TARİH VE KÜLTÜR BİLİNCİ GAZİANTEP GEZİLERİ KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİYLE DEVAM EDİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Tarih ve Kültür Bilincini geliştirmek adına yaz tatilinde de çocuklar ve gençlere yönelik geziler düzenlenmeye devam ediyor.

Gaziantep’te yaz tatilini Camilerde Kuran kursuna katılarak zamanlarını değerlendiren öğrenciler de Tarih ve Kültür Bilinci gezilerine katılıyor. Geziler kapsamında Kültür yolu üzerinde yer alan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı müzeler ziyaret ediliyor. Türkiye’de açılan ilk Hamam Müzesi gezilerek Gaziantep’in hamam kültürü; Emine Göğüş Mutfak Müzesi’nde Gaziantep’in Mutfak kültürü; Kale altı çevresi gezilerek Gaziantep’in destansı mücadelesini anlatan Gaziantep Kahramanlık ve Panorama Müzesi ziyaretleri gerçekleştiriliyor. Kendirli Gazi Kültür Merkezi’de Gaziantep’in Kurtuluşunu anlatan özel gösteri izleniyor; Şehitlik anıtı ziyareti yapılarak şehitler saygıyla anılıyor. Gezi güzergahı Gaziantep’in tarihi Bey Mahallesin’de devam ediyor. Bey Mahallesin’de bulunan Atatürk Anı Müzesi, Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi ve Ali İhsan Göğüş ve Atatürk Araştırmaları Merkezi ziyaret ediliyor. Ardından ise, 15 Temmuz Demokrasi Müzesi ziyaret edilerek yaşananlara tanıklık ediliyor. Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde ise çocuklar ve gençler deney düzeneklerinde vakit geçirilerek farklı deneyimler sağlanıyor.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-08-10
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer