GEZEGENEVİ’NDE KODLANTEP PROJESİ BAŞLADI Haberi

GEZEGENEVİ’NDE KODLANTEP PROJESİ BAŞLADI

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gezegenevi ve Bilim Merkezi işbirliğiyle, il genelinde Fen Bilgisi ve Teknoloji öğretmenlerine yönelik bir çalışma başlatıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde gerçekleşecek olan “ KODLANTEP PROJESİ”nde İl genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen öğretmenlere Robotik Kodlama, Algoritma, Mindstorm EV3 ile yazılım geliştirme programı hakkında bilgilendirmeler yapılacaktır. Bu doğrultuda eğitimi alan öğretmenler kendi okulların da öğrencilerine aktarımda bulunacaklardır.

Çalışma kapsamında her hafta 2 grup halinde 16’şar öğretmenle başlatılan projenin sonunda 160 öğretmene Gezegenevi ve Bilim Merkezi personelleri tarafından Robotik Kodlama, Algoritma eğitimleri verilerek öğretmenlerin bu alanda eğitim almaları planlanmaktadır.

Yoğun ilginin olduğu projede, öğretmenlerin seçimi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Haftada 2 gün Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde gerçekleşecek olan projede katılımcı öğretmenler 6 saat eğitim alacaklardır.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-12-04
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Gezegenevi ve Bilim Merkezi
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• GÜZELYURT KONUTLARINDA SATIŞLAR DEVAM EDİYOR

Göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek amacıyla toplu konut projelerini hızlandıran Büyükşehir Belediyesi,  Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt mahallelerini kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldı, bu alanları toplu

• 450 ÇOCUK, UÇURTMA ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

Alleben Göleti’nde gerçekleştirilen 2’nci Uçurtma Şenliği’nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, “Çok güzel görünüyorsunuz, keyifli anlar yaşı

• OKUMANIN BÜYÜSÜ GAZİANTEP'İ SARACAK

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen CNR Gaziantep Kitap Günleri'ne 100'ün üzerinde yayınevi, 200 markasıyla katılacak. Organizasyonda çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlik alanları oluşturulacak.

• MUHTARLIK KUPASINI NİZİPSPOR İKİNCİ KEZ KAZANDI

Final maçının başlama vuruşunu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, muhtarlar için akademi açtıklarını söyledi. Yöneticini kendini iyi yetiştirmesi ve dünyada olup bitenleri takip etmesi gerektiğini ifade eden Şahin,