“KÜÇÜK PRENS” BİNLERCE ÇOCUKLA TİYATRODA BULUŞTU

Antoine de Saint Exupery'nin dünyaca ünlü kahramanı “Küçük Prens” gezegeninden sahneye indi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Antoine de Saint-Exupéry tarafından kaleme alınan, Dünyanın en çok satan 3. kitabı seçilen "KÜÇÜK PRENS"i, Tiyatro Bozok tarafından hazırlanan oyunu sahneye taşıdı.

Oyun koreografilerini Gökhan Soykök’ün yaptığı, yönetmen koltuğunda Filiz Bozok’un yer aldığı ve birbirinden eğlenceli karaktere bürünen Gökhan Soykök, Noyan Uzer, Büşra Kübra Pişkin, Fatih Çelebi, Hüseyin Emre Durmaz ve Müge İrem Gemici oyuncuların yer aldığı eğitici ve eğlenceli oyunla çocuklar "KÜÇÜK PRENS"i yakından tanıma fırsatı buldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından, Büyükşehir Konferans Salonu’nda 3 gün boyunca Gaziantep il ve ilçelerinde 9 seans gösterilen, gezegenlerde yolculuk yapan ve yolculuğu boyunca yeni karakterler tanıyan Küçük Prens’in hikayesini anlatan oyun, 5.232 çocuk tarafından ilgiyle izlendi.

Daha fazla kitap okumanın başarıya götüreceği ve böylece bilgeliğe ulaşılabileceği belirtilen,  Çocuk edebiyatına kazandırılmış bir eser olarak bilinen Küçük Prens’in büyükler için de ayrı bir yer ifade ettiği ve ailelerin çocuklarıyla beraber izleyebilecekleri bir oyun olduğunun altı çizildi. Çocukları eğlendirirken, büyükleri de hüzünlendiren,  anne babaların çocuklarıyla izleyebileceği görsel bir şölen olan oyunda çocuklara ve büyüklere önemli mesajlar verildi.

Ve Saint Exupéry’nin dediği gibi:

Artık büyüdünüz ve oldukça tuhafsınız. Aramayı unutmak ve gitgide tuhaflaşmak bir yetişkinlik hastalığıdır belki. O zaman hatırlayalım: 'Yalnız çocuklar ne aradıklarını bilirler.' "

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-03-16
Etkinlik Saati -
Etkinliğin Yapılacağı Yer Büyükşehir Konferans Salonu
Bilet Satış Yerleri -
Bilet Fiyatı -

• ASRİ MEZERLIKTAKİ ‘ŞİRECİ CAMİ’NİN AÇILIŞINI KURTULMUŞ YAPTI

Caminin sadece bir ibadethane değil insanları toplayan, cem eden bir yer olduğunu ifade eden Kurtulmuş, cuma namazlarında, bayramlarda, düğünlerde sosyal hayatın merkezi olarak kullanılan bir yer olan camilerin kadim şehirlerde de merkezi alanı oluşturan ana çemberin ni

• ENGELLİLERE YÖNELİK “ENGELLİLİK VE DİN” PANELİ DÜZENLENDİ

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda yapılan panelde engellilere yönelik çalışmalarını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’nin ilk engelli daire başkanlığını kurarak engellilere yönelik faaliyetler yapmaya

• "ŞEHİTLERİMİZ SAYGIYLA ANILDI"

Genel Sanat Yönetmenliğini San. Öğr. Elm. Dr. Hakan Tatyüz’ün üstlendiği programda, saz ekibinden Türk Halk Müziği Korosu’na, Mehteran Takımı’ndan Türk Halk Oyunları ekibine kadar 80 kişilik büyük bir ekip sahne aldı.

• FATMA ŞAHİN, TURİZM VE SEYAHAT ACENTALARIYLA BİRARAYA GELDİ

Şahin, Mutfak Sanatları Merkezi’ndeki yemekli toplantıda, belediyenin kentin kültür, tarih ve gastronomi alanında yaptığı çalışmaları sunum eşliğinde anlattı. “Şimdi Gaziantep Zamanı” sloganıyla başlatılan kampanyayı anlatan Şahin, Anadolu’nun

•   Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi’ndeki serginin açılışını, İl Kültür Müdürü Bülent Öztürk, Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ayhan Doğan, Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu, TMMOB Mimarlar Odası Gaziante

• BÜYÜKŞEHİR’DEN KORUTÜRK CADDESİNE 1.8 MİLYONLUK YATIRIM