“KÜÇÜK PRENS” BİNLERCE ÇOCUKLA TİYATRODA BULUŞTU

Antoine de Saint Exupery'nin dünyaca ünlü kahramanı “Küçük Prens” gezegeninden sahneye indi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Antoine de Saint-Exupéry tarafından kaleme alınan, Dünyanın en çok satan 3. kitabı seçilen "KÜÇÜK PRENS"i, Tiyatro Bozok tarafından hazırlanan oyunu sahneye taşıdı.

Oyun koreografilerini Gökhan Soykök’ün yaptığı, yönetmen koltuğunda Filiz Bozok’un yer aldığı ve birbirinden eğlenceli karaktere bürünen Gökhan Soykök, Noyan Uzer, Büşra Kübra Pişkin, Fatih Çelebi, Hüseyin Emre Durmaz ve Müge İrem Gemici oyuncuların yer aldığı eğitici ve eğlenceli oyunla çocuklar "KÜÇÜK PRENS"i yakından tanıma fırsatı buldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından, Büyükşehir Konferans Salonu’nda 3 gün boyunca Gaziantep il ve ilçelerinde 9 seans gösterilen, gezegenlerde yolculuk yapan ve yolculuğu boyunca yeni karakterler tanıyan Küçük Prens’in hikayesini anlatan oyun, 5.232 çocuk tarafından ilgiyle izlendi.

Daha fazla kitap okumanın başarıya götüreceği ve böylece bilgeliğe ulaşılabileceği belirtilen,  Çocuk edebiyatına kazandırılmış bir eser olarak bilinen Küçük Prens’in büyükler için de ayrı bir yer ifade ettiği ve ailelerin çocuklarıyla beraber izleyebilecekleri bir oyun olduğunun altı çizildi. Çocukları eğlendirirken, büyükleri de hüzünlendiren,  anne babaların çocuklarıyla izleyebileceği görsel bir şölen olan oyunda çocuklara ve büyüklere önemli mesajlar verildi.

Ve Saint Exupéry’nin dediği gibi:

Artık büyüdünüz ve oldukça tuhafsınız. Aramayı unutmak ve gitgide tuhaflaşmak bir yetişkinlik hastalığıdır belki. O zaman hatırlayalım: 'Yalnız çocuklar ne aradıklarını bilirler.' "

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-03-16
Etkinlik Saati -
Etkinliğin Yapılacağı Yer Büyükşehir Konferans Salonu
Bilet Satış Yerleri -
Bilet Fiyatı -

• ÇOCUKLAR YAZAR BESTAMİ YAZGAN İLE BİR ARAYA GELDİ

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÖPRÜSÜ TRAFİĞE AÇILDI

Önceki gün, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve beraberindeki heyet, yeni köprüde incelemelerde bulundu. Yaklaşık 27 yıl önce Büyükşehir Belediyesi karşısına

• BÜYÜKŞEHİR, UYUŞTURUCUYA YÖNELİK ÖNLEYİCİ TEDBİRLER İÇİN SAHADA