USTALARA SAYGI KONSERİNDE AŞIK VEYSEL ANILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ustalara Saygı programında bu ay “Aşık Veysel’e Selam Konseri” düzenlendi.

« Çiçeğe yatmadan evvel anam güzel bir entari dikmişti. Onu giyerek beni çok seven Muhsine kadına göstermeye gitmiştim. Beni sevdi. O gün çamurlu bir gündü, eve dönerken ayağım kaydı ve düştüm. Bir daha kalkamadım. Çiçeğe yakalanmıştım... Çiçek zorlu geldi. Sol gözümde çiçek beyi çıktı. Sağ gözüme de, solun zorundan olacak, perde indi. O gün bugündür dünya başıma zindan. »

Ustalara Saygı etkinliklerinde ölümünün 44.yıldönümünde insanlığın, saflığın ve temizliğin, aşkın ve sevginin, onurun ve bilgeliğin, birliğin ve beraberliğin önemli simgelerinden biri olan, bir halk ozanı olmaktan çok daha başka anlamlar ifade eden “Aşık Veysel” saygı ve rahmetle anıldı. Büyükşehir Konferans Salonu’nda gerçekleşen konser, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Koken, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, Makine İkmal Daire Başkanı Oya Alpay, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Emel Kıraç, Gaski Destek Hizmetler Daire Başkanı Berra Ülgey, Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, Gaziantep Sivaslılar Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri, görme engelli misafirler ile birçok vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Erkan Doğanay’ın küratörlüğünde “Aşık Veysel’e Selam Konseri” ile bir araya gelen konuk sanatçılar Klasik Türk Müziği yorumcusu Melihat Gülses ve Müzisyen Nida Ateş, yaşama sevinciyle hüznün, iyimserlikle umutsuzluğun iç içe olduğu Aşık Veysel’in şiirlerini, türkülerini, hafızalarda derin izler bırakan eserlerini seslendirdiler. Konser boyunca salonda yer alan Görme Engelli Simay Boz’da sahneye davet edilerek “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünü seslendirdi.

“Bizlerin birbirimizi dinlemeye, anlamaya ihtiyacımız var” diyen Melahat Gülses, Aşık Veysel’ı anlamanın mümkün olmadığını, şiirleriyle türküleriyle ancak bir şekilde ona ulaşılabileceğini vurguladı.

Vatandaşlardan yoğun ilgi gören 500 kişinin katıldığı konserde, Gaziantep Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Çoban tarafından Anonim şiir okundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından konserde sahne alan konuk sanatçılara hediyeleri takdim edildi.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2017-04-13
Etkinlik Saati 19:30
Etkinliğin Yapılacağı Yer Büyükşehir Konferans Salonu