ÇOCUKLAR YAZARLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çocukları kitapla buluşturmak ve onlara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla 9-10 Şubat tarihlerinde Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı katkılarıyla “Çocuklar Yazarlarla Buluşuyor” etkinliği düzenlendi.

Türkiye’nin ilk uygulamalı çocuk kütüphanesi olma özelliği taşıyan, “Her kitap bir hayal, her çocuk bir gelecek” düşüncesiyle hizmet veren Gaziantep Çocuk Kütüphanesi ve Gaziantep ili çevre okullarında gerçekleşen etkinlikte minik okurlar, çocuk kitabı yazarı İlkay Marangoz ile buluştu.

6-8 yaş grubu öğrencilerin katıldığı etkinlikte, “Rengarenk Kasabası ve Gezgin Bulut” ve “Küçük Kırmızı Valiz” hikayelerinden bahseden yazar, çocukları hikayeye dahil ederek onlara hikayeyi yaşattı. Çocuklarla sohbet eden yazar, hikayeyi çocuklara benimseterek hikayeyi nasıl gördüklerini, hayal dünyalarında nasıl canlandırdıklarını öğrenmeye çalıştı.

478 öğrencinin katıldığı “Çocuklar Yazarlarla Buluşuyor” etkinliğinde katılan her öğrenciye söyleşi sonunda kitap hediye edilerek, okuma atölyeleri düzenlendi. Heyecanları gözlerinden okunan minik öğrenciler kitaplarını büyük bir mutlulukla imzalatmanın keyfini yaşadılar.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-02-10
Etkinlik Saati -
Etkinliğin Yapılacağı Yer Gaziantep Çocuk Kütüphanesi, Düztepe İlköğretim Okulu, Şehit Nafi Kıvanç İlköğretim Okulu, Ömer Asım Aksoy İlköğretim Okulu