GEZEGENEVİ’NDE KODLANTEP PROJESİ BAŞLADI Haberi

GEZEGENEVİ’NDE KODLANTEP PROJESİ BAŞLADI

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gezegenevi ve Bilim Merkezi işbirliğiyle, il genelinde Fen Bilgisi ve Teknoloji öğretmenlerine yönelik bir çalışma başlatıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde gerçekleşecek olan “ KODLANTEP PROJESİ”nde İl genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen öğretmenlere Robotik Kodlama, Algoritma, Mindstorm EV3 ile yazılım geliştirme programı hakkında bilgilendirmeler yapılacaktır. Bu doğrultuda eğitimi alan öğretmenler kendi okulların da öğrencilerine aktarımda bulunacaklardır.

Çalışma kapsamında her hafta 2 grup halinde 16’şar öğretmenle başlatılan projenin sonunda 160 öğretmene Gezegenevi ve Bilim Merkezi personelleri tarafından Robotik Kodlama, Algoritma eğitimleri verilerek öğretmenlerin bu alanda eğitim almaları planlanmaktadır.

Yoğun ilginin olduğu projede, öğretmenlerin seçimi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Haftada 2 gün Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde gerçekleşecek olan projede katılımcı öğretmenler 6 saat eğitim alacaklardır.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-12-04
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Gezegenevi ve Bilim Merkezi
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleşti. Bileşimde görüşülen 97 gündem maddesinin 31’i oy çokluğuyla, 57&r

• 15 TEMMUZ GÜNÜ BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMVAYLAR ÜCRETSİZ

Ulaşım Planlama ve Raylı Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 15 Temmuz Pazar günü vatandaşların belediye otobüsleri ile tramvaylara ücretsiz binebilecekleri açıklandı.

• 12 BRANŞTA 20 BİN ÖĞRENCİYE YAZ SPOR KURSU

Etik değerlere sahip sporcuların yetişmesi, sporun yaygınlaşması ve yaşam biçimi haline getirilmesi için açılan spor okulunda çocuklar ücretsiz faydalanıyor. 12 ayrı branşta verilen yaz spor eğitiminde öğrencilere takım ruhuyla payla

• BAŞKAN ŞAHİN: 15 TEMMUZ HAİNLERİ, İMAN VE BAYRAĞIN AHENKLEŞEN KUDRETİYLE YOK EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, 15 Temmuz 2016'nın hainlere karşı kazanılan destansı bir zaferin tarihe altın harflerle yazıldığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Şahin, şunları aktardı: “O gece T&u