ÇOCUKLAR VE GENÇLER GAZİANTEP MUTFAĞINI ÖĞRENİYOR

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Yaratıcı Şehirler Ağı ve Mutfak Sanatları Şube Müdürlüğü, 2017 yaz döneminde minikleri Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi mutfağında misafir etti.

Okulların en keyiflisi ise yaz tatilinde Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nde açıldı.  Dönem boyunca kalem tutan, yazı yazıp matematik yapan minik eller, bu defa Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nde mutfağı keşfederek bıçak tutmayı öğrendi, yemek yapmanın keyifli dünyası ile tanıştı.

MUSEM’deki küçük ve genç gurmeler; önce mutfakta hijyen, güvenlik, sofra düzeni ve mutfak ekipmanı hakkında bilgi edindiler, daha sonra Gaziantep mutfağının en lezzetli ve yapılması keyifli yemekleri ve tatlılarını kendi elleriyle hazırladılar. Kurs sonunda ise katılan bütün öğrencilere katılım belgesi takdim edildi.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-08-07
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• BAŞKAN ŞAHİN, İLK ORUCUNU VATANDAŞLARLA İFTAR ÇADIRINDA AÇTI

Başkan Şahin, gün boyu yoğun bir mesainin ardından Ramazan Ayı’nın ilk iftarını, iftar çadırında yaptı, saatler 19.39’u gösterdiğinde vatandaşlarla birlikte orucunu açtı. ŞAHİN: KARDEŞLİK SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİK Başkan Fatma Şahin, 11 ayın sulta

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLERE DOKUNMAYI BAŞARDI

Toplam 28 etkinliğin düzenlendiği projeyle, Hatay, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’ya gezi gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’yı ziyaret etme fırsatı bulan öğrenciler, devletin üst düzey y

• BÜYÜKŞEHİR İLE UNICEF ARASINDA 2018-2019 ORTAK ÇALIŞMA PROTOKOLÜ İMZALANDI

Dezavantajlı çocukların korunması, gelişim ve katılım haklarından yararlanabilmelerinin güçlendirilmesi amacıyla, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve UNICEF tarafından yürütülen İşbirliği Programı kapsamında 2018-2019 dönemi çalışma

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN MÜJDEYİ VERDİ

Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Belkıs köyü sınırlarındaki Zeugma Antik Kenti'nden yurt dışına kaçırılan ve bugün kentin önemli simgelerinden biri haline gelen "Çingene Kızı" mozaiğinin kayıp parçaları, yıllar sonra evine dönecek.