“İŞYURTLARI ÜRÜN VE EL SANATLARI FUARI” AÇILDI Haberi

“İŞYURTLARI ÜRÜN VE EL SANATLARI FUARI” AÇILDI

Gaziantep’te bu yıl ilk kez düzenlenen Ceza infaz Kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında işyurtlarında üretmiş oldukları el emeği göz nuru ürünlerin tanıtımının ve satışının yapılacağı "İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı" 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda açıldı.

Fuarın açılışında konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, dün ve bugün hain terör örgütüyle mücadele ederken şehit olan asker, polis ve koruculara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm Türk milletine baş sağlığı diledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda açılan “İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı”nı örnek gördüğünü belirterek, “Adalet bizim için, su kadar, hava kadar önemli olduğuna, adaletin her noktada bize lazım olduğuna inandık. Adaletsiz kalkınma olamayacağına inandık” şeklinde konuştu. Şehitlerin emaneti olan aziz vatanı kıyamete kadar korumayı bir şeref bildiklerini, 1071'den beri Anadolu'yu hiç kimsenin aziz Türk milletinden ayıramadığını ve ayıramayacağını aktaran Gül, hiç kimsenin, hiçbir terör örgütünün ve bu örgütleri maşa olarak kullanan hiçbir gücün Türkiye Cumhuriyeti devletine diz çöktüremeyeceğini vurguladı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da gazi şehir de böylesi bir fuarın açılmasından dolayı gururlandığını bildirdi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, cezaevlerinde kalan hükümlü ve tutuklulara yönelik ceza infaz kurumlarında verilen eğitimin önemine değinerek,  bu kapsamda 1997 yılında kurulan işyurtları kurumunca 180’den fazla iş kolunda 50 bini aşkın tutuklu ve hükümlüye mesleki eğitim verildiğini söyledi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ise, ceza infaz kurumlarının bir devletin insan haklarına yaklaşımının vitrini olduğunu söyleyerek, bu nedenle ceza infaz alanındaki faaliyetlerin ve yaklaşımların devlet birey ilişkilerinin en somut ortaya konulduğu alanları ifade ettiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından protokol, stantları gezdi.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-11-03
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer 15 Temmuz Demokrasi Meydanı