MÜMİN SEKMAN İLE HER ŞEY SENİNLE BAŞLAR Haberi

MÜMİN SEKMAN İLE HER ŞEY SENİNLE BAŞLAR

23 yıl boyunca, 45 farklı şehirde, 100.000′den fazla insana başarı seminerleri gerçekleştiren Mümin Sekman “Her Şey Seninle Başlar” ile Gazianteplilerle bir araya geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programda okul hayatında ve hayat okulunda başarı için önerilerde bulunan Mümin Sekman, kitapları için yaptığı araştırmalardan çıkardığı tespitleri, aktif ve eğlenceli bir şekilde katılımcılarla paylaştı. Görseller ve videolarla destekleyerek yaptığı sunum ile katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Başarının iç ve dış engelleri, azimli insanların ortak özellikleri, kazanmanın ve kaybetmenin psikolojisi, kariyer hayatında en sık yapılan hatalar, moral ve oto-motivasyon yönetimi, iç disiplinin gücü, özgüven yönetimi, sürdürülebilir başarı, tutku kaybı ve atalet duygusu, başarı merkezli yaşamak gibi konulara değinerek, “Nerelerde yanlış yapıyoruz?, Kapasitemizi neden kullanmıyoruz? Neden elimizden gelenin en iyisini yapmıyoruz?” konuları üzerinde durdu.

Başarının psikolojik yönünü görsel verilerle anlatarak başarı motivasyonunu yüksek tutmak için yapılması gerekenlerden bahsetti. “Başarmak içinde olan kapasiteyi dış dünyada gerçekleştirmektir. Hepimiz bir şeyler başarma isteğiyle doğarız ama çoğumuz bunu zamanla unuturuz. Başarısız olmamız kaçınılmazdır. Büyük başarıların içinde başarısızlıklar vardır” sözleriyle başarı istek ve enerjimizi kaybetmemek gerektiğini vurguladı.

NEREDE YANLIŞ YAPIYORUZ?

“Yaşadığınız başarısızlıklardan genellemeye yapmayın. Kendinizi doğru yargılayın” ifadelerini kullanarak amacınızın gereğine göre yapmak istediğiniz ve yapmanız gerekenler arasında iç disiplin ve irade gücünüzle doğru tercih yapmak gerektiğini ve bu seçimi nasıl yapmak gerektiğini anlattı.

Başarı konusunda insanların kafalarının karışık olduğunu belirterek, önce berrak bir başarı karakteri belirlemek gerektiğini aktardı. Konsantrasyonun önemini vurgulayarak, İsteklerin ve donanımın ve yeteneklerin aynı seviyede olması gerektiğini, temel başarı becerilerine odaklanmak gerektiğinden bahsetti.

“Kendinize herhangi bir amaç belirleyin. Başarı hedefi belirleyin”.

Başkalarını suçlarken dikkat et üç parmağın seni gösteriyor diyerek, işini başkası görmese de iyi yap sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Programın sonunda günün anısına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin adına teşekkür çiçeği ve kutnu şal Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken tarafından Mümin Sekman’a takdim edildi.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2018-10-11
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• GÜZELYURT KONUTLARINDA SATIŞLAR DEVAM EDİYOR

Göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek amacıyla toplu konut projelerini hızlandıran Büyükşehir Belediyesi,  Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt mahallelerini kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldı, bu alanları toplu

• 450 ÇOCUK, UÇURTMA ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

Alleben Göleti’nde gerçekleştirilen 2’nci Uçurtma Şenliği’nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, “Çok güzel görünüyorsunuz, keyifli anlar yaşı

• OKUMANIN BÜYÜSÜ GAZİANTEP'İ SARACAK

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen CNR Gaziantep Kitap Günleri'ne 100'ün üzerinde yayınevi, 200 markasıyla katılacak. Organizasyonda çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlik alanları oluşturulacak.

• MUHTARLIK KUPASINI NİZİPSPOR İKİNCİ KEZ KAZANDI

Final maçının başlama vuruşunu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, muhtarlar için akademi açtıklarını söyledi. Yöneticini kendini iyi yetiştirmesi ve dünyada olup bitenleri takip etmesi gerektiğini ifade eden Şahin,