GAZİANTEP’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 95.YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıl dönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Valiliği işbirliğiyle Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi.

Kutlama programı kapsamında kongre salonunun girişinde yer alan “Acı Zerdali Çekirdeğinden UNESCO’ya” standında, savaş sırasında acı zerdali çekirdeğinden yapılan ekmek sergilenerek, tadım sunumu yapıldı. 25 Aralık Gazi Şehrimizin Kurtuluş gününe özel olarak Ünlü Şef Haşim DEMİRTAŞ’ın önderliğinde, Doğa ÇİTÇİ ve Mehmet ÇAVDAR’ın da katkılarıyla hazırlanan, baklavadan yapılan Gaziantep Kalesi, yağdan yapılan Gazilik Madalyası, Gaziantep ve UNESCO logoları misafirler tarafından yoğun ilgi gördü.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin resimleri ile Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “15 Temmuz’da Gazi Şehrin Direnişi” konulu fotoğraf yarışmasının eserleri misafirler tarafından incelendi.

25 Aralık Kutlama programı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKÇİ, Vali Ali YERLİKAYA, Garnizon Komutanı Ömer ERSEVER, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN, Milletvekilleri, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali GÜR, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet SINAV ile Gaziler ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazi şehrimizin kurtuluş günü münasebetiyle göndermiş oldukları “İSTİKLAL SAVAŞIMIZIN BÜTÜN KAHRAMANLARINI SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUM. GAZİANTEP'İN BU KUTLU GURUR GÜNÜNÜ KUTLUYOR, TÜM VATANDAŞLARIMIZI EN KALBİ DUYGULARIMLA SELAMLIYORUM” sözlerinin yer aldığı telgraf metni okundu. Telgrafların okunmasının ardından 95 yıl önce bugün yazılan destan ve kahramanlıkların anlatıldığı bir video gösterimi yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN, “Bu gurur bizim, 95 yıl önce, yaşadığımız topraklarda bir destan yazdık. Bu destan İstiklalin ve istikbalin destanıydı. Bu destan dirilişin ve direnişin destanıydı. Bu destan asaletin, cesaretin destanıydı. Bu destanda iman vardı, inanç vardı, bu destanda vatan aşkı, ezan aşkı vardı. Bu destanın sonunda şehir Gazi oldu ve Mustafa Kemal Gazianteplilere bir mesaj gönderdi ve dedi ki; ‘Ben sizin gözlerinizden nasıl öpmem ki siz yalnızca Gaziantep’i değil bütün Türkiye’yi kurtardınız’. Bizler hep birlikte dimdik ayaktayız.” şeklinde konuştu. 15 Temmuz’da vatanseverlerin vatan hainlerine dersini verdiğini ifade ederek zor bir dönemden geçildiğini de ayrıca belirtti.

Daha sonra günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu. TRT Harman Yeri Program Ekibi sahne alarak, Orkestra Şefi Ömer Hayrı UZUN, konuk sanatçı İhsan GÜVENÇ ve Kubilay DÖKMETAŞ tarafından Gaziantep’in Kurtuluşuna özel konser programı icra edildi.

Gazi şehrimizin adına yakışır başarılara imza atan Talat ÖZKARSLI, Nusret ÇAM, Adil DAİ adına kızı Ferhan GÖĞÜŞ ve Göksu ÜÇTAŞ’a başarılarından dolayı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKÇİ tarafından plaket takdim edildi.

Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 95.Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Resim, Şiir ve Deneme yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “15 Temmuz’da Gazi Şehrin Direnişi” konulu fotoğraf yarışmasının ödülleri Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKÇİ tarafından verildi.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2016-12-25
Etkinlik Saati 20:00
Etkinliğin Yapılacağı Yer Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi
Bilet Satış Yerleri -
Bilet Fiyatı -

• UĞURLUEL, SELAMLIK SOHBETLERDE "YAVUZ SULTAN SELİM”İ ANLATTI

Tarih Araştırmacısı Talha Uğurluel tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa vatandaşlar da ilgi gösterdi. Yavuz Sultan Selim’in Amasya’da dünyaya geldiğini, babasının Sultan II. Beyazid olduğu

• ZABITADAN ÖĞRENCİ SERVİSLERİNE DENETİM

Vatandaş ve okullardan gelen şikayetleri de dikkate alan Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, önceki gün Karataş İMKB İlköğretim Okulu önünde öğrenci servislerine denetim gerçekleştirdi. Gelen servislerde sürücü belgesi, y

• BÜYÜKŞEHİR’DEN YENİ STADYUMUN İNŞASINA DESTEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yapımında yoğun çaba gösterdiği ve "Gaziantep Arena" adını verilen stadyuma Büyükşehir Belediyesince 50 metre genişliğinde, 700 metre uzunluğunda imar yolu açılarak, 3.686,95 ton asfalt kullanılarak sıcak asfalt

• BÜYÜKŞEHİR MÜZELERİ 520 BİN KİŞİ TARAFINDAN ZİYARET EDİLDİ

2015 yılında ise 475 bin 831’i yerli, 19 bin 790’ı yabancı olmak üzere toplamda 495 bin 621 kişi ziyaret etmişti. Sanayi, ticaret, turizm, tarih ve gastronomisiyle dikkat çeken Gaziantep'in müzeleri de yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

• BÜYÜKŞEHİR ÇİFTÇİLERE KEÇİ DAĞITTI

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Araban ilçesinin Eski Altıntaş Mahallesi’ndeki dağıtım töreninde, projenin daha önce başka bir yerde uygulanmadığını belirterek, çok şanslı olduklarını söyledi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başka

• İHTİYAÇ SAHİBİ AİLEYE BÜYÜKŞEHİR SAHİP ÇIKTI

Engelli baba Orhan Düzer(41), eşi Zekiye (41), çocukları Seda (12), Zeynel (10) ve Halil (5) Eyüboğlu Mahallesi’nde yaşayan ailenin dramını anlatan habere duyarsız kalmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Engelliler Daire Başkanlığı aracılığıyla