ÇOCUKLAR YAZAR UFUK TUFAN İLE BİR ARAYA GELDİ Haberi

ÇOCUKLAR YAZAR UFUK TUFAN İLE BİR ARAYA GELDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Çocuklar Yazarlarla Buluşuyor ” etkinlikleri kapsamında edebiyat öğretmeni ve aynı zamanda yazar olan Ufuk Tufan “Ertuğrul Bey ve Kayıları” başlıklı söyleşisiyle çocuklarla bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler ve Kütüphane Şube Müdürlüğü tarafından Çocuk Kütüphanesi’nde gün boyunca 3 seans gerçekleştirilen “Çocuklar Yazarlarla Buluşuyor” etkinliği kapsamında neden yazar olduğundan, yazarlığa nasıl başladığından bahsetti.

“Tarih ve edebiyat yaşadığımız coğrafyada çok şeyler öğretmiştir bizlere. Kültürümüz, kahramanlarımız,  tarihimiz hiçbir milletin tarihi ve kültüründen daha az değildir. Zengin bir coğrafya, zengin bir kültüre sahipken bunları eğlenceli ve keyifli hale getirmek ve bilgilenmek için kitaplar olmazsa olmaz en güzel araçlardır. Bunun bilinciyle yazılan kitaplar hem eğitici hem de öğretici nitelik kazanır.” İfadelerinde bulunarak, tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi kitaplardan öğrenebileceğimizi, okuyarak nitelikli bilgiye ulaşılabileceğinin altını çizdi.

Ertuğrul Bey’in efsanevi hayat hikayesinin anlatıldığı “Ertuğrul Bey ve Kayıları” adlı kitabını öğrenciler ile paylaşan yazar, eski çağlarda yaşayan ve bugünlere gelmemize vesile olan boylar hakkında bilgiler vererek, Kayıların Orta Asya’dan başlayıp Söğüt ve Domaniç’e uzanan destansı göç yolculuğundan bahsetti. Söyleşi sonunda ise, Yazar Ufuk Tufan “Ertuğrul Bey ve Kayıları” kitabını imzalayarak çocuklara hediye etti.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2018-04-13
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Çocuk Kütüphanesi
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleşti. Bileşimde görüşülen 97 gündem maddesinin 31’i oy çokluğuyla, 57&r

• 15 TEMMUZ GÜNÜ BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMVAYLAR ÜCRETSİZ

Ulaşım Planlama ve Raylı Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 15 Temmuz Pazar günü vatandaşların belediye otobüsleri ile tramvaylara ücretsiz binebilecekleri açıklandı.

• 12 BRANŞTA 20 BİN ÖĞRENCİYE YAZ SPOR KURSU

Etik değerlere sahip sporcuların yetişmesi, sporun yaygınlaşması ve yaşam biçimi haline getirilmesi için açılan spor okulunda çocuklar ücretsiz faydalanıyor. 12 ayrı branşta verilen yaz spor eğitiminde öğrencilere takım ruhuyla payla

• BAŞKAN ŞAHİN: 15 TEMMUZ HAİNLERİ, İMAN VE BAYRAĞIN AHENKLEŞEN KUDRETİYLE YOK EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, 15 Temmuz 2016'nın hainlere karşı kazanılan destansı bir zaferin tarihe altın harflerle yazıldığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Şahin, şunları aktardı: “O gece T&u