TARİH VE KÜLTÜR BİLİNCİ GAZİANTEP GEZİLERİ KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİYLE DEVAM EDİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Tarih ve Kültür Bilincini geliştirmek adına yaz tatilinde de çocuklar ve gençlere yönelik geziler düzenlenmeye devam ediyor.

Gaziantep’te yaz tatilini Camilerde Kuran kursuna katılarak zamanlarını değerlendiren öğrenciler de Tarih ve Kültür Bilinci gezilerine katılıyor. Geziler kapsamında Kültür yolu üzerinde yer alan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı müzeler ziyaret ediliyor. Türkiye’de açılan ilk Hamam Müzesi gezilerek Gaziantep’in hamam kültürü; Emine Göğüş Mutfak Müzesi’nde Gaziantep’in Mutfak kültürü; Kale altı çevresi gezilerek Gaziantep’in destansı mücadelesini anlatan Gaziantep Kahramanlık ve Panorama Müzesi ziyaretleri gerçekleştiriliyor. Kendirli Gazi Kültür Merkezi’de Gaziantep’in Kurtuluşunu anlatan özel gösteri izleniyor; Şehitlik anıtı ziyareti yapılarak şehitler saygıyla anılıyor. Gezi güzergahı Gaziantep’in tarihi Bey Mahallesin’de devam ediyor. Bey Mahallesin’de bulunan Atatürk Anı Müzesi, Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi ve Ali İhsan Göğüş ve Atatürk Araştırmaları Merkezi ziyaret ediliyor. Ardından ise, 15 Temmuz Demokrasi Müzesi ziyaret edilerek yaşananlara tanıklık ediliyor. Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde ise çocuklar ve gençler deney düzeneklerinde vakit geçirilerek farklı deneyimler sağlanıyor.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-08-10
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• BAŞKAN ŞAHİN, İLK ORUCUNU VATANDAŞLARLA İFTAR ÇADIRINDA AÇTI

Başkan Şahin, gün boyu yoğun bir mesainin ardından Ramazan Ayı’nın ilk iftarını, iftar çadırında yaptı, saatler 19.39’u gösterdiğinde vatandaşlarla birlikte orucunu açtı. ŞAHİN: KARDEŞLİK SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİK Başkan Fatma Şahin, 11 ayın sulta

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLERE DOKUNMAYI BAŞARDI

Toplam 28 etkinliğin düzenlendiği projeyle, Hatay, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’ya gezi gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’yı ziyaret etme fırsatı bulan öğrenciler, devletin üst düzey y

• BÜYÜKŞEHİR İLE UNICEF ARASINDA 2018-2019 ORTAK ÇALIŞMA PROTOKOLÜ İMZALANDI

Dezavantajlı çocukların korunması, gelişim ve katılım haklarından yararlanabilmelerinin güçlendirilmesi amacıyla, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve UNICEF tarafından yürütülen İşbirliği Programı kapsamında 2018-2019 dönemi çalışma

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN MÜJDEYİ VERDİ

Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Belkıs köyü sınırlarındaki Zeugma Antik Kenti'nden yurt dışına kaçırılan ve bugün kentin önemli simgelerinden biri haline gelen "Çingene Kızı" mozaiğinin kayıp parçaları, yıllar sonra evine dönecek.