ÖĞRETMENLERE VE ÖĞRENCİLERE TÜRK MÜZİĞİ TANITIM SEMİNERİ DÜZENLENDİ Haberi

ÖĞRETMENLERE VE ÖĞRENCİLERE TÜRK MÜZİĞİ TANITIM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde, Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Türk Müziğini Tanıtma ve Destekleme Projesi kapsamında öğretmen ve öğrencilere Türk müziğini ve enstrümanları tanıtmak amacıyla İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Sanatçısı Aylin Şengün Taşçı ve ekibinin katılımıyla seminer düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete tarafından açılış konuşmaları yapıldı. “Değerlerimiz ve kültürlerimizi yaşatan gençler yaşatmak istiyoruz. Bu alanda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediğimiz bu seminerlerle Türk müziğinin hak ettiği değere kavuşmasını sağlamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Ardından ise Aylin Şengül Taşçı sahne alarak, Türk müziğinin çok önemli bir kültürün parçası olduğundan bahsederek konuşmalarını gerçekleştirdi. “Türk müziği bir eğlence aracı değildir, bir kültürün parçasıdır” diyerek tarihte bir yolculuğa çıkardı.

Yeni sanatçıların ve sanatseverlerin yetiştirilmesi, Türk müziğine ilgisi keşfedilen öğrencilerin güzel sanatlar liselerine yönlendirilmeleri amacıyla düzenlenen proje kapsamında sanatçı Aylin Şengün Taşçı ve ekibi öğrencilere ve öğretmenlere Türk müziğinin geçirdiği aşamaları, geçmişten günümüze ilgi çekici anekdotlarla anlattı.

Müziğin tarihsel boyutunun ve geleneksel enstrümanların tanıtıldığı seminerde, gençlerin enstrümanlarla tanışması sağlandı. Ninnilerden mehter müziğine, tasavvuftan Osmanlı sultanlarının bestelerine, unutulmayan bestekarların eserlerine kadar geniş bir çerçevede dinleti gerçekleşti.

Seminere katılan öğrenci ve öğretmenler, geleneksel Türk müziği enstrümanlarını tanıma ve kullanma şansını yakaladı.

Seminerde ayrıca El-Kındi (801-873), Farabi (873-950), İbn-i Sina (980-1037), Sadettin Kaynak (1895-1961) ve Münir Nurettin Selçuk (1899-1981) gibi Türk müziğine gönül vermiş sanatçılar ve hayat hikayeleri hakkında bilgiler aktarıldı.

Seminerin ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un eşi Rana Selçuk tarafından günün anısına Aylin Şengün Taşçı’ya çiçek takdim edildi.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2019-02-06
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Büyükşehir Konferans Salonu
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• ULUSLARARASI DAĞ BİSİKLET YARIŞLARINA 350 SPORCU KATILDI

10 kategoride 24 şehirden 350 sporcunun yarıştığı organizasyonda; yıldız erkekler, yıldız bayanlar, genç erkekler, genç bayanlar, masterlar 30+, 40+, 50+, elit bayanlar ve elit erkekler kategorilerinde yarışmalar yapıldı. Sabahın erken saatlerinde Erik&cced

• BÜYÜKŞEHİR, SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA ÜST SIRALARDA

SOSYAL PAYLAŞIM ALANINA GÜÇLÜ ADIM Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, güncel gelişmeler karşısında kayıtsız kalmadı, günümüzün en etkili medya araçlarından sosyal medya aracılığıyla Gazianteplilere ulaşt

• BAŞKAN ŞAHİN, MAZBATASINI ALDI

31 Mart 2019’da gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda belediye başkanlıkları kesinleşen adaylar mazbatasını almaya başladı. Seçimlerde yüzde 54 oyla en yakın rakibine iki kat fark atarak kazanan Büyükşehir Beled

• BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE "ZAMAN YÖNETİMİ" EĞİTİMİ

İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve eğitimci Şefika Şule Erçetin tarafından verilen eğitimde özetle şunlar anlatıldı: “Zaman yönetimi eğitim semineri yöneticilerin ve çalışanların zamanı daha

• ENKAZDAN ÇIKARILAN 3 YAVRU SANSAR'A GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ SAHİP ÇIKTI

Henüz 15 günlük olan 3 yavru Sansar’ı süt ile besleyen hayvanat bahçesi görevlileri, yavruların üşümemesi için kuvöz içinde çocuk bezine sararak koruyorlar. Yavru Sansar’ları günde en az 5–6

• BÜYÜKŞEHİR'DEN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, UNİCEF, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanı

• BÜYÜKŞEHİR, KREŞLERİYLE GÖZ DOLDURDU!

Gönül belediyeciliğinde bir model olan büyükşehir, yoğun iş hayatında yer alan anneleri unutmadı. Annelerin bir yandan bebeğinin beşiğini sallarken diğer taraftan yemeğini yaptığını dillendiren başkan Fatma Şahin, iş dünyasında “Ben de V

• GAZİANTEP, RENGÂRENK ÇİÇEKLERLE BEZENDİ

Her fırsatta, yeşilin her tonuna karşı gösterdiği hassasiyetle dikkati çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeşil alanı artırdı, şehir oksijen solumaya başladı. Kentin gri yüzü, rengârenk bir yüze dönüşt&uum