“SAVAŞ ÇİÇEKLERİ” OYUNUNA ÇOCUKLARDAN BÜYÜK İLGİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Devlet Tiyatrosu "Savaş Çiçekleri" adlı çocuk oyununu, 14-15 Şubat tarihlerinde Büyükşehir Konferans Salonu'nda çocuklarla buluşturdu.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı katkılarıyla Büyükşehir Konferans Salonu'nda gerçekleşen, 2 gün boyunca 4 seans olarak sahnelenen "Savaş Çiçekleri" çocuk oyunu, toplam 2 bin 86 öğrenci tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Gülşah Gülebenzer'in kaleme aldığı, Levent Niş'in yönetmenliğini yaptığı oyunda Levent Niş, Burak Taşhan, Sekan Abeş, Özgün Bayraktar ve Ece Bozkaya rol aldı.

Çocukların hep gülmesinin gerektiğini ve dünyanın barış içinde olmasını vurgulayan oyunda çalışmak, dostluk, sevgi ve aile bağlarının önemi belirtilerek ve savaşın çocuklara verdiği zarar ile savaşsız bir dünyanın mümkün olabileceğine dikkat çekildi.

Oyunun konusu;

Oyunda, Çiçek, Perican, Targelya Kralı ve  Marelya Kraliçesi, Dev ve Güneş Perisi karakterleri yer alır. Bir gün Targelya Kralı, savaş çıkarmak için bahane ararken, Güneş'in kendi ülkesinin olduğuna karar verir. Marelya Kraliçesinin yanına giderek Güneş'in kendisininin olduğunu belirtir ve aralarında savaş çıkar. Asıl amaçları  dünyanın en güzel çiçeklerinin yetiştiği Çiçeklibahçeyi ele geçirmek olan Kral ve Kraliçe Yüce Dev'e esir çocuk getirmek için yarışırlar. Çünkü Çiçeklibahçe Dev'in kontrolündedir.  Dev, her iki tarafı da hangisi daha çok esir çocuk getirirse Çiçeklibahçeyi ona bırakacağını söyleyerek kandırmıştır. Savaşı engellemek isteyen cesur ve yardımsever Çiçek ise, Orman perisi Perican ile beraber Targelya ile Marelya ülkeleri arasında uzun zamandır devam eden savaşa son vermek, esir çocukları özgürlüklerine kavuşturmak ister. Çiçek ve Perican birlikte bir plan yaparlar. Çiçek, yaşlı bir falcı kılığına bürünerek Çiçeklibahçeye girer ve Dev'i fal baktırması için ısrar eder. Geleceğin kapılarını açmak için kazan, su ve altın anahtar ister. Çocuklar seni lanetliyor, Çiçeklibahçe solacak, bütün esir çocukları serbest bırakman gerekiyor diyerek Dev'i sinirlendirir. Ardından aldığı anahtarlarla esir çocukları serbest bırakır. Daha sonra Çiçek tartışan Kral ve Kraliçenin yanına giderek, Dev'in her iki tarafı da kandırdığını, aldığı esir çocuklarla büyük bir ordu oluşturup her iki ülkeyi de ele geçirmek istediğini söyler. Bunun üzerine Kral ve Kraliçe Dev'in yanına gider ve kimin Çiçeklibahçeye sahip olduğunu sorarlar. Planı bozulan Dev, kayıt defterini isteyerek getirilen esir çocukların sayısına bakar.  Sayıların eşit olduğunu söyleyen Dev her iki tarafın tekrardan savaşmalarını ister. O sırada Perican zamanı durdurur ve Çiçekle beraber Güneş Perisini çağırırlar. Güneş Perisi gelir ve güneş kapanır. Zaman tekrardan işlemeye başladığında ve Kral ve Kraliçe bir daha kavga etmeyeceklerine söz verirler ve güneş hepimizin diyerek Güneş Perisini beraber çağırırlar. Çiçek ve Perican'ın planları böylece işe yarar. Hem iki ülke barışır hem de esir çocuklar özgürlüğüne kavuşur.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-02-15
Etkinlik Saati 10:30/13:30
Etkinliğin Yapılacağı Yer Gaziantep Konferans Salonu