SELAMLIK SOHBETLERİNDE HZ.MEVLANA’NIN 743.VUSLAT YILDÖNÜMÜ ANMA PROGRAMI OLARAK “MEVLANA KALBE DÜŞÜNCE” SÖYLEŞİSİ DÜZENLENDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından “Selamlık Sohbetleri” kapsamında Serdar Tuncer ile “Mevlana Kalbe Düşünce” isimli şiir dinletisi ve sohbet programı düzenlendi. Gaziantep Büyükşehir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa konuk olarak, Avukat Ömer Tuğrul İnançer katıldı.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı ve merdivenlerde ayakta dinlediği söyleşi programı, Serdar Tuncer’in şiir dinletisiyle başladı. Hz. Mevlana’nın 743.Vuslat Yıldönümü nedeniyle anma etkinliği olarak düzenlenen programda, Hz. Mevlana’nın yaşamı, düşünceleri ve hayat felsefesi hakkında bilgiler paylaşıldı.

“Büyüklerin sözleri, sözlerin büyüğüdür” diyen Serdar Tuncer, Hz. Mevlana hakkında bilinenlerin azlığından bahsetti. Mevlana’nın şiirlerine değinen ve her güzel sözün altında Hz.Mevlana’nın isminin geçtiğinden bahsetti. Ardından Hz. Mevlana’nın ünlü “Gel ne olursan ol yine gel.” şiirini okudu.

Hz. Mevlana’nın eserleri olan Mesnevi, Divan-ı Kebir ve Mektubat’ın,  kimse tarafından bilinmediğinin altını çizen Tuncer, “Seven sevdiğini tanır, seven sevdiğinin sözünü tutar” diyerek Hz.Mevlana’nın eserlerine hakim olunmadığından bahsetti.

Hz. MEVLANA HÜMANİST MİYDİ?

“Mevlana Hümanist miydi?” sorusuna cevap arandı. Çıkan söylentilere karşılık Serdar Tuncer, “Mevlana’ya, hümanist denilmeyeceği bilinen bir gerçektir. Aldığı her nefeste Allah rızâsını belirten bir kişinin hayata bakış açısı da bellidir”  diyerek Hz. Mevlana’nın şiirlerine yer verdi.

“Ben ömrüm oldukça Kur'ân-ı Kerîm'in kölesiyim

Muhammed Mustafa'nın ayağının tozuyum

Kim bundan başka bir söz naklederse benden

O sözden de da'vâcıyım o sözü söyleyenden de!”

Serdar Tuncer, şiirin ardından Avukat Ömer Tuğrul İnaçer’i sahneye davet ederek, “Hz.Pir’i anlarsak ne olur, anlamazsak ne olur, nasıl anlarız?” sorularını yöneltti. Mesnevî-i Şerîf'ten Fih'i Ma Fih'e, Dîvân-ı Kebîr'den Mecâlis-i Seb'â'ya eserlerini okusak Hz. Mevlana’yı anlayabilir miyiz sorularıyla devam edildi.

Cehalet ve eğitim eksikliği üzerine konuşuldu. En büyük eksikliğin sevgisizlik olduğunu belirten İnançer,“ Hz. Mevlana’yı seversen önce utanırsın, mahçup olursun.” sözleriyle sevgiye ihtiyacın olduğunu vurguladı. Hiçbir yanlıştan kaçamadığımızdan bahseden İnançer, “Seversek yapılamayacak şey yoktur” dedi.

650 kişinin katıldığı, öğrenciler ve vatandaşlardan yoğun ilgi gören söyleşi programının sonunda SANKO Üniversitesi Rektörü Ahmet Sınav tarafından, Serdar Tuncer ve Ömer Tuğrul İnançer’e hediyeleri takdim edildi.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2016-12-30
Etkinlik Saati 19.30
Etkinliğin Yapılacağı Yer Büyükşehir Konferans Salonu
Bilet Satış Yerleri -
Bilet Fiyatı -

• FOTO SAFARİ’DE DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çeken 120 öğrenciden dereceye giren 31 öğrenci için ödül töreni düzenlendi. Törende öğrencilerin &ccedi

• GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ’NE BİR GÜNDE 90 BİN ZİYARETÇİ

Aynı gün açılışı yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvanat bahçesinde kurulan Türkiye’nin ilk ve tek Zooloji ve Doğa Müzesi’de ziyaretçi akınına uğradı. Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye’ni

• ÇOCUKLARIN COŞKUN ARAL İLE FOTO SAFARİ KEYFİ

Daha önceden belirlenen 100 çocuk, foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çekti. Program kapsamında çocukların çektikleri fotoğraflar arasından yapılacak eleme so

• ÇOCUKLAR İÇİN DE ŞİMDİ GAZİANTEP ZAMANI

Oğuzeli ve Araban merkezden, Yazılı Köyü, Dokuzyol Köyü, Doğanpınar, Yeşildere, Çaybaşı, Körkün, Sarıtepe, Elif, Hisar, Gökçepayam, Fakıl köylerinden, merkez ilçelere bağlı Yayıktaş, Sırasöğüt, Karaburç kö

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 9 İlçede 43 araç-makine ve 95 personel ile halk sağlığını korumak için sivrisinek, karasinek, larva ve  fare mücadelesi yapılıyor. Durgun sular, foseptikler, gübrelikler, rögarlar, inşaat al

• “HARFLERİN SIRRI” SERGİSİ GAZİANTEP’TE AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanat Merkezi’ndeki serginin açılışında, Kutlu Doğum Haftası’nda olunduğunu hatırlatarak, İslam’ın sevgi ve barış olduğunu söyledi. Hüsn-ü Hat’ın yazılma sebebini anlata

• GAZİANTEP’TE ALTIN FISTIK SES YARIŞMASI DÜZENLENİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Yarışma Genel Direktörünün birlikte oluşturacakları Düzenleme Kurulu tarafından gerçekleştirilecek olan yarışmada yarışmacılar,  TRT Repertuarına kayıtlı bir adet eserle değerlendirmeye alınacaklardır.

• BÜYÜKŞEHİR ŞEHİTKAMİL BÖLGESİNDE 143 KM ASFALT YAPTI

Sosyal belediyeciliğin gerekliliğini yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, alt yapı ve üst yapı çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor. Taşra ilçe ve köylerin yanı sıra yeni kurulan yerleşim birimlerinin yeni yol ve asfalt çalışmaları