bahsederek, “Özellikle 4-5 yaş çocuklar kurallara uyup uymama konusunda kararsız kalıyorlar. Çünkü o kurallar neden gerekli bir türlü anlamıyorlar. Bu bilinci vermemiz gerekiyor.” İfadelerini kullandı. “Çocuklara değerler eğitimi vermeye çalışıyoruz ama bu değerler eğitimini verirken onun kendi değerinden alarak bu değeri vermeyeceğiz. Aslında anne-babalar bazen çocuklarına kötü sözler söyleyebilir. Bu çocukta benlik algısını zedeler. Aslında her şeyin başı çocuğun kendilik değerinden geçiyor. Eğer çocuğun kendine güveni yoksa kendini değerli bir varlık olarak görmüyorsa sevgiyi, saygıyı, paylaşmayı, hoşgörüyü, yardımlaşmayı, adaleti, sorumluluğu, çevre bilincini edinemez. Her şeyin başı ben’de var çünkü” diyerek, çocuklara kullanılan sıfatlara çok dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. “Her şeyin başı değerler eğitiminden önce kendine güvenle başlıyor. Kendine güven duygusu doğduğu gün başlar. Çizgi filmler, diziler çocuğun gelişimini, bizim değerler eğitimimizi empoze eden içerikler yayınlanıyor. Bunları çocuklara izletmememiz ve bizim de izlemememiz gerekiyor”  diyerek anneleri ve babaları çocuk büyütme konusunda bilgilendirdi.

Söyleşi sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Sofalıcı Hatıra Ormanına 5 adet Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal adına bağışlamış olduğu fidan sertifikası takdim edildi. Ardından adet Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal okurları için kitaplarını imzaladı.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2018-10-06
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• GAZİANTEP, YAVUZ BİNGÖL'LE COŞTU

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) işbirliğinde gerçekleştirilen GastroANTEP Festivali etkinlikleri kapsamında müzisyen Yavuz Bingöl konser verdi. Festival Park'ta organize edi

• ÜNLÜ AŞÇI ARDA TÜRKMEN'DEN GAZİANTEP ÜRÜNLERİNE TAM NOT

ŞAHİN: DÜNYANIN LEZZET BAŞKENTİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ Moderatörlüğünü Gökmen Sözen’in üstlendiği “Arda Türkmen ile Yüz Yüze” konulu panele katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şa

• GASTROANTEP FESTİVALİ GAZİANTEP'E ÇOK YAKIŞTI

Güneşten, topraktan ve tarihten gelen yerel lezzeti tüm Dünya’ya tanıtmak amacıyla gastronomisini tüm Dünya’ya tanıtmayı amaçlayan Gazi şehir, GastroANTEP Festivali için tek vücut oldu. Dünyaca ünlü Michelin y

• BAŞKAN ŞAHİN, GASTROANTEP FESTİVALİ'Nİ BİBER HASADIYLA AÇTI

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde 60 dönüm alanda yapılan biber hasadı ve kuruluk gezisiyle başlayan festivale; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Nurdağı Belediye Başkanı Ökke

• GAZİANTEP BİLİŞİM ZİRVESİ TOPLANDI

CİHAN: BİLİŞİMİN TOPLUMDA FARKINDALIK OLUŞTURMASINI AMAÇLIYORUZ Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen zirvenin açışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Dünya’da bilişim teknolo

• BÜYÜKŞEHİR STANTLARI GÖZ KAMAŞTIRDI!

• GASTROANTEP BÜYÜLEDİ!

Dünya Bankası’nın en rekabetçi 7 şehirden biri olarak seçtiği, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Tü

• GAZİANTEP, BİRLİKTE YÜRÜDÜ!

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Avrupa Hareketlilik Haftası’nın açış töreninde konuşan Belediye Başkanı Şahin, yerelden evrensele, gelenekten geleceğe artık şehirlerin yarıştığı bir döneme girdiklerini belirtti. ŞAHİN: BİSİKLE