UZAKLARDA ARAMA İLE HEDEF 1,5 MİLYON TURİST Haberi

UZAKLARDA ARAMA İLE HEDEF 1,5 MİLYON TURİST

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yönetiminde Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" girerek, mutfağıyla markalaşan, tarihi ve kültürel yapısıyla tüm Dünya’nın dikkatini çeken Gaziantep, geçen yıl başlattığı “Şimdi Gaziantep’e Gelme Zamanı” kampanyasıyla kısa sürede başarı yakaladı, kente turist akın etti.

Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda 2018 yaz sezonunda turizm sektörünü hareketlendirecek “Uzaklarda Arama” kampanyasıyla şehir, turist sayısında yeni hedefini; 1,5 milyon turist olarak belirledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile vizyonunu değişen, ufkunu genişleten Doğu’nun incisi Gaziantep, 500 bin Suriyeli mülteciye gönül kapısını açtı, tüm olumsuzluklara rağmen kabuğuna çekilmedi, yakınmadan krizi rızka çevirdi. “Şimdi Gaziantep’e Gelme Zamanı” kampanyası kapsamında yürütülen çalışmalar kısa sürede meyvesini verdi, iç turizm patladı, kente bir yılda 1 milyon turist geldi.

Bu tılsımın bozulmasını istemeyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şimdi de “Uzaklarda Arama” kampanyasına odaklandı. Şehir tek bir ağızdan “Uzaklarda arama, eşsiz tadıyla Gaziantep mutfağı burada, Dünya’nın en büyük mozaik müzesi burada, Dünya’nın dördüncü, Avrupa'nın üçüncü, Türkiye'nin ise en büyüğü Hayvanat Bahçesi burada, Türkiye’nin ilk Safari Parkı burada, Fırat’ın incisi Rumkale burada” diyecek.

Tanıtım kampanya çalışmalarını başlatan Gazi şehir, önceki yıl “Şimdi Gaziantep’e Gelme Zamanı” dedi, 1 milyon turist sayısına ulaştı, bu sayıyı, “Uzaklarda Arama” kampanyasıyla 1,5 milyona taşımayı hedefliyor. Her geçen yıl değişik alanlarda markalaşan Gaziantep, tüm dünyaya kapılarını açacak, şehre yurt içinden ve yurt dışından gelen turistleri en güzel şekilde ağırlayacak.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2018-06-12
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• GÜZELYURT KONUTLARINDA SATIŞLAR DEVAM EDİYOR

Göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek amacıyla toplu konut projelerini hızlandıran Büyükşehir Belediyesi,  Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt mahallelerini kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldı, bu alanları toplu

• 450 ÇOCUK, UÇURTMA ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

Alleben Göleti’nde gerçekleştirilen 2’nci Uçurtma Şenliği’nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, “Çok güzel görünüyorsunuz, keyifli anlar yaşı

• OKUMANIN BÜYÜSÜ GAZİANTEP'İ SARACAK

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen CNR Gaziantep Kitap Günleri'ne 100'ün üzerinde yayınevi, 200 markasıyla katılacak. Organizasyonda çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlik alanları oluşturulacak.

• MUHTARLIK KUPASINI NİZİPSPOR İKİNCİ KEZ KAZANDI

Final maçının başlama vuruşunu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, muhtarlar için akademi açtıklarını söyledi. Yöneticini kendini iyi yetiştirmesi ve dünyada olup bitenleri takip etmesi gerektiğini ifade eden Şahin,