ATANUR DOĞAN İLE SULUBOYA ATÖLYESİ

Büyükşehir Belediye ve Uluslararası Suluboya Derneği'nin işbirliği ile 03-08 Temmuz 2017 tarihleri arasında şehrimizde gerçekleşecek olan  “Zeugma Sanat Yoluyla Sevgi, Barış ve Hoşgörü” Altın Fırça Suluboya Yarışması ve Festivali öncesinde, Uluslararası Suluboya Derneği Başkanı Atanur Doğan ile 2 gün boyunca 140 öğrencinin katılımıyla suluboya atölyeleri yapıldı.

GTO Güzel Sanatlar Lisesi ve Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde gerçekleştirilen atölyeler ile öğrencilere suluboya ile resim yapmanın incelikleri anlatıldı. Uluslararası Suluboya Derneği Başkanı Ressam Atanur Doğan’nın, suluboya çalışmalarda kullanılan malzemeleri ve detaylarını anlatması ile başlayan workshoplar, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Gaziantep’te yapılacak olan Uluslararası Suluboya Festivalinden de bahseden Doğan; “Dünyanın birçok ülkesinden festivale katılım olacak, özellikle bu işin ustalarının bulunduğu Çin, festivale özel ilgi gösteriyor, Ülkemizin özellikle de Gaziantep’in tanıtımı açısından bu festivalin önemi çok büyük.” Diyerek sergiye, özellikle güzel sanatlarda okuyan öğrencilerin ustalarla buluşması için katılmaları gerektiğini vurguladı.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-04-12
Etkinlik Saati -
Etkinliğin Yapılacağı Yer GTO Güzel Sanatlar Lisesi, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi