DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 95.YILDÖNÜMÜ RESMİ KUTLAMALARI

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıldönümü kapsamında kutlamalar yapıldı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Çelenk Koyma töreniyle başlayan kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Vali Ali YERLİKAYA, Garnizon Komutanı Ömer ERSEVER ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma ŞAHİN tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Gazilik Madalyası Bayrağa toka edildi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen Çelenk koyma töreni ardından topluca Şehitler Abidesine hareket edildi. Demokrasi Meydanı, Maarif Kavşağı ve Atatürk Bulvarı girişi güzergâhının kullanıldığı kortej yürüyüşü, Büyükşehir Belediyesi Bando takımı ve Şahinbey Belediyesi mehteran takımının performansı eşliğinde gerçekleşti.

Şehitler Abidesi’nde Garnizon Komutanlığı Saygı Mangası tarafından saygı atışı yapıldı. İl Müftüsü tarafından şehitler için dua okundu. Şehitler Abidesi ziyaret edildi. Vali, Garnizon Komutanı, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Milletvekilleri tarafından şehitliğe çiçek buketleri bırakıldı.

25 Aralık Resmi törenlerine; protokol mensupları mülki ve askerî erkân ile resmî kurumların yöneticileri, siyasi parti başkanları ve mensupları, oda ve borsa temsilcileri, Türkiye Gazileri Koruma ve Dayanışma Vakfı Merkez Şubesi, Gaziantep Şehit Aileleri Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şubesi, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Gaziantep Merkez Şubesi mensupları, engelli vatandaşlar, misafir gaziler, lise ve dengi okulların bayrak ve flama grupları ile halkımız katıldı.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2016-12-25
Etkinlik Saati 11:00
Etkinliğin Yapılacağı Yer 15 Temmuz Demokrasi Meydanı-Şehitler Abidesi