USTALARA SAYGI KONSERİNDE AŞIK VEYSEL ANILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ustalara Saygı programında bu ay “Aşık Veysel’e Selam Konseri” düzenlendi.

« Çiçeğe yatmadan evvel anam güzel bir entari dikmişti. Onu giyerek beni çok seven Muhsine kadına göstermeye gitmiştim. Beni sevdi. O gün çamurlu bir gündü, eve dönerken ayağım kaydı ve düştüm. Bir daha kalkamadım. Çiçeğe yakalanmıştım... Çiçek zorlu geldi. Sol gözümde çiçek beyi çıktı. Sağ gözüme de, solun zorundan olacak, perde indi. O gün bugündür dünya başıma zindan. »

Ustalara Saygı etkinliklerinde ölümünün 44.yıldönümünde insanlığın, saflığın ve temizliğin, aşkın ve sevginin, onurun ve bilgeliğin, birliğin ve beraberliğin önemli simgelerinden biri olan, bir halk ozanı olmaktan çok daha başka anlamlar ifade eden “Aşık Veysel” saygı ve rahmetle anıldı. Büyükşehir Konferans Salonu’nda gerçekleşen konser, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Koken, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, Makine İkmal Daire Başkanı Oya Alpay, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Emel Kıraç, Gaski Destek Hizmetler Daire Başkanı Berra Ülgey, Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, Gaziantep Sivaslılar Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri, görme engelli misafirler ile birçok vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Erkan Doğanay’ın küratörlüğünde “Aşık Veysel’e Selam Konseri” ile bir araya gelen konuk sanatçılar Klasik Türk Müziği yorumcusu Melihat Gülses ve Müzisyen Nida Ateş, yaşama sevinciyle hüznün, iyimserlikle umutsuzluğun iç içe olduğu Aşık Veysel’in şiirlerini, türkülerini, hafızalarda derin izler bırakan eserlerini seslendirdiler. Konser boyunca salonda yer alan Görme Engelli Simay Boz’da sahneye davet edilerek “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünü seslendirdi.

“Bizlerin birbirimizi dinlemeye, anlamaya ihtiyacımız var” diyen Melahat Gülses, Aşık Veysel’ı anlamanın mümkün olmadığını, şiirleriyle türküleriyle ancak bir şekilde ona ulaşılabileceğini vurguladı.

Vatandaşlardan yoğun ilgi gören 500 kişinin katıldığı konserde, Gaziantep Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Çoban tarafından Anonim şiir okundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından konserde sahne alan konuk sanatçılara hediyeleri takdim edildi.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-04-13
Etkinlik Saati 19:30
Etkinliğin Yapılacağı Yer Büyükşehir Konferans Salonu
Bilet Satış Yerleri -
Bilet Fiyatı -

• FOTO SAFARİ’DE DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çeken 120 öğrenciden dereceye giren 31 öğrenci için ödül töreni düzenlendi. Törende öğrencilerin &ccedi

• GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ’NE BİR GÜNDE 90 BİN ZİYARETÇİ

Aynı gün açılışı yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvanat bahçesinde kurulan Türkiye’nin ilk ve tek Zooloji ve Doğa Müzesi’de ziyaretçi akınına uğradı. Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye’ni

• ÇOCUKLARIN COŞKUN ARAL İLE FOTO SAFARİ KEYFİ

Daha önceden belirlenen 100 çocuk, foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çekti. Program kapsamında çocukların çektikleri fotoğraflar arasından yapılacak eleme so

• ÇOCUKLAR İÇİN DE ŞİMDİ GAZİANTEP ZAMANI

Oğuzeli ve Araban merkezden, Yazılı Köyü, Dokuzyol Köyü, Doğanpınar, Yeşildere, Çaybaşı, Körkün, Sarıtepe, Elif, Hisar, Gökçepayam, Fakıl köylerinden, merkez ilçelere bağlı Yayıktaş, Sırasöğüt, Karaburç kö

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 9 İlçede 43 araç-makine ve 95 personel ile halk sağlığını korumak için sivrisinek, karasinek, larva ve  fare mücadelesi yapılıyor. Durgun sular, foseptikler, gübrelikler, rögarlar, inşaat al

• “HARFLERİN SIRRI” SERGİSİ GAZİANTEP’TE AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanat Merkezi’ndeki serginin açılışında, Kutlu Doğum Haftası’nda olunduğunu hatırlatarak, İslam’ın sevgi ve barış olduğunu söyledi. Hüsn-ü Hat’ın yazılma sebebini anlata

• GAZİANTEP’TE ALTIN FISTIK SES YARIŞMASI DÜZENLENİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Yarışma Genel Direktörünün birlikte oluşturacakları Düzenleme Kurulu tarafından gerçekleştirilecek olan yarışmada yarışmacılar,  TRT Repertuarına kayıtlı bir adet eserle değerlendirmeye alınacaklardır.

• BÜYÜKŞEHİR ŞEHİTKAMİL BÖLGESİNDE 143 KM ASFALT YAPTI

Sosyal belediyeciliğin gerekliliğini yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, alt yapı ve üst yapı çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor. Taşra ilçe ve köylerin yanı sıra yeni kurulan yerleşim birimlerinin yeni yol ve asfalt çalışmaları