SOLOTÜRK’ün GAZİ ŞEHİRDEKİ DEV GÖSTERİSİ

Türk Hava Kuvvetlerimizin gökyüzündeki sarsılmaz gücü SOLOTÜRK, 14 Mayıs 2017 Pazar günü saat 15.30’da Alleben Göleti’nde yaptığı gösteri uçuşuyla nefesleri kesti.

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi veTürk Hava Kuvvetleri işbirliğiyle düzenlenen gösteri, Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Garnizon Komutanı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural, Milletvekilleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

25.000’in üzerinde izleyicinin katıldığı, dünyada F-16 jet uçağıyla gösteri yapabilen sayılı akrobasi timlerinden Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın SOLOTÜRK ekibinin Gaziantep'teki gösterisi izleyiciden büyük beğeni topladı.

21 farklı manevra yapılarak gerçekleştirilen gösteri, 1084 yılından sonra Süleyman Şah’ın fetihleriyle Türk hakimiyetine giren Antep’i, Türk yurdu haline getiren ecdadlarımıza atfedildi.

Göl üzerinde 30 metre ila 5 kilometre irtifalarda gerçekleşen manevralar esnasında F-16'nın kullandığı flare ve duman gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, etkinlikte yaptığı açıklamada, Anneler Günü’ni kutlayarak, baharın gelişini, birlik ve beraberliğimizi kültürel çalışmalarla taçlandırdıklarını söyledi. Çocuklar için dünyaca ünlü sirk grubunu da getirdiklerini belirten Şahin, “Alleben Göleti bizim en güzel göletlerimizden bir tanesi. Yeşil var, su var. Pazar günü herkes sahreye, pikniğe geliyor. Gelenlerde istiyoruz ki bu muhteşem güzelliği seyretsin. Bu gösteri bizim gücümüzü gösteriyor. Bu özel gösteriyi halkımız için hazırladık” dedi.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-05-14
Etkinlik Saati -
Etkinliğin Yapılacağı Yer Alleben Göleti