GEZEGENEVİ VE BİLİM MERKEZİ'NDE TÜBİTAK 4007 BİLİM ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİ Haberi

GEZEGENEVİ VE BİLİM MERKEZİ'NDE TÜBİTAK 4007 BİLİM ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

Tübitak 4007 Projesi ile Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürütücülüğünü üstlenip, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ nin proje paydaşı olarak destek verdiği ‘Gazişehir Bilimle Şenleniyor’ şenliği Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde 50 çadır, yaklaşık 100 atölye çalışması ile 27-28-29 Eylül tarihlerinde gerçekleşti.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hülya Yıldız’ın katılımıyla “Gazişehir Bilim Şenliği” açılış töreni yapıldı.

Gazişehir Tübitak Bilim Şenliği içeriğinde; Fizik, Kimya, Biyoloji, Uzay Bilimleri, Astronomi, Robot, Robotik Kodlama, Matematik, Botanik, Resim, Anaokulu atölyeleri,Müzik grupları, Sergiler ve farklı uzmanlık alanlarında yapılan  konferanslarla yaklaşık 100 atölye çalışmasına yer verildi.

Öğrencilerin bilim konusundaki farkındalıklarını arttırmak, genç mucitlerin bilimin gelişen  alanlarını görerek, uygulayarak ve tartışarak   tanıması amaçlandığı şenlikte, bilimin zor tarafları basite indirgenerek yalın bir dille anlatıldı. Bilimle toplumu kaynaştırmak, okullarda çocukların yapmış oldukları robotik ve tenolojik çalışmaları sergileme ve tanıtma fırsatı verilmiştir.

06-14 yaş arası tüm öğrencilerin katılımına açık bir şekilde; Meslek Liseleri’nin Anadolu Liseleri’nin ve Bilim Merkezi’nin hazırlamış olduğu çeşitli atölyeler, etkinlikler, konferanslar yer aldı.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2018-09-29
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• GÜZELYURT KONUTLARINDA SATIŞLAR DEVAM EDİYOR

Göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek amacıyla toplu konut projelerini hızlandıran Büyükşehir Belediyesi,  Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt mahallelerini kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldı, bu alanları toplu

• 450 ÇOCUK, UÇURTMA ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

Alleben Göleti’nde gerçekleştirilen 2’nci Uçurtma Şenliği’nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, “Çok güzel görünüyorsunuz, keyifli anlar yaşı

• OKUMANIN BÜYÜSÜ GAZİANTEP'İ SARACAK

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen CNR Gaziantep Kitap Günleri'ne 100'ün üzerinde yayınevi, 200 markasıyla katılacak. Organizasyonda çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlik alanları oluşturulacak.

• MUHTARLIK KUPASINI NİZİPSPOR İKİNCİ KEZ KAZANDI

Final maçının başlama vuruşunu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, muhtarlar için akademi açtıklarını söyledi. Yöneticini kendini iyi yetiştirmesi ve dünyada olup bitenleri takip etmesi gerektiğini ifade eden Şahin,