TÜRKİYE’NİN İLK KADIN NEYZENİ GAZİANTEP’TE DİNLEYİCİLERİYLE BULUŞTU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Hz Mevlana’nın 144. Nusrat Yıldönümüne özel olarak düzenlenen “Şems’in 40 Kuralı” konseri, Türkiye’nin ilk kadın Neyzeni Burcu Karadağ ve arkadaşları tarafından 14 Aralık Perşembe günü Büyükşehir Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Hz. Mevlana’ya ilham kaynağı ve yol göstericisi olan Hz. Şems-i Tebrizi’nin eserlerinden ve öğretilerinden oluşan, farklı kültürlerdeki enstrümanlar ve semazenler eşliğinde icra edilen konser vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

“Gönlü Geniş ve Ruhu Gezgin Sufi Meşreplilerin Kırk Kuralı” filmi eşliğinde, günümüz türkçesine uyarlanmış Mevlevi ayinlerinden bölümlerinin yer aldığı konserde; tasavvuf müziğinin seçkin eserleri Ney" sazı solistliğinde Ney; Burcu Karadağ,  Perküsyon; Erkan Kanat, Kanun; Serkan Halili, Ud; Gücan Yaman ve Çello; Murat Süngü tarafından icra edildi. Konuk olarak ise Gaziantepli kasidehan Akif Tuncel sahne alarak ilahiler seslendirdi.

600'den fazla kişinin katıldığı konserde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay, Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci ve daire başkanları yer aldı.

Konser sonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin adına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken ve Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcısı M.Hayri Özkeçeci tarafından Burcu Karadağ’a kutnu şal ve buket çiçek takdim edildi.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-12-14
Etkinlik Saati 19:00
Etkinliğin Yapılacağı Yer Büyükşehir Konferans Salonu