ÇOCUKLAR YAZAR UFUK TUFAN İLE BİR ARAYA GELDİ Haberi

ÇOCUKLAR YAZAR UFUK TUFAN İLE BİR ARAYA GELDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Çocuklar Yazarlarla Buluşuyor ” etkinlikleri kapsamında edebiyat öğretmeni ve aynı zamanda yazar olan Ufuk Tufan “Ertuğrul Bey ve Kayıları” başlıklı söyleşisiyle çocuklarla bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler ve Kütüphane Şube Müdürlüğü tarafından Çocuk Kütüphanesi’nde gün boyunca 3 seans gerçekleştirilen “Çocuklar Yazarlarla Buluşuyor” etkinliği kapsamında neden yazar olduğundan, yazarlığa nasıl başladığından bahsetti.

“Tarih ve edebiyat yaşadığımız coğrafyada çok şeyler öğretmiştir bizlere. Kültürümüz, kahramanlarımız,  tarihimiz hiçbir milletin tarihi ve kültüründen daha az değildir. Zengin bir coğrafya, zengin bir kültüre sahipken bunları eğlenceli ve keyifli hale getirmek ve bilgilenmek için kitaplar olmazsa olmaz en güzel araçlardır. Bunun bilinciyle yazılan kitaplar hem eğitici hem de öğretici nitelik kazanır.” İfadelerinde bulunarak, tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi kitaplardan öğrenebileceğimizi, okuyarak nitelikli bilgiye ulaşılabileceğinin altını çizdi.

Ertuğrul Bey’in efsanevi hayat hikayesinin anlatıldığı “Ertuğrul Bey ve Kayıları” adlı kitabını öğrenciler ile paylaşan yazar, eski çağlarda yaşayan ve bugünlere gelmemize vesile olan boylar hakkında bilgiler vererek, Kayıların Orta Asya’dan başlayıp Söğüt ve Domaniç’e uzanan destansı göç yolculuğundan bahsetti. Söyleşi sonunda ise, Yazar Ufuk Tufan “Ertuğrul Bey ve Kayıları” kitabını imzalayarak çocuklara hediye etti.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2018-04-13
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Çocuk Kütüphanesi
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• BAŞKAN ŞAHİN, İSLAHİYE'DE HALKA SESLENDİ

ŞAHİN: İSLAHİYE’Yİ ÇOK ÖZEL SEVİYORUZ Başkan Fatma Şahin, “Bu soğuk geceyi kalbiyle ısıtan İslahiyelilere şahit ol yarabbi, bu güzelliği 31 Martta destana çevireceğiz. 31 Martta bu kalabalık yeni bir zaferin işareti olacak, İslahiye

• TÜRKİYE'DE, AVM YIKIP MEYDAN YAPAN TEK BÜYÜKŞEHİR!

KİTAP KAFE VE MEYDAN YAPILDI Şehrin göbeğindeki Alışveriş Merkezi’ni (AVM) yıkarak onun yerine meydan ve meydan içerisine kitap kafe kuran tek belediye olma özelliğini taşıyan Büyükşehir Belediyesi, eğitime katkı sunmak için 2014-201

• ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL SERGİ!

Mutlu Kafe’de açılan el işleri sergisi, Hacı Lütfiye Şireci Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne giden özel eğitim öğrencilerinin becerilerini yansıttı, birbirinden ilginç çalışmalar görücüye çıktı.

• BAŞKAN ŞAHİN, SOSYAL PROJELERİYLE GÖZ DOLDURDU

SOSYAL HAYATIN HER NOKTASINA DOKUNULDU Şehirde yaşayan 1 milyon genci sahiplenen Büyükşehir Belediyesi, madde bağımlılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında uyuşturucunun yoğun kullanılan mahalleleri taradı, aileler uzman ekipler tarafından bilin