"FOTOĞRAFLARLA GAZİANTEP’TE TİCARET SERGİSİ" AÇILDI

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Koleksiyoner Murat Ugurluer’in oluşturduğu "Fotoğraflarla Gaziantep'te Ticaret, Esnaf ve Meslek Grupları" adlı fotoğraf sergisinin açılışı, 25 Aralık Resmi Bayram törenlerinin ardından yapıldı.

Koleksiyoner Murat Ugurluer’in oluşturduğu, toplamda 55 adet fotoğrafın yer aldığı, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e kadar Gaziantep’te Ticaret, Esnaf ve Meslek gruplarına ait görseller yer aldığı sergi açılışında,  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 25 Aralık’ın önemini vurgulayarak, 95 yıl önce bir destan yazıldığının altını çizdi. Doğu-batı arasında köprü ve ticaret merkezi olan Gaziantep’in geçmişini, kurumsal hafızasını fotoğraflarla hatırlamak ve yaşatmak için sergiyi açtıklarını aktaran Başkan ŞAHİN, “Bu geçmiş, şanlı, şerefli tarih bizim ve şu anda bu geleceğe doğruda hızla ilerliyoruz. Geçmişten aldığımız güçle, ilhamla, güçle, duayla, bizim geleceğimiz çok daha aydınlık olacak” dedi.

Koleksiyoner Murat Ugurluer, “Gaziantep’teki bu canlı ticaret hayatının en güzel kanıtlarından biri, bir kısmı bugün bile görülebilen hanlardır. Ticaret kervanlarının konakladığı, malların depolandığı, hatta çeşitli ürünlerin pazarlandığı bu hanların sayısı Osmanlı döneminde 30’un üzerindeyken günümüze ancak 18 tanesi ulaşabilmiştir. Bu sayı bile, Osmanlı döneminde Gaziantep’in ticari etkinliğini ortaya koyabilmek açısından yeterlidir” sözleriyle Gaziantep’in önemli bir ticari merkez olduğundan bahsetti.

Serginin açılış kurdelesi Garnizon Komutanı Ömer ERSEVER, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN, Canan Candemir ÇELİK, Ahmet UZER, Ümit ÖZDAĞ ve tarafından kesildi.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2016-12-25
Etkinlik Saati 11:45
Etkinliğin Yapılacağı Yer Gaziantep Sanat Merkezi