“KENTİMİZ GAZİANTEP: KAZANDIKLARIMIZ KAYBETTİKLERİMİZ” KONULU KARMA FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI Haberi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Turizm Derneği ve Gaziantep İpekyolu Fotoğraf Sanatı Derneği (GİFSAD) işbirliğiyle hazırlanan “Kentimiz Gaziantep: Kazandıklarımız Kaybettiklerimiz” konulu karma fotoğraf sergisi, 27 Aralık tarihinde Gaziantep Sanat Merkezi’nde açıldı. Açılış konuşmaları Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu tarafından yapıldı.

Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu yaptığı açılış konuşmasında, serginin açılmasına destek veren Başkan Fatma Şahin’e teşekkür ederek sergi hakkında bilgiler aktardı. Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu; kendi arşivleri yanında İpekyolu Fotoğraf Sanatçıları Arif Kuğu, Emel Özmut, Erkan Duran, Erol Doğaner, M. Burak Bozbaş, M. Merter Çankaya, M. Yaşar Özmut, Mustafa Sonsayar, Özkan Yegül, Serdar Öztürk, Şule Başsimitçi, Tuncay Mengilli, Uğur Durakoğlugil ve Ümit Doğan'ın eserlerinden oluşan serginin yaklaşık 3 ay süren bir çalışma sonunda hazırlandığını ve binlerce fotoğraftan seçimler yapılarak serginin oluşturulduğunu söyledi. Serginin bölüm bölüm olarak oluşturulduğunu anlatan Severoğlu, fotoğrafların nasıl toplandığından bahsetti. 1. Bölümde kaybettiğimiz değerlerin fotoğrafların yer aldığı, 2.bölümde kıyaslamalı fotoğraflar olduğunu, diğer bölümlerde ise, Gaziantep’e kazandırılan değerlerin olduğunu aktardı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, bazen bir fotoğrafın binlerce yazının, kalemin ve kitabın verdiği mesajı çok net verdiğini belirterek, “Geçmişe dair bu şehrin bütün kültürel hafızasını resmeden, tarihini fotoğraflayan kaybettiğimiz değerler, geleceğimizi aydınlatacaktır” şeklinde konuştu. Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu ve ailesine, kentin derinliğini yansıtan böylesi önemli bir sergiyi açtığı için teşekkür etti.

“Gaziantep, bir tarih, kültür ve medeniyet şehridir. İnsanın hafızası nasıl önemliyse kentin hafızası da bir o kadar önemlidir. Şehrin hafızasını geçmişten geleceğe taşımak için açılan bu sergi bir köprü görevi görüyor. Sergilenecek fotoğraflar, bizlere kentimizin derinliğini, medeniyetini gösterecek. Bazen bir fotoğraf binlerce yazının, kalemin ve kitabın verdiği mesajı çok net ve kısa bir biçimde verir. Geçmişe dair bu şehrin bütün kültürel hafızasını resmeden, tarihini fotoğraflayan kaybettiğimiz değerler, geleceğimizi aydınlatacaktır. Bu şehrin tarihine, medeniyetine ve kültürüne uygun gelecek imarı açısından bu sergide büyük bir öğreticilik var. Ben ve arkadaşlarım, aydınların, bilim insanlarının ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin yol göstericiliğiyle şehrimizi geleceğe taşıyacağız, onları ilham kayrağı olarak alacağız” dedi.

Konuşmaların ardından sergi açılışına kardeş ülkeden ve yurdumuzun çeşitli üniversitelerinden gelen çok sayıda akademisyen adına açılışa katılan Prof.Dr.Tuncer Baykara, Prof.Dr.Yılmaz Kurt, Gaziantep Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof.Dr.Ahmet Gündüz, Azerbaycan'dan Doç.Dr.Leyla Kasımovayı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Prof.Dr.Ulvi Keser'e teşekkür edilerek açılış kurdelesi kesildi ve  Sıtkı Severoğlu’nun anlatımlarıyla sergi gezildi.

“KENTİMİZ GAZİANTEP: KAZANDIKLARIMIZ KAYBETTİKLERİMİZ” SERGİSİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Toplamda 101 tane yeni, 58 tane eski Gaziantep fotoğraflarının yer aldığı sergi 10 Ocak'a kadar gezilebilecektir.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-12-27
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Gaziantep Sanat Merkezi