DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 95.YILDÖNÜMÜ RESMİ KUTLAMALARI

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıldönümü kapsamında kutlamalar yapıldı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Çelenk Koyma töreniyle başlayan kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Vali Ali YERLİKAYA, Garnizon Komutanı Ömer ERSEVER ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma ŞAHİN tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Gazilik Madalyası Bayrağa toka edildi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen Çelenk koyma töreni ardından topluca Şehitler Abidesine hareket edildi. Demokrasi Meydanı, Maarif Kavşağı ve Atatürk Bulvarı girişi güzergâhının kullanıldığı kortej yürüyüşü, Büyükşehir Belediyesi Bando takımı ve Şahinbey Belediyesi mehteran takımının performansı eşliğinde gerçekleşti.

Şehitler Abidesi’nde Garnizon Komutanlığı Saygı Mangası tarafından saygı atışı yapıldı. İl Müftüsü tarafından şehitler için dua okundu. Şehitler Abidesi ziyaret edildi. Vali, Garnizon Komutanı, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Milletvekilleri tarafından şehitliğe çiçek buketleri bırakıldı.

25 Aralık Resmi törenlerine; protokol mensupları mülki ve askerî erkân ile resmî kurumların yöneticileri, siyasi parti başkanları ve mensupları, oda ve borsa temsilcileri, Türkiye Gazileri Koruma ve Dayanışma Vakfı Merkez Şubesi, Gaziantep Şehit Aileleri Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şubesi, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Gaziantep Merkez Şubesi mensupları, engelli vatandaşlar, misafir gaziler, lise ve dengi okulların bayrak ve flama grupları ile halkımız katıldı.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2016-12-25
Etkinlik Saati 11:00
Etkinliğin Yapılacağı Yer 15 Temmuz Demokrasi Meydanı-Şehitler Abidesi
Bilet Satış Yerleri -
Bilet Fiyatı -

• ASRİ MEZERLIKTAKİ ‘ŞİRECİ CAMİ’NİN AÇILIŞINI KURTULMUŞ YAPTI

Caminin sadece bir ibadethane değil insanları toplayan, cem eden bir yer olduğunu ifade eden Kurtulmuş, cuma namazlarında, bayramlarda, düğünlerde sosyal hayatın merkezi olarak kullanılan bir yer olan camilerin kadim şehirlerde de merkezi alanı oluşturan ana çemberin ni

• ENGELLİLERE YÖNELİK “ENGELLİLİK VE DİN” PANELİ DÜZENLENDİ

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda yapılan panelde engellilere yönelik çalışmalarını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’nin ilk engelli daire başkanlığını kurarak engellilere yönelik faaliyetler yapmaya

• "ŞEHİTLERİMİZ SAYGIYLA ANILDI"

Genel Sanat Yönetmenliğini San. Öğr. Elm. Dr. Hakan Tatyüz’ün üstlendiği programda, saz ekibinden Türk Halk Müziği Korosu’na, Mehteran Takımı’ndan Türk Halk Oyunları ekibine kadar 80 kişilik büyük bir ekip sahne aldı.

• FATMA ŞAHİN, TURİZM VE SEYAHAT ACENTALARIYLA BİRARAYA GELDİ

Şahin, Mutfak Sanatları Merkezi’ndeki yemekli toplantıda, belediyenin kentin kültür, tarih ve gastronomi alanında yaptığı çalışmaları sunum eşliğinde anlattı. “Şimdi Gaziantep Zamanı” sloganıyla başlatılan kampanyayı anlatan Şahin, Anadolu’nun

•   Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi’ndeki serginin açılışını, İl Kültür Müdürü Bülent Öztürk, Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ayhan Doğan, Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu, TMMOB Mimarlar Odası Gaziante

• BÜYÜKŞEHİR’DEN KORUTÜRK CADDESİNE 1.8 MİLYONLUK YATIRIM