SELAMLIK SOHBETLERİ ÖMER DÖNGELOĞLU İLE BAŞLADI Haberi

SELAMLIK SOHBETLERİ ÖMER DÖNGELOĞLU İLE BAŞLADI

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından kültürel etkinlikler kapsamında düzenlenen Selamlık Sohbetleri, İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu "Asrı Saadetten Günümüze Aile Hayatı" konulu söyleşisi ile başladı.

İki seans olarak gerçekleşen söyleşinin birinci programı Şehit Ömer Harun Demir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde; ikinci programı ise Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Şehit Ömer Harun Demir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen programda, Ömer Döngeloğlu burada olmaktan onur duyduğunu belirtti. “Peygamber efendimiz bize bir emanet bıraktı. İmam hatip lisesi olarak bize düşen bir görev var. Biz biraz daha farklıyız. Sizlerin bir sorumluluğu var. İslam dünyasında merdiven altında bir din üretiliyor, şiddet çoğaltan, kuran kalıplarına uymayan saçma bilgiler dolaşılıyor. Sizlerin olduğu yerlerde böyle şeyler olmamalı. Allahın size verdiği güç ve yeteneğinizle, bilginizle bu millete yararlı olmalısınız. Bir imam hatip mezunu olarak sorumluluğunuzun omzunuzda olduğunu unutmayın” şeklinde konuştu. Peygamber efendimizin hayatından kesitler sunarak, Hadisi şeriflerden bahsetti. Peygamber efendimizin zamanındaki zorlu koşullardan bahseden İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu birbirinden ibretli örneklemelerle dinleyenleri etkiledi. Söyleşi etkinliğinin sonunda Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından katılan öğrencilere Müminlerin Annesi “Hz. Hatice” adlı kitap hediye edildi.

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda ise, Hazreti Muhammed dönemindeki aile yapısıyla günümüzdeki aile yapısını karşılaştırdı, çarpıcı örneklerle aileyi anlattı.

Allah’ın kendi isteğiyle insanlara evliliği sevdirdiğini belirten Döngeloğlu, Hazreti Adem’in cennette yaratılmasına rağmen yine de mutlu olmadığını bunun üzerine Allah’ın onun paçasından Hazreti Havva’yı yarattığını söyledi. Hiçbir peygamberin eşini boşamadığını hatırlatan İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, bu dünyada yaratılan her şeyin kendi içerisinde bir musibeti olduğunu aktardı. İnsanın tüm noksanlarının aile tarafından kapatıldığını vurgulayan Döngeloğlu, Hazreti Muhammed’in "Evleniniz, çoğalınız, çünkü ben kıyamet gününde sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim” Hadis-i Şerifi’ni anımsattı.Peygamberin evliliği kolaylaştırın yönündeki tavsiyelerine dikkat edilmesini isteyen Döngeloğlu, iki gencin birbirini sevdiklerini ancak yerel gelenekler yüzünden evliliğin zora koşulduğunu bildirdi. Günümüzde evlilik kurumunun çok küçük nedenlerle çatırdamaya başladığını dile getiren İlahiyatçı-Yazar Döngeloğlu, eşinin istediği marka cep telefonu almadığından dolayı evliliği boşanma noktasına kadar getiren kadınların olduğunu ileri sürdü. Boşanmalardaki artış nedenini evliliğe yeteri kadar değer verilmemesine bağlayan Döngeloğlu, eşlerin birbirine sevgiyle yaklaştıklarında evlilik kurumunun nefes alacağını kaydetti. İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, Hazreti Muhammed’in peygamberlik yönünün yanı sıra insani yönünde dikkate alınmasını, evlilik hayatının örnek alınmasını istedi.

Söyleşinin sonunda İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu’na Şehitkamil Meclis üyesi Mehmet Yılmaz tarafından çiçek takdim edildi. Katılımcılara ise, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Müminlerin Annesi “Hz. Hatice” adlı kitap hediye edildi.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-12-04
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Şehit Ömer Harun Demir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Büyükşehir Konferans Salonu
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• GÜZELYURT KONUTLARINDA SATIŞLAR DEVAM EDİYOR

Göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek amacıyla toplu konut projelerini hızlandıran Büyükşehir Belediyesi,  Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt mahallelerini kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldı, bu alanları toplu

• 450 ÇOCUK, UÇURTMA ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

Alleben Göleti’nde gerçekleştirilen 2’nci Uçurtma Şenliği’nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, “Çok güzel görünüyorsunuz, keyifli anlar yaşı

• OKUMANIN BÜYÜSÜ GAZİANTEP'İ SARACAK

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen CNR Gaziantep Kitap Günleri'ne 100'ün üzerinde yayınevi, 200 markasıyla katılacak. Organizasyonda çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlik alanları oluşturulacak.

• MUHTARLIK KUPASINI NİZİPSPOR İKİNCİ KEZ KAZANDI

Final maçının başlama vuruşunu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, muhtarlar için akademi açtıklarını söyledi. Yöneticini kendini iyi yetiştirmesi ve dünyada olup bitenleri takip etmesi gerektiğini ifade eden Şahin,