SELAMLIK SOHBETLERİNDE AFRİN’İN ÖNEMİ ANLATILDI Haberi

SELAMLIK SOHBETLERİNDE AFRİN’İN ÖNEMİ ANLATILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Selamlık Sohbetleri’nde “Afrin Neden Önemli” programı 9 Mart tarihinde Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Yoğun ilginin görüldüğü programda sunucu Cansu Canan Özgen ve güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar Gazianteplilerle biraraya geldi.

Türkiye’nin tek yürek olarak Mehmetçiğin yanında yer aldığı Zeytin Dalı Operasyonun konuşulduğu programın moderatörlüğünü başarılı sunucu Cansu Canan Özgen üstlenirken programa Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Afrin’in önemi ve Afrin’de kimlere karşı savaşıldığı noktasında önemli bilgiler veren Mete Yarar, gösterdiği video ve fotoğraflarla operasyon alanı ve Afrin operasyonun ilerleyişi hakkında bilgiler verdi.

BİZ SADECE TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ DEĞİL TÜM İNSANLIĞI DÜŞÜNÜYORUZ

Gaziantep’in Suriye savaşının çıktığı günden bu yana çok sıkıntı yaşamasına rağmen kendi modelini oluşturarak, Suriyeli sığınmacılara kucak açtığını belirten Mete Yarar, Gazianteplilerin özverili davranışının takdirle karşılanması gerektiğini aktardı. “Kendine ait özgür bir model oluşturan bir şehir, başka şehirlere de model oluyor. Çalışan çabalayan model oluşturan ve model oluşturmaya devam eden bir şehir” diyerek, Milli mücadele döneminde Şahinbey ile Karayılan’ı birleştiren Gaziantep’in terörü baştan yendiğini vurgulayarak Antep’in, Kurtuluş Savaşı’nda direniş yapan ilk şehir olduğundan bahsetti.

Fırat Kalkanı harekatı ile Zeytin Dalı operasyonu arasındaki farklar anlatıldığı programda, Zeytin Dalı operasyonunda tamamı Türk Silahlı Kuvvetlerinin oluşturduğu ekipmanların kullanılarak gerçekleştirildiğini, 1.5 yılda nerden nereye gelindiğinin altını çizerek bu gelişmenin içimizdeki hainlerin temizlenmesiyle gerçekleştiğini vurguladı. “Tamamen profesyonel orduyla gerçekleştirdiğimiz ilk operasyonumuz” ifadesini kullanarak askerlerimizin bir destan yazdığının altını çizdi.

“Operasyon yavaş gidiyor” yprumunda bulunanlara ise tepki göstererek “Yaklaşık İstanbul büyüklüğünde bir arazide operasyon yapılıyor. Operasyonda şu ana kadar bölgedeki 10 bin teröristten 3 bini öldürüldü. Bir kısmı kaçtı bir kısmı silah bıraktı. Şu anda sahada ortalama 4 bin terörist kaldı. Bugün itibariyle teröristlerin yarıya yakınını etkisiz hale getirmiş durumda. Afrin’de güçlü Türk ordusunun arkasında operasyonda tam destek veren 81 milyon var. Hiç kimseden bir şey almadan bu operasyonu sonuna kadar yürütebiliyoruz. Artık milli ve yerli bir sanayimiz var. İHA’LARI Amerika’dan aldığımız dönemlerde karşılığında mutlaka bir şeyler istiyorlardı artık Türkiye kendi savunma sanayisinde İHA’ları üretir hale geldi. Şu an 38 İHA’mız var. Bütün mühimmat Türkiye tarafından üretiliyor. Bir taraftan yapıyoruz bir taraftan çarpışıyoruz.” Ifadelerinde bulundu.

Programın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AK Parti Milletvekili Nejat Koçer tarafından günün anısına sunucu Cansu Canan Özgen ve güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar’a çiçek ve fincan takımı hediye verildi.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2018-03-09
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Büyükşehir Konferans Salonu