TAKSİCİLERE TURİZM FARKINDALIĞI EĞİTİMİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Şimdi Gaziantep’e Gitme Zamanı” kampanyası kapsamında taksicilere turizm farkındalığı eğitim gezisi düzenlendi.

Türkiye’de turizm hareketliliği başlatarak bölgenin her alanda lider kenti konumundaki Gaziantep'i, turizm alanında dünya kenti yapmak amacıyla gerçekleştirilen “Şimdi Gaziantep’e Gitme Zamanı” projesiyle, farklı sektörlerden gruplara, esnaflardan öğrencilere kadar Gaziantep’in tarihi, turistik alanları, kültürel mirasları ve gastronomisi hakkında bilgiler verilmeye devam ediliyor.

Gaziantep’in bölge turizmi açısından önemini vurgulamak amacıyla gerçekleştirilen kampanyada, Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliğiyle Turizm İletişim Eğitimi kapsamında düzenlenen gün boyu süren gezide, 2 ayrı grup oluşturularak 100’e yakın katılımcıyla turizm farkındalığı eğitim gezisi gerçekleştirildi.

Güneydoğu’nun incisi Gaziantep’te tarihi, kültürel ve turistik mekanların tanıtımı çerçevesinde gerçekleştirilen geziye araştırmacı-tarihçi Talha Uğurluel eşlik etti. Müzeler, kervansaraylar, hanlar, çarşılar, tarihi konakların ziyaret edildiği etkinlikte Uğurluel, taksicilere turizm zenginliklerini geçmişle gelecek arasında bağlantı kurarak anlattı. “Şimdi Gaziantep’e Gitme Zamanı” kampanyasının başarılı olacağına inandığını belirten Uğurluel, gezi sonunda şu değerlendirmeyi yaptı:

“Kampanya çerçevesinde Gazianteplilere özellikle dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlere gezdirecek, onlarla ilk temasta bulunacak yetkililerimize Gaziantep’te farkındalık meydana getirmek adına bir projede onlarla birarada olduk. Gaziantep’in müzeleri ve bu müzelerdeki personelimizle adım adım Gaziantep’in bütün tarihi mekanlarını dolaştık. Ardından taksicilerimizle biraraya geldik. Ve Gaziantep’in kervansarayları, bedestenleri, hanları, çarşıları, tarihi konakları ve daha nice detayı yerinde dışarıdan bir gözle Gazianteplilere göstermeye çalıştık. İnanıyoruz ki bukampanya çerçevesinde Türkiye’nin dört bir yanında insanlarımız Gaziantep’e akacaklar ve diğer şehirlerden o muhteşem farkları, detayları ve lezzetleri yerinde görüp tatmaya çalışacaklar.”

Gaziantep Şoförler Cemiyeti Yönetimi’nde denetçi görevi yapan Mehmet Erdoğan da gezinin çok faydalı olduğunu belirterek, yetkililere teşekkür etti.

Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Bekçioğulları ise çoğu arkadaşının tarihi yerleri bilmediğini belirterek, gelen turist ve yabancı konuklara bundan sonra daha çok  faydalı olacaklarını kaydetti.

Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Aslanoğlu da Gaziantep’te yaşamasına rağmen gezilen yerlerin çoğunu görmediğini ifade ederek, kendilerine bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-03-16
Etkinlik Saati -
Etkinliğin Yapılacağı Yer
Bilet Satış Yerleri -
Bilet Fiyatı -

• ASRİ MEZERLIKTAKİ ‘ŞİRECİ CAMİ’NİN AÇILIŞINI KURTULMUŞ YAPTI

Caminin sadece bir ibadethane değil insanları toplayan, cem eden bir yer olduğunu ifade eden Kurtulmuş, cuma namazlarında, bayramlarda, düğünlerde sosyal hayatın merkezi olarak kullanılan bir yer olan camilerin kadim şehirlerde de merkezi alanı oluşturan ana çemberin ni

• ENGELLİLERE YÖNELİK “ENGELLİLİK VE DİN” PANELİ DÜZENLENDİ

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda yapılan panelde engellilere yönelik çalışmalarını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’nin ilk engelli daire başkanlığını kurarak engellilere yönelik faaliyetler yapmaya

• "ŞEHİTLERİMİZ SAYGIYLA ANILDI"

Genel Sanat Yönetmenliğini San. Öğr. Elm. Dr. Hakan Tatyüz’ün üstlendiği programda, saz ekibinden Türk Halk Müziği Korosu’na, Mehteran Takımı’ndan Türk Halk Oyunları ekibine kadar 80 kişilik büyük bir ekip sahne aldı.

• FATMA ŞAHİN, TURİZM VE SEYAHAT ACENTALARIYLA BİRARAYA GELDİ

Şahin, Mutfak Sanatları Merkezi’ndeki yemekli toplantıda, belediyenin kentin kültür, tarih ve gastronomi alanında yaptığı çalışmaları sunum eşliğinde anlattı. “Şimdi Gaziantep Zamanı” sloganıyla başlatılan kampanyayı anlatan Şahin, Anadolu’nun

•   Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi’ndeki serginin açılışını, İl Kültür Müdürü Bülent Öztürk, Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ayhan Doğan, Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu, TMMOB Mimarlar Odası Gaziante

• BÜYÜKŞEHİR’DEN KORUTÜRK CADDESİNE 1.8 MİLYONLUK YATIRIM