RAMAZAN ETKİNLİKLERİNDE “MEHMET KEMİKSİZ” KONSERİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen Ramazan Etkinliklerinin 20. Gününde konuk sanatçı olarak "Mehmet Kemiksiz" sahne aldı.

Program, geleneksel Ramazan eğlencelerinden Hacivat Karagöz gölge oyunu ile başladı. Ardından ise, konuk sanatçı Mehmet Kemiksiz sahne aldı. Yaklaşık 10.000 kişinin katılım gösterdiği konser programının sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından Mehmet Kemiksiz’e buket çiçek takdim edildi.

Konser porgramının ardından ise, Kültür Bakanlığı ve Unesco tarafından kültürel miras taşıyıcıları projesi kapsamında “Yaşayan İnsan Mirası” ilan edilen Meddah-ı Fakir Yusuf Duru sahne aldı. Ramazan ayı ile ilgili bilgiler aktaran Meddah Duru, komşuluk ilişkilerinden bahsederek paylaşmanın önemini vurguladı. Baklava alayı hakkında bilgiler aktardıktan sonra ise, Baklava alayı gerçekleştirilmek üzere sunumlarını yapmak üzere sunucu Ayhan Güngör ile Talha Uğurluel sahne aldı. Talha Uğurluel’in Baklava alayı geleneğini anlatan sunumuyla birlikte, Osmanlı döneminde 17. yüzyılda başlatılan ve Yeniçeri Ocağı'nın kaldırıldığı 1826 yılına kadar devam eden "Baklava Alayı" geleneği, Gaziantep'te ilk kez Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla canlandırıldı.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-06-15
Etkinlik Saati -
Etkinliğin Yapılacağı Yer İstasyon Meydanı Ana Sahne