GAZİANTEP'İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 97.YILDÖNÜMÜ KUTLANDI Haberi

GAZİANTEP'İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 97.YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıldönümü, Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Valiliği işbirliğiyle düzenlenen törenle kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şefik Atak, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluş temsilcileri, dernekler, vakıflar, siyasi parti temsilcileri ve Gazilerin yer aldığı törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şefik Atak, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Gazilik Madalyası Bayrağa toka edildi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen Çelenk koyma töreni ardından protokol üyeleriyle katılımcılardan oluşan kortej ile birlikte Şehitler Abidesine hareket edildi. Demokrasi Meydanı, Maarif Kavşağı ve Atatürk Bulvarı girişi güzergâhının kullanıldığı kortej yürüyüşü, Büyükşehir Belediyesi Bando takımı, Tsk Mehteran Birliği eşliğinde gerçekleşti.

Bey Mahallesi Çınarlı mevkiindeki Şehitler Abidesi önünde düzenlenen törende, Garnizon Komutanlığı Saygı Mangası tarafından saygı atışı yapıldı. Antep savunmasında gözünü kırpmadan canını feda eden 6 bin 317 şehit için İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua okundu. Ardından protokol tarafından şehitliğe çiçek bırakılarak tören sona erdi.

25 Aralık Resmi törenlerine; protokol mensupları mülki ve askerî erkân ile resmî kurumların yöneticileri, siyasi parti başkanları ve mensupları, oda ve borsa temsilcileri, Türkiye Gazileri Koruma ve Dayanışma Vakfı Merkez Şubesi, Gaziantep Şehit Aileleri Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şubesi, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Gaziantep Merkez Şubesi mensupları, engelli vatandaşlar, misafir gaziler, lise ve dengi okulların bayrak ve flama grupları ile halkımız katıldı.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2018-12-25
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer 15 Temmuz Demokrasi Meydanı