USTALARA SAYGI KONSERİNDE AŞIK VEYSEL ANILDI Haberi

USTALARA SAYGI KONSERİNDE AŞIK VEYSEL ANILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ustalara Saygı Müzikli Söyleşi programında bu ay “Aşık Veysel” anıldı.

«Çiçeğe yatmadan evvel anam güzel bir entari dikmişti. Onu giyerek beni çok seven Muhsine kadına göstermeye gitmiştim. Beni sevdi. O gün çamurlu bir gündü, eve dönerken ayağım kaydı ve düştüm. Bir daha kalkamadım. Çiçeğe yakalanmıştım... Çiçek zorlu geldi. Sol gözümde çiçek beyi çıktı. Sağ gözüme de, solun zorundan olacak, perde indi. O gün bugündür dünya başıma zindan.»

Ustalara Saygı etkinliklerinde ölümünün 45.yıldönümünde insanlığın, saflığın ve temizliğin, aşkın ve sevginin, onurun ve bilgeliğin, birliğin ve beraberliğin önemli simgelerinden biri olan, bir halk ozanı olmaktan çok daha başka anlamlar ifade eden “Aşık Veysel” saygı ve rahmetle anıldı.

Başak İkiz’in sunumuyla gerçekleşen konserde Cengiz Özkan, yaşama sevinciyle hüznün, iyimserlikle umutsuzluğun iç içe olduğu Aşık Veysel’in, türkülerini, hafızalarda derin izler bırakan eserlerini seslendirdi. Konser boyunca salonda yer alan Görme Engelli Simay Boz’da sahneye davet edilerek Cengiz Özkan ile “Karatoprak” ve “Bahçelerde Mor Meni” türküsünü seslendirdiler.

Vatandaşlardan büyük ilgi gören konserde, Alevi Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Yeter Eyüpoğlu ve Gaziantep Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Çoban tarafından çiçek takdimi yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin adına Engelliler Daire Başkani Yusuf Çelebi tarafından da Cengiz Özkan’a kutnu şal takdim edildi.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2018-11-28
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Büyükşehir Konferans Salonu
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• CUMHURBAŞKANI, BÜYÜKŞEHİR PROJELERİNDEN ÖVGÜYLE BAHSETTİ

ERDOĞAN: ANTEP’TEN ŞANINA ÜNÜNE YAKIŞIR BİR REKOR BEKLİYORUM Belediye başkan adaylarının tanıtıldığı mitingde kapalı havaya rağmen miting alanının dolduran Gazianteplilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi şehre yapılan yatırımlar hakkında bi

• BAŞKAN ŞAHİN, İSLAHİYE'DE HALKA SESLENDİ

ŞAHİN: İSLAHİYE’Yİ ÇOK ÖZEL SEVİYORUZ Başkan Fatma Şahin, “Bu soğuk geceyi kalbiyle ısıtan İslahiyelilere şahit ol yarabbi, bu güzelliği 31 Martta destana çevireceğiz. 31 Martta bu kalabalık yeni bir zaferin işareti olacak, İslahiye

• TÜRKİYE'DE, AVM YIKIP MEYDAN YAPAN TEK BÜYÜKŞEHİR!

KİTAP KAFE VE MEYDAN YAPILDI Şehrin göbeğindeki Alışveriş Merkezi’ni (AVM) yıkarak onun yerine meydan ve meydan içerisine kitap kafe kuran tek belediye olma özelliğini taşıyan Büyükşehir Belediyesi, eğitime katkı sunmak için 2014-201

• ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL SERGİ!

Mutlu Kafe’de açılan el işleri sergisi, Hacı Lütfiye Şireci Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne giden özel eğitim öğrencilerinin becerilerini yansıttı, birbirinden ilginç çalışmalar görücüye çıktı.