“KÜÇÜK PRENS” BİNLERCE ÇOCUKLA TİYATRODA BULUŞTU

Antoine de Saint Exupery'nin dünyaca ünlü kahramanı “Küçük Prens” gezegeninden sahneye indi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Antoine de Saint-Exupéry tarafından kaleme alınan, Dünyanın en çok satan 3. kitabı seçilen "KÜÇÜK PRENS"i, Tiyatro Bozok tarafından hazırlanan oyunu sahneye taşıdı.

Oyun koreografilerini Gökhan Soykök’ün yaptığı, yönetmen koltuğunda Filiz Bozok’un yer aldığı ve birbirinden eğlenceli karaktere bürünen Gökhan Soykök, Noyan Uzer, Büşra Kübra Pişkin, Fatih Çelebi, Hüseyin Emre Durmaz ve Müge İrem Gemici oyuncuların yer aldığı eğitici ve eğlenceli oyunla çocuklar "KÜÇÜK PRENS"i yakından tanıma fırsatı buldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından, Büyükşehir Konferans Salonu’nda 3 gün boyunca Gaziantep il ve ilçelerinde 9 seans gösterilen, gezegenlerde yolculuk yapan ve yolculuğu boyunca yeni karakterler tanıyan Küçük Prens’in hikayesini anlatan oyun, 5.232 çocuk tarafından ilgiyle izlendi.

Daha fazla kitap okumanın başarıya götüreceği ve böylece bilgeliğe ulaşılabileceği belirtilen,  Çocuk edebiyatına kazandırılmış bir eser olarak bilinen Küçük Prens’in büyükler için de ayrı bir yer ifade ettiği ve ailelerin çocuklarıyla beraber izleyebilecekleri bir oyun olduğunun altı çizildi. Çocukları eğlendirirken, büyükleri de hüzünlendiren,  anne babaların çocuklarıyla izleyebileceği görsel bir şölen olan oyunda çocuklara ve büyüklere önemli mesajlar verildi.

Ve Saint Exupéry’nin dediği gibi:

Artık büyüdünüz ve oldukça tuhafsınız. Aramayı unutmak ve gitgide tuhaflaşmak bir yetişkinlik hastalığıdır belki. O zaman hatırlayalım: 'Yalnız çocuklar ne aradıklarını bilirler.' "

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-03-16
Etkinlik Saati -
Etkinliğin Yapılacağı Yer Büyükşehir Konferans Salonu
Bilet Satış Yerleri -
Bilet Fiyatı -

• FOTO SAFARİ’DE DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çeken 120 öğrenciden dereceye giren 31 öğrenci için ödül töreni düzenlendi. Törende öğrencilerin &ccedi

• GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ’NE BİR GÜNDE 90 BİN ZİYARETÇİ

Aynı gün açılışı yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvanat bahçesinde kurulan Türkiye’nin ilk ve tek Zooloji ve Doğa Müzesi’de ziyaretçi akınına uğradı. Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye’ni

• ÇOCUKLARIN COŞKUN ARAL İLE FOTO SAFARİ KEYFİ

Daha önceden belirlenen 100 çocuk, foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çekti. Program kapsamında çocukların çektikleri fotoğraflar arasından yapılacak eleme so

• ÇOCUKLAR İÇİN DE ŞİMDİ GAZİANTEP ZAMANI

Oğuzeli ve Araban merkezden, Yazılı Köyü, Dokuzyol Köyü, Doğanpınar, Yeşildere, Çaybaşı, Körkün, Sarıtepe, Elif, Hisar, Gökçepayam, Fakıl köylerinden, merkez ilçelere bağlı Yayıktaş, Sırasöğüt, Karaburç kö

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 9 İlçede 43 araç-makine ve 95 personel ile halk sağlığını korumak için sivrisinek, karasinek, larva ve  fare mücadelesi yapılıyor. Durgun sular, foseptikler, gübrelikler, rögarlar, inşaat al

• “HARFLERİN SIRRI” SERGİSİ GAZİANTEP’TE AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanat Merkezi’ndeki serginin açılışında, Kutlu Doğum Haftası’nda olunduğunu hatırlatarak, İslam’ın sevgi ve barış olduğunu söyledi. Hüsn-ü Hat’ın yazılma sebebini anlata

• GAZİANTEP’TE ALTIN FISTIK SES YARIŞMASI DÜZENLENİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Yarışma Genel Direktörünün birlikte oluşturacakları Düzenleme Kurulu tarafından gerçekleştirilecek olan yarışmada yarışmacılar,  TRT Repertuarına kayıtlı bir adet eserle değerlendirmeye alınacaklardır.

• BÜYÜKŞEHİR ŞEHİTKAMİL BÖLGESİNDE 143 KM ASFALT YAPTI

Sosyal belediyeciliğin gerekliliğini yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, alt yapı ve üst yapı çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor. Taşra ilçe ve köylerin yanı sıra yeni kurulan yerleşim birimlerinin yeni yol ve asfalt çalışmaları