ALBARAKA TÜRK "KALEMİN BEREKETİ HAT VE TEZHİP SERGİSİ" GAZİANTEP'TE Haberi

ALBARAKA TÜRK "KALEMİN BEREKETİ HAT VE TEZHİP SERGİSİ" GAZİANTEP'TE

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Albaraka Türk işbirliğiyle düzenlenen “Kalemin Bereketi” sergisi 1 Kasım tarihinde Gaziantep Sanat Merkezi’nde açıldı.

Türkiye’nin ilk katılım bankası Albaraka Türk, kültür ve sanat alanındaki etkinlikleri kapsamında, Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisini Gaziantep’te sanatseverlerle buluşturdu.

Yüzyıllardır süregelen hat sanatını yaşatmak ve bu alanda çalışan sanatçıları destekleme hedefiyle yola çıkan bugüne kadar 7 farklı ülke ve 9 şehirde sanatseverlerle buluşan “Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi”nin yeni durağı Gaziantep oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Hasan Altundağ, Gaziantep İl Kültür Turizm Müdürü Bülent Öztürk ile birlikte çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşen açılışta; Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Hasan Altundağ, kadim kültürü ile marka şehir olmayı başarmış Gaziantep’te, eşsiz bir mekânda orijinal koleksiyon eserlerimizle, sanatseverlerle buluşmuş olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.

“Dünyadaki üç büyük hat yarışması içinde en önemlisi olmaya aday olan ve üç yılda bir düzenlediğimiz ‘Albaraka Uluslararası Hat Yarışması’ neticesinde dereceye giren eserlerimizle, kültürü, sanatı, şehirciliği ve yerel tatlarıyla marka şehir olmayı başaran Gaziantep’te olmak ve restore edilmiş nezih bir ortama sahip olan Gaziantep Sanat Merkezi’nde eserlerimizi sanatseverlerle buluşturmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Gaziantep’in ismiyle anlam kazanıp somutlaşan ‘Marka Şehir’ vizyonuna sergimizin de katacağına yürekten inanıyorum.” açıklamasında bulundu.

Eşsiz mekânda orijinal eserler sergilenecek

“Güzel bakan güzel görür, güzel gören de güzel düşünür” sözü doğrultusunda bu sergiler vesilesiyle, güzel olanı seyredip ruhi güzelliğimiz de besleyebilmek en büyük arzumuz” ifadelerini kullandı.

“Kadim kültürü ile marka şehir olmayı başarmış Gaziantep’te olmak büyük bir mutluluk”

“Değerli Belediye Başkanımız Fatma Şahin hanımefendinin kültürel ve sanatsal vizyonuyla, şehrimizin sadece yöresel tatlarıyla değil müzeleri, sanat galerileri, kültür merkezleriyle, sadece Türkiye’de değil yakın ve uzak coğrafyasında da kültürel çekim merkezi olacağına olan samimi inancımı dile getirmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesilerek Albaraka Türk’ün hat ve tezhip koleksiyonunda yer alan orijinal eserler incelendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen ve toplamda 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 11 bin metrekarelik alana sahip eski Adliye Binası’nda sanatseverlerle buluşan “Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi” 14 Kasım tarihine kadar Gaziantep ve çevre illerden gelecek ziyaretçilerini ağırlayacak.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2018-11-01
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Gaziantep Sanat Merkezi