AŞIK VEYSEL'E SELAM SERGİSİ AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Aşık Veysel’e Selam Sergisi”  ile ölümünün 44.yıldönümünde halk ozanı Aşık Veysel sanatçıların yeniden yorumlamalarıyla saygı ve rahmetle anıldı.

Gaziantep Sanat Merkezi’nde gerçekleşen Aşık Veysel’e Selam Sergisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Koken, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, Başkan Danışmanı Zafer Okuducu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hülya Yıldız, Makine İkmal Daire Başkanı Oya Alpay, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Emel Kıraç, Gaski Destek Hizmetler Daire Başkanı Berra Ülgey, Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, Küratör Erkan Doğanay, sanatçılardan Abdullah Sarışen, Funda İyce Tuncel ile Gaziantep Sivaslılar Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri, görme engelli misafirler ile birçok vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Aşık Veysel’in hayatı, sanatı ve görsel anıları üzerinde çalışmalar yürüterek, günümüz plastik sanat diline uygun çalışmaların yer aldığı sergide, 35 sanatçı 40’a yakın eser yer almakta.

Erkan Doğanay’ın küratörlüğünde “Aşık Veysel’e Selam Sergisi’nde; Âşık Veysel’in yaşadığı dönemi, Aşık Veysel’i çalışmalarına taşıyan sanatçılar “Güneş ACUR, Taner ALAKUŞ, Mustafa ALBAYRAK, Nurhan ALTAY, Zeliha AKÇAOĞLU, Aytaç ARMAĞAN, Seren Ceren ASYALI, Nezihe Bilen ATEŞ, Ragıp BASMAZÖLMEZ, Fırat BİNGÖL, Turan BÜYÜKKAHRAMAN, Adem BAŞPINAR, Cemil ERGÜN, Bedri Rahmi EYÜBOĞLU, Ergun ÇAĞATAY, Etem ÇALIŞKAN, Özgür DEMİRCİ, Bahri GENÇ, Deniz GÖKDUMAN, Işıl GÜLEÇYÜZ, Ara GÜLER, Erkan GÜLER, Füruzan, Medine IRAK, Hüseyin IŞIK, Serdal KESKİN, Naim SÜLEYMAN OMAK, Bahar OGANER, Ozan OGANER, Halil PETÜK, Abdullah SARIŞEN, Cüneyt TEKİN, Funda İYCE TUNCEL, Demet YALÇINKAYA ve Selahattin YILDIRIM” yer alıyor.

Aşık Veysel’in gören gözleri olarak onun yaşamına bakmaya çalıştığı, sanat çalışmalarına taşıdığı, 20 Nisan’a kadar gezilebilecek olan sergi salonunda minyatür çalışmaları, çizimler, resim, fotoğraf, video gibi orijinal çalışmalar yer almakta, her eserin yanında Aşık Veysel’e ait bir şiir sergilenmektedir.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-04-13
Etkinlik Saati 17.30
Etkinliğin Yapılacağı Yer Gaziantep Sanat Merkezi