RAMAZAN ETKİNLİKLERİNDE “MEHMET KEMİKSİZ” KONSERİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen Ramazan Etkinliklerinin 20. Gününde konuk sanatçı olarak "Mehmet Kemiksiz" sahne aldı.

Program, geleneksel Ramazan eğlencelerinden Hacivat Karagöz gölge oyunu ile başladı. Ardından ise, konuk sanatçı Mehmet Kemiksiz sahne aldı. Yaklaşık 10.000 kişinin katılım gösterdiği konser programının sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından Mehmet Kemiksiz’e buket çiçek takdim edildi.

Konser porgramının ardından ise, Kültür Bakanlığı ve Unesco tarafından kültürel miras taşıyıcıları projesi kapsamında “Yaşayan İnsan Mirası” ilan edilen Meddah-ı Fakir Yusuf Duru sahne aldı. Ramazan ayı ile ilgili bilgiler aktaran Meddah Duru, komşuluk ilişkilerinden bahsederek paylaşmanın önemini vurguladı. Baklava alayı hakkında bilgiler aktardıktan sonra ise, Baklava alayı gerçekleştirilmek üzere sunumlarını yapmak üzere sunucu Ayhan Güngör ile Talha Uğurluel sahne aldı. Talha Uğurluel’in Baklava alayı geleneğini anlatan sunumuyla birlikte, Osmanlı döneminde 17. yüzyılda başlatılan ve Yeniçeri Ocağı'nın kaldırıldığı 1826 yılına kadar devam eden "Baklava Alayı" geleneği, Gaziantep'te ilk kez Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla canlandırıldı.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-06-15
Etkinlik Saati -
Etkinliğin Yapılacağı Yer İstasyon Meydanı Ana Sahne
Bilet Satış Yerleri -
Bilet Fiyatı -

• BAŞKAN ŞAHİN, İLK ORUCUNU VATANDAŞLARLA İFTAR ÇADIRINDA AÇTI

Başkan Şahin, gün boyu yoğun bir mesainin ardından Ramazan Ayı’nın ilk iftarını, iftar çadırında yaptı, saatler 19.39’u gösterdiğinde vatandaşlarla birlikte orucunu açtı. ŞAHİN: KARDEŞLİK SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİK Başkan Fatma Şahin, 11 ayın sulta

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLERE DOKUNMAYI BAŞARDI

Toplam 28 etkinliğin düzenlendiği projeyle, Hatay, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’ya gezi gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’yı ziyaret etme fırsatı bulan öğrenciler, devletin üst düzey y

• BÜYÜKŞEHİR İLE UNICEF ARASINDA 2018-2019 ORTAK ÇALIŞMA PROTOKOLÜ İMZALANDI

Dezavantajlı çocukların korunması, gelişim ve katılım haklarından yararlanabilmelerinin güçlendirilmesi amacıyla, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve UNICEF tarafından yürütülen İşbirliği Programı kapsamında 2018-2019 dönemi çalışma

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN MÜJDEYİ VERDİ

Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Belkıs köyü sınırlarındaki Zeugma Antik Kenti'nden yurt dışına kaçırılan ve bugün kentin önemli simgelerinden biri haline gelen "Çingene Kızı" mozaiğinin kayıp parçaları, yıllar sonra evine dönecek.