ÖĞRETMENLERE VE ÖĞRENCİLERE TÜRK MÜZİĞİ TANITIM SEMİNERİ DÜZENLENDİ Haberi

ÖĞRETMENLERE VE ÖĞRENCİLERE TÜRK MÜZİĞİ TANITIM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde, Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Türk Müziğini Tanıtma ve Destekleme Projesi kapsamında öğretmen ve öğrencilere Türk müziğini ve enstrümanları tanıtmak amacıyla İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Sanatçısı Aylin Şengün Taşçı ve ekibinin katılımıyla seminer düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete tarafından açılış konuşmaları yapıldı. “Değerlerimiz ve kültürlerimizi yaşatan gençler yaşatmak istiyoruz. Bu alanda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediğimiz bu seminerlerle Türk müziğinin hak ettiği değere kavuşmasını sağlamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Ardından ise Aylin Şengül Taşçı sahne alarak, Türk müziğinin çok önemli bir kültürün parçası olduğundan bahsederek konuşmalarını gerçekleştirdi. “Türk müziği bir eğlence aracı değildir, bir kültürün parçasıdır” diyerek tarihte bir yolculuğa çıkardı.

Yeni sanatçıların ve sanatseverlerin yetiştirilmesi, Türk müziğine ilgisi keşfedilen öğrencilerin güzel sanatlar liselerine yönlendirilmeleri amacıyla düzenlenen proje kapsamında sanatçı Aylin Şengün Taşçı ve ekibi öğrencilere ve öğretmenlere Türk müziğinin geçirdiği aşamaları, geçmişten günümüze ilgi çekici anekdotlarla anlattı.

Müziğin tarihsel boyutunun ve geleneksel enstrümanların tanıtıldığı seminerde, gençlerin enstrümanlarla tanışması sağlandı. Ninnilerden mehter müziğine, tasavvuftan Osmanlı sultanlarının bestelerine, unutulmayan bestekarların eserlerine kadar geniş bir çerçevede dinleti gerçekleşti.

Seminere katılan öğrenci ve öğretmenler, geleneksel Türk müziği enstrümanlarını tanıma ve kullanma şansını yakaladı.

Seminerde ayrıca El-Kındi (801-873), Farabi (873-950), İbn-i Sina (980-1037), Sadettin Kaynak (1895-1961) ve Münir Nurettin Selçuk (1899-1981) gibi Türk müziğine gönül vermiş sanatçılar ve hayat hikayeleri hakkında bilgiler aktarıldı.

Seminerin ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un eşi Rana Selçuk tarafından günün anısına Aylin Şengün Taşçı’ya çiçek takdim edildi.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2019-02-06
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Büyükşehir Konferans Salonu
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• GAZİANTEPLİ YAZAR VE ŞAİRLER İMZA GÜNÜNDE BULUŞTU

Etkinliğe, yazarlar Gülşen Gazel, Zehra Berfin Harat, İbrahim Bülbül, Mustafa Kaya, Celal Demir, Lina Baghdadi, Öznur Balaban, Enes Çubukçu, Bahattin Çelik, Yusuf Talha Toğrul, Belgin Toğrul, Hasan Kökmen, Serap Meryem, Hikmet Kızıl,

• BAŞKAN ŞAHİN: YERLİ YATIRIMLA BU ŞEHİR UÇACAK!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından başlatılan “İhracata İlk Adım Seferberliği” programı kapsamında düzenlenecek etkinliklerin ilki Gaziantep’te gerçekleştirildi. Gaziantep’in ihracatına ilişkin veriler, analizler

• ARTIK BİR EVLERİ VAR

Türkiye'nin en büyük toplu konut alanlarından olacak Kuzey Şehir’de yaşamın keyfini sürecek Gaziantepliler, hafta sonunda unutulmaz duygular yaşadı. Başta şehit yakınları, gaziler, engelliler, emekliler ve çok sayıda vatandaş, Büyük

• BAŞKAN ŞAHİN, SEVİNÇLERİNE ORTAK OLDU