GAZİANTEP MUTFAĞI RUSYA'DA İLGİ ODAĞI OLDU

Bu yıl 24’üncüsü düzenlenen ve Rusya'nın en büyük turizm fuarlarından olan MITT, Türkiye’den 103, toplamda yaklaşık 1.800 şirketin katılımıyla Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlendi. MITT tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye bu yıl toplam 3 salonda, turizm bölgelerinin, tur operatörlerinin, havayolu şirketlerinin ve otellerin temsilcileriyle yer alarak, fuar tarihinin en büyük katılımını gerçekleştirdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz ve Türk Hava Yolları (THY) Rusya Müdürü Mefail Deribaş, Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat’ta fuara katılıp, Gastronomi Kenti Gaziantep standını ziyarette bulunan misafirlere “İçli Köfte, Zeytinyağlı Dolma, Yaprak Sarma, Muhammara, Humus, Etsiz Çiğ Köfte, Yapma, Nişe Helvası, Su Böreği, Yöresel Antep Kahkesi, Muska, Tuzlu Antep Fıstığı, Kuru Üzüm Çeşitleri, Baklava ve Lokum Çeşitleri” gibi yöremize özgü tatlar ikram ettiler. İkram edilen Gaziantep’in yöresel lezzetleri ziyaretçiler tarafından beğenilerek yemeklere ait reçeteler ve kullanılan malzemeler hakkında oluşan büyük ilgi sonucu gerekli bilgilendirmeler ve tarifler Gaziantepli şeflerimiz tarafından ziyaretçilerle paylaşıldı.

2015’e kıyasla Rusya’dan Türk turizmine talebin bu yıl yaklaşık üç kat arttığını vurgulayan Diriöz, “Rus turistler Türkiye’yi ve Türk Mutfağını çok seviyorlar. Bunun başlıca nedenlerinden birisi de Türkiye’de kendilerini çok rahat hissetmeleri ifadelerini kullanarak bu güzel lezzetlerin yerinde denenmesini tavsiye etmiş ve katılımcılar şehrimize davet edilmiştir.

Fuar’da ziyaretçilere Gaziantep mutfağı’nın yanı sıra müzeleri, kültür merkezleri, tarihi, el sanatları, arkeolojik alanları hakkında bilgi verildi. Tadımlarda bulunan yerli ve yabancı misafirler Gaziantep mutfağını ve kültürünü yerinde keşfetmek üzere kentimizi ziyaret etmek istediklerini dile getirdiler.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-03-17
Etkinlik Saati -
Etkinliğin Yapılacağı Yer MITT Moskova Seyahat ve Turizm Fuarı
Bilet Satış Yerleri -
Bilet Fiyatı -

• ASRİ MEZERLIKTAKİ ‘ŞİRECİ CAMİ’NİN AÇILIŞINI KURTULMUŞ YAPTI

Caminin sadece bir ibadethane değil insanları toplayan, cem eden bir yer olduğunu ifade eden Kurtulmuş, cuma namazlarında, bayramlarda, düğünlerde sosyal hayatın merkezi olarak kullanılan bir yer olan camilerin kadim şehirlerde de merkezi alanı oluşturan ana çemberin ni

• ENGELLİLERE YÖNELİK “ENGELLİLİK VE DİN” PANELİ DÜZENLENDİ

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda yapılan panelde engellilere yönelik çalışmalarını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’nin ilk engelli daire başkanlığını kurarak engellilere yönelik faaliyetler yapmaya

• "ŞEHİTLERİMİZ SAYGIYLA ANILDI"

Genel Sanat Yönetmenliğini San. Öğr. Elm. Dr. Hakan Tatyüz’ün üstlendiği programda, saz ekibinden Türk Halk Müziği Korosu’na, Mehteran Takımı’ndan Türk Halk Oyunları ekibine kadar 80 kişilik büyük bir ekip sahne aldı.

• FATMA ŞAHİN, TURİZM VE SEYAHAT ACENTALARIYLA BİRARAYA GELDİ

Şahin, Mutfak Sanatları Merkezi’ndeki yemekli toplantıda, belediyenin kentin kültür, tarih ve gastronomi alanında yaptığı çalışmaları sunum eşliğinde anlattı. “Şimdi Gaziantep Zamanı” sloganıyla başlatılan kampanyayı anlatan Şahin, Anadolu’nun

•   Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi’ndeki serginin açılışını, İl Kültür Müdürü Bülent Öztürk, Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ayhan Doğan, Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu, TMMOB Mimarlar Odası Gaziante

• BÜYÜKŞEHİR’DEN KORUTÜRK CADDESİNE 1.8 MİLYONLUK YATIRIM