Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Logosu

ÇOCUKLAR VE GENÇLER GAZİANTEP MUTFAĞINI ÖĞRENİYOR

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Yaratıcı Şehirler Ağı ve Mutfak Sanatları Şube Müdürlüğü, 2017 yaz döneminde minikleri Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi mutfağında misafir etti.

Okulların en keyiflisi ise yaz tatilinde Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nde açıldı.  Dönem boyunca kalem tutan, yazı yazıp matematik yapan minik eller, bu defa Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nde mutfağı keşfederek bıçak tutmayı öğrendi, yemek yapmanın keyifli dünyası ile tanıştı.

MUSEM’deki küçük ve genç gurmeler; önce mutfakta hijyen, güvenlik, sofra düzeni ve mutfak ekipmanı hakkında bilgi edindiler, daha sonra Gaziantep mutfağının en lezzetli ve yapılması keyifli yemekleri ve tatlılarını kendi elleriyle hazırladılar. Kurs sonunda ise katılan bütün öğrencilere katılım belgesi takdim edildi.

 

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Detayları
Etkinlik Tarihi 2017-08-07
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

Bazı Projeler

  • ANTEPFISTIĞI FESTİVAL KORTEJİNE ÜNLÜ YAĞMURU

       Gaziler Caddesi’nden başlayan korteje, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra Türk sinemasının önemli isimlerinden Hül

  • “ANTEPFISTIĞI FESTİVALİ” TARLADA HASAT İLE BAŞLADI

       Hasat için köye giden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tarlada fıstık toplayan işçiler ile birlikte fıstık topladı. Renkli görüntülerin yaşandığı fıstık hasadında Gaziantep yöresine ait halk oyunları ve Barak türk&u

  • ÜNLÜ OPERA SANATÇILARINDAN GAZİANTEP’TE KONSER

       Ömer Ersoy Kültür Merkezi’ndeki opera etkinliğinde dünyaca ünlü “Soprano” sanatçısı Birgül Su Ariç, “Bas” Tuncay Kurtoğlu, “Piyano” Mehmet Ariç ve misafir genç solist “Bas&rdqu

  • ANTEPFISTIĞI FESTİVALİ BAŞLIYOR

       Koçak Baklava'da gerçekleşen etkinlikte, gurmeler imalathaneye inerek, hem baklava yaptı hem de baklava yapımını izledi. Gurmelerden Nurettin Duran, baklava yapımını yerinde inceleyip, tadabilmenin  kendileri için büyük bir şans olduğunu söyledi

Haberler

  • ANTEPFISTIĞI FESTİVALİ YARIŞMALARLA RENKLENDİ

    ÇİFTÇİLER ANTEPFISTIĞI İÇİN YARIŞTI Fıstık Park’ta düzenlenen Antepfıstığı Bilgi Yarışmasında 10 çiftçi, Antepfıstığı yetiştiriciliğine yönelik sorulan 20 soruya cevap verdi. Yarışma sonunda sorulara en çok doğru cevap veren Kamber Kaya, bir

  • STANTLARDA YEREL ÜRÜNLER TANITILDI

       Gaziantep firmalarının yanı sıra İzmir, Eskişehir, Mardin, Trabzon,  Denizli, Kahramanmaraş, Tokat, Bartın, Mersin ve Erzurum iline ait yerel ürünler görücüye çıktı. Gaziantep Zeugma Müzesi’nde bulunan Çingene Kızı Mozaiği’nin

  • BÜYÜKŞEHİR’İN DAĞITTIĞI BİBER FİDELERİNİN HASADI BAŞLADI

       Dağıtılan yesemek türü al biber fidelerinden toplanan biberler, pul biber olarak Türkiye’nin ihraç kalemleri arasında yerini aldı. Gastronomi şehri Gaziantep’in yöresel yemeklerine ayrı bir tat veren pul biberin anası olan halk arasında al biber ol

  •    Alleben GASKİ Amfi Tiyatro Sahası’nda başlayan şampiyonaya 10 ülkeden yaklaşık 450 sporcu katıldı. Türkiye’den 12 şehrin yarıştığı aba güreşi şampiyonasına; Kırgızistan Spor Bakanı Kanat Amankulov, Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Dünya Etnospor Kon