GAZİANTEP MUTFAĞI RUSYA'DA İLGİ ODAĞI OLDU

Bu yıl 24’üncüsü düzenlenen ve Rusya'nın en büyük turizm fuarlarından olan MITT, Türkiye’den 103, toplamda yaklaşık 1.800 şirketin katılımıyla Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlendi. MITT tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye bu yıl toplam 3 salonda, turizm bölgelerinin, tur operatörlerinin, havayolu şirketlerinin ve otellerin temsilcileriyle yer alarak, fuar tarihinin en büyük katılımını gerçekleştirdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz ve Türk Hava Yolları (THY) Rusya Müdürü Mefail Deribaş, Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat’ta fuara katılıp, Gastronomi Kenti Gaziantep standını ziyarette bulunan misafirlere “İçli Köfte, Zeytinyağlı Dolma, Yaprak Sarma, Muhammara, Humus, Etsiz Çiğ Köfte, Yapma, Nişe Helvası, Su Böreği, Yöresel Antep Kahkesi, Muska, Tuzlu Antep Fıstığı, Kuru Üzüm Çeşitleri, Baklava ve Lokum Çeşitleri” gibi yöremize özgü tatlar ikram ettiler. İkram edilen Gaziantep’in yöresel lezzetleri ziyaretçiler tarafından beğenilerek yemeklere ait reçeteler ve kullanılan malzemeler hakkında oluşan büyük ilgi sonucu gerekli bilgilendirmeler ve tarifler Gaziantepli şeflerimiz tarafından ziyaretçilerle paylaşıldı.

2015’e kıyasla Rusya’dan Türk turizmine talebin bu yıl yaklaşık üç kat arttığını vurgulayan Diriöz, “Rus turistler Türkiye’yi ve Türk Mutfağını çok seviyorlar. Bunun başlıca nedenlerinden birisi de Türkiye’de kendilerini çok rahat hissetmeleri ifadelerini kullanarak bu güzel lezzetlerin yerinde denenmesini tavsiye etmiş ve katılımcılar şehrimize davet edilmiştir.

Fuar’da ziyaretçilere Gaziantep mutfağı’nın yanı sıra müzeleri, kültür merkezleri, tarihi, el sanatları, arkeolojik alanları hakkında bilgi verildi. Tadımlarda bulunan yerli ve yabancı misafirler Gaziantep mutfağını ve kültürünü yerinde keşfetmek üzere kentimizi ziyaret etmek istediklerini dile getirdiler.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-03-17
Etkinlik Saati -
Etkinliğin Yapılacağı Yer MITT Moskova Seyahat ve Turizm Fuarı
Bilet Satış Yerleri -
Bilet Fiyatı -

• FOTO SAFARİ’DE DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çeken 120 öğrenciden dereceye giren 31 öğrenci için ödül töreni düzenlendi. Törende öğrencilerin &ccedi

• GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ’NE BİR GÜNDE 90 BİN ZİYARETÇİ

Aynı gün açılışı yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvanat bahçesinde kurulan Türkiye’nin ilk ve tek Zooloji ve Doğa Müzesi’de ziyaretçi akınına uğradı. Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye’ni

• ÇOCUKLARIN COŞKUN ARAL İLE FOTO SAFARİ KEYFİ

Daha önceden belirlenen 100 çocuk, foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çekti. Program kapsamında çocukların çektikleri fotoğraflar arasından yapılacak eleme so

• ÇOCUKLAR İÇİN DE ŞİMDİ GAZİANTEP ZAMANI

Oğuzeli ve Araban merkezden, Yazılı Köyü, Dokuzyol Köyü, Doğanpınar, Yeşildere, Çaybaşı, Körkün, Sarıtepe, Elif, Hisar, Gökçepayam, Fakıl köylerinden, merkez ilçelere bağlı Yayıktaş, Sırasöğüt, Karaburç kö

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 9 İlçede 43 araç-makine ve 95 personel ile halk sağlığını korumak için sivrisinek, karasinek, larva ve  fare mücadelesi yapılıyor. Durgun sular, foseptikler, gübrelikler, rögarlar, inşaat al

• “HARFLERİN SIRRI” SERGİSİ GAZİANTEP’TE AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanat Merkezi’ndeki serginin açılışında, Kutlu Doğum Haftası’nda olunduğunu hatırlatarak, İslam’ın sevgi ve barış olduğunu söyledi. Hüsn-ü Hat’ın yazılma sebebini anlata

• GAZİANTEP’TE ALTIN FISTIK SES YARIŞMASI DÜZENLENİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Yarışma Genel Direktörünün birlikte oluşturacakları Düzenleme Kurulu tarafından gerçekleştirilecek olan yarışmada yarışmacılar,  TRT Repertuarına kayıtlı bir adet eserle değerlendirmeye alınacaklardır.

• BÜYÜKŞEHİR ŞEHİTKAMİL BÖLGESİNDE 143 KM ASFALT YAPTI

Sosyal belediyeciliğin gerekliliğini yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, alt yapı ve üst yapı çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor. Taşra ilçe ve köylerin yanı sıra yeni kurulan yerleşim birimlerinin yeni yol ve asfalt çalışmaları