“İŞYURTLARI ÜRÜN VE EL SANATLARI FUARI” AÇILDI

Gaziantep’te bu yıl ilk kez düzenlenen Ceza infaz Kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında işyurtlarında üretmiş oldukları el emeği göz nuru ürünlerin tanıtımının ve satışının yapılacağı "İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı" 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda açıldı.

Fuarın açılışında konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, dün ve bugün hain terör örgütüyle mücadele ederken şehit olan asker, polis ve koruculara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm Türk milletine baş sağlığı diledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda açılan “İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı”nı örnek gördüğünü belirterek, “Adalet bizim için, su kadar, hava kadar önemli olduğuna, adaletin her noktada bize lazım olduğuna inandık. Adaletsiz kalkınma olamayacağına inandık” şeklinde konuştu. Şehitlerin emaneti olan aziz vatanı kıyamete kadar korumayı bir şeref bildiklerini, 1071'den beri Anadolu'yu hiç kimsenin aziz Türk milletinden ayıramadığını ve ayıramayacağını aktaran Gül, hiç kimsenin, hiçbir terör örgütünün ve bu örgütleri maşa olarak kullanan hiçbir gücün Türkiye Cumhuriyeti devletine diz çöktüremeyeceğini vurguladı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da gazi şehir de böylesi bir fuarın açılmasından dolayı gururlandığını bildirdi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, cezaevlerinde kalan hükümlü ve tutuklulara yönelik ceza infaz kurumlarında verilen eğitimin önemine değinerek,  bu kapsamda 1997 yılında kurulan işyurtları kurumunca 180’den fazla iş kolunda 50 bini aşkın tutuklu ve hükümlüye mesleki eğitim verildiğini söyledi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ise, ceza infaz kurumlarının bir devletin insan haklarına yaklaşımının vitrini olduğunu söyleyerek, bu nedenle ceza infaz alanındaki faaliyetlerin ve yaklaşımların devlet birey ilişkilerinin en somut ortaya konulduğu alanları ifade ettiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından protokol, stantları gezdi.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-11-03
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer 15 Temmuz Demokrasi Meydanı
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• OĞUZELİ KARPUZATAN TESİSLERİ YENİ YÜZÜ İLE HİZMETE HAZIR

Büyükşehir, Gazianteplilere içindeki yüzme havuzu, restorandı, piknik masaları, piknik mangalları, soyunma odaları ve doğal şelalesiyle vatandaşlara yeni bir dinlenme alanı oluşturdu. Yaklaşık 40 bin metrekare alana kurulan Oğuzeli Kurpuzatan Tesisleri, yeni gö

• BÜYÜKŞEHİR, İLÇE BELEDİYELERE ATIK ELEKTİRİK VE ELEKTRONİK EŞYALARI ANLATTI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında Büyükşehir Belediyesi Başkanlığında ilçe belediyelere yönelik bilgilendirme çalışmaları yürütüldü.

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısının birinci bileşimi, Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında toplandı. Sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa eden Büyükşehir Belediye Meclis 2’nci Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci’ni

• BÜYÜKŞEHİR’DEN SAĞLIK VE SPOR ALANINDAKİ BİR YATIRIM DAHA

60 bine yakın üniversite öğrencisinin yanı sıra 18 yaş altında 750 bin gencin yaşadığı Gazi şehir, sanayi, kültür ve gastronomi şehir kimliğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğünde gerçekleştirilen sağlık