GAZİANTEP’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 95.YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıl dönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Valiliği işbirliğiyle Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi.

Kutlama programı kapsamında kongre salonunun girişinde yer alan “Acı Zerdali Çekirdeğinden UNESCO’ya” standında, savaş sırasında acı zerdali çekirdeğinden yapılan ekmek sergilenerek, tadım sunumu yapıldı. 25 Aralık Gazi Şehrimizin Kurtuluş gününe özel olarak Ünlü Şef Haşim DEMİRTAŞ’ın önderliğinde, Doğa ÇİTÇİ ve Mehmet ÇAVDAR’ın da katkılarıyla hazırlanan, baklavadan yapılan Gaziantep Kalesi, yağdan yapılan Gazilik Madalyası, Gaziantep ve UNESCO logoları misafirler tarafından yoğun ilgi gördü.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin resimleri ile Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “15 Temmuz’da Gazi Şehrin Direnişi” konulu fotoğraf yarışmasının eserleri misafirler tarafından incelendi.

25 Aralık Kutlama programı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKÇİ, Vali Ali YERLİKAYA, Garnizon Komutanı Ömer ERSEVER, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN, Milletvekilleri, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali GÜR, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet SINAV ile Gaziler ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazi şehrimizin kurtuluş günü münasebetiyle göndermiş oldukları “İSTİKLAL SAVAŞIMIZIN BÜTÜN KAHRAMANLARINI SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUM. GAZİANTEP'İN BU KUTLU GURUR GÜNÜNÜ KUTLUYOR, TÜM VATANDAŞLARIMIZI EN KALBİ DUYGULARIMLA SELAMLIYORUM” sözlerinin yer aldığı telgraf metni okundu. Telgrafların okunmasının ardından 95 yıl önce bugün yazılan destan ve kahramanlıkların anlatıldığı bir video gösterimi yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN, “Bu gurur bizim, 95 yıl önce, yaşadığımız topraklarda bir destan yazdık. Bu destan İstiklalin ve istikbalin destanıydı. Bu destan dirilişin ve direnişin destanıydı. Bu destan asaletin, cesaretin destanıydı. Bu destanda iman vardı, inanç vardı, bu destanda vatan aşkı, ezan aşkı vardı. Bu destanın sonunda şehir Gazi oldu ve Mustafa Kemal Gazianteplilere bir mesaj gönderdi ve dedi ki; ‘Ben sizin gözlerinizden nasıl öpmem ki siz yalnızca Gaziantep’i değil bütün Türkiye’yi kurtardınız’. Bizler hep birlikte dimdik ayaktayız.” şeklinde konuştu. 15 Temmuz’da vatanseverlerin vatan hainlerine dersini verdiğini ifade ederek zor bir dönemden geçildiğini de ayrıca belirtti.

Daha sonra günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu. TRT Harman Yeri Program Ekibi sahne alarak, Orkestra Şefi Ömer Hayrı UZUN, konuk sanatçı İhsan GÜVENÇ ve Kubilay DÖKMETAŞ tarafından Gaziantep’in Kurtuluşuna özel konser programı icra edildi.

Gazi şehrimizin adına yakışır başarılara imza atan Talat ÖZKARSLI, Nusret ÇAM, Adil DAİ adına kızı Ferhan GÖĞÜŞ ve Göksu ÜÇTAŞ’a başarılarından dolayı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKÇİ tarafından plaket takdim edildi.

Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 95.Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Resim, Şiir ve Deneme yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “15 Temmuz’da Gazi Şehrin Direnişi” konulu fotoğraf yarışmasının ödülleri Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKÇİ tarafından verildi.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2016-12-25
Etkinlik Saati 20:00
Etkinliğin Yapılacağı Yer Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi