GAZİANTEP KENT ARŞİVİ AÇILDI Haberi

GAZİANTEP KENT ARŞİVİ AÇILDI

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümü kutlamaları kapsamında Gaziantep Büyükşehr Belediyesi bünyesinde hizmet verecek olan “Gaziantep Kent Arşivi” Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı olmak üzere protokol mensubu ve birçok vatandaşın katılımıyla açıldı.

Kentin tarihî, sosyal, ekonomik, idari ve kültürel değerlerinin kaydedildiği, şehrin hem geçmişini hem de gündelik yaşantısını belgeleyen; görsel-işitsel, yazılı, basılı ve elektronik bilgi kaynaklarının yer aldığı Kent Arşivi, 25 Aralık’ta düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Gaziantep Sanat Merkezi’nde açılış programına katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu tarihi günde Gaziantep Kent Arşivi’ni açtıklarını belirterek, “Geçmişten aldığımız ilhamla geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz. Dünya’da Türkiye, Türkiye’de Gaziantep. Kentin tarihî, sosyal, ekonomik, idari ve kültürel değerlerinin kaydedildiği önemli bir mekanı açıyoruz. Kent arşivinde, şehrin hem geçmişini hem de gündelik yaşantısını belgeleyen; görsel-işitsel, yazılı, basılı ve elektronik bilgi kaynakları yer alacak.  Kenti, hafızasıyla bütünleştiren kişi, aile ve kurumların yukarıda bahsedilen faaliyetlerini yansıtan resmi ve özel arşiv malzemelerinin bulunduğu, kent tarihine akademik olarak da destek vermek ve kent belleği oluşturmak amacıyla kurulan kent arşivi, önemli bir misyon yüklenecek. Kütüphane ve arşiv koleksiyonları, bilgi ve belgeye ihtiyaç duyan üniversitelerin; lisans, lisansüstü araştırmacılarına ve dışarıdan bağımsız araştırmacılara açık olacak. Kullanıcılar arşive gelerek araştırmalarını yapabilir, kendilerine iletilen formu doldurarak bilgi ve belgeye ulaşabilir. Gaziantep Kent Arşivi, Gaziantep’in geçmişten getirdiği tarihi ve kültürel birikimini yansıtmak ve kentlilik bilincini oluşturmak amacıyla elinde Gaziantep ile ilgili her türlü bilgi, belge ve fotoğraf bulunan tüm hemşerilerimizi, Gaziantep Kent Arşivi'ne katkı yapmaya davet etmektedir” dedi.

“Şehir olarak 25 Aralık gurur duyduğumuz tarihi bir gündür. 97’nci yıl önce bu şehir kanıyla tarih yazdı. Bayrağımıza kanıyla rengini veren bu şehrin savunmasını direncini unutmamak, unutturmamak için bu tarihi binada hep birlikteyiz.  Özellikle Halit Ziya abime şehrim adına ülkem adına, geleceğimiz adına çok teşekkür ediyorum. Bazen bir fotoğraf binlerce kitabın anlatmaya çalıştığını anlatır. Bu şehir herhangi bir şehir değil Gazi şehirdir. Bu şehrin en önemli sermayesi yetişmiş insan gücüdür, bugün Halit Ziya abilerimizle ve ailesiyle başarıyoruz, bu güzel arşivden dolayı kendisine teşekkür ediyorum.”

Gaziantep Valisi Davut Gül ise, bu tarihi günde açılışı yapılan sergi ve kent arşivinin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve protokol, kent arşivine dönük çalışmaları yakından gördü, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı da kentin tarihine ve kültürüne sahip çıktığı için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür ederek, Panorama 25 Aralık Müzesi’nin çok önemli bir eser olduğunu söyledi.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2018-12-25
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Gaziantep Sanat Merkezi
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• CUMHURBAŞKANI, BÜYÜKŞEHİR PROJELERİNDEN ÖVGÜYLE BAHSETTİ

ERDOĞAN: ANTEP’TEN ŞANINA ÜNÜNE YAKIŞIR BİR REKOR BEKLİYORUM Belediye başkan adaylarının tanıtıldığı mitingde kapalı havaya rağmen miting alanının dolduran Gazianteplilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi şehre yapılan yatırımlar hakkında bi

• BAŞKAN ŞAHİN, İSLAHİYE'DE HALKA SESLENDİ

ŞAHİN: İSLAHİYE’Yİ ÇOK ÖZEL SEVİYORUZ Başkan Fatma Şahin, “Bu soğuk geceyi kalbiyle ısıtan İslahiyelilere şahit ol yarabbi, bu güzelliği 31 Martta destana çevireceğiz. 31 Martta bu kalabalık yeni bir zaferin işareti olacak, İslahiye

• TÜRKİYE'DE, AVM YIKIP MEYDAN YAPAN TEK BÜYÜKŞEHİR!

KİTAP KAFE VE MEYDAN YAPILDI Şehrin göbeğindeki Alışveriş Merkezi’ni (AVM) yıkarak onun yerine meydan ve meydan içerisine kitap kafe kuran tek belediye olma özelliğini taşıyan Büyükşehir Belediyesi, eğitime katkı sunmak için 2014-201

• ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL SERGİ!

Mutlu Kafe’de açılan el işleri sergisi, Hacı Lütfiye Şireci Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne giden özel eğitim öğrencilerinin becerilerini yansıttı, birbirinden ilginç çalışmalar görücüye çıktı.