-BAŞKAN ŞAHİN, GAZİRAY-METRO PROJESİNİ ANLATTI

-BAŞKAN ŞAHİN, GAZİRAY-METRO PROJESİNİ ANLATTI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziray-Metro projesine yönelik çalışmaları canlı yayında özel bir televizyon kanalına anlattı. Başkan Şahin, Gaziray-Metro projesine yönelik çalışmalara 2017 yılında başlandığını hatırlatarak, çok kısa bir sürede çalışmaların yüzde 77’sinin tamamlandığını bildirdi.

Başkan Şahin, şarkılara konu olan kara trenlerin, bugün hızlı trene dönüştüğünü belirterek, “Uzmanlar tarafından hazırlanan şehrin ulaşım ve imar master planını birlikte kısa sürede hayata geçirdik. ‘Kalkınma yerelden başlar’ anlayışıyla önemli yatırımlara imza attık. Bunlardan en önemlisi de Gaziray-Metro projesidir. 25 kilometre uzunluğunda güvenli, konforlu, ucuz 16 istasyonlu GAZİRAY-Metro inşaat çalışmaları tüm hızla ilerliyor. 2017’de başlanan çalışmaların yüzde 77’si tamamlandı. Yaklaşık 1,5 yılda çalışmalarda önemli bir yol alındı. Gaziray ile Organize Sanayi Bölgesinde çalışan 150 bin çalışanı daha hızlı ve ucuz taşıyacağız.

5 KİLOMETRELİK KISMI AÇ-KAPA OLACAK

Şehir merkezindeki ulaşım yoğunluğu azaltılacak. TCDD ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasındaki işbirliğinde GAZİRAY-METRO projesi uygulamaya alıyoruz. Yüksek hızlı tren, konvansiyonel tren ve banliyö işletmeciliği için yeterli trafik kapasitesi oluşturmayı amaçlayan proje kapsamında Başpınar- GATEM- Oduncular Sitesi arasında sinyalli ve elektrikli yeni demir yolu inşa edilecek. Projede, 2 banliyö hattı ve 2 hızlı tren hattı olmak üzere 112 kilometre yeni demir yolu yapılacak. Gaziantep gar sahası şehir içi ulaşımla entegre hale getirilerek toplamda transfer merkezine dönüştürülecek. Böylece, Başpınar- GATEM- Oduncular Sitesi arasındaki seyahat süresi 30 dakikaya düşecek. Gaziantep, bu yatırımla daha hızlı ve ucuz ulaşıma kavuşacak. Proje kapsamında, Kültür Kongre Merkezi-Zeytinli Mahallesi, Mücahitler Budak Mahallesi, Hastaneler-Oteller bölgesi geçişlerinde yaya ve taşıt ulaşımının rahat, güvenli sağlanması ve bariyer etkisini ortadan kaldırmak amacıyla söz konusu 4 paralel hattın yaklaşık 5 kilometrelik kısmı aç-kapa yapılarak yer altına alınacak.

200 DÖNÜM YENİ MİLLET BAHÇESİ KURULACAK

Bu vesileyle; bariyer etkisi ortadan kaldırılarak, sanat yapıları olmadan geçişlerin sağlanması soncu oluşturulacak yeşil alanlarla yaklaşık 200 dönüm şehre kazandırılacak, bu da yeni millet bahçeleri demek, adeta şehrimizi cennete dönüştüreceğiz. Görüntü kirliliği ve hava kirliliği olmadan vatandaşlarımızı taşıyacağız. Gaziantep Ulaşım Ana Planı’nda GAZİRAY ana damarımızdır. Şehrimize milli eğitimden sonra ulaşıma ciddi manada bütçe ayrılıyor. Şehirler yarışında hükümetten çok ciddi destek alıyoruz. Eski Türkiye’de hayal dahi edilemeyen bugün gerçek oldu, yeni Türkiye budur” dedi.

ÇİNGENE KIZI MOZAİĞİNİ TÜM DÜNYAYA TANITACAĞIZ

Başkan Şahin, Çingene Kızı Mozaiğinin 12 eksik parçasının ABD Ohio eyaletinde bulunan Bowling Green State Üniversitesi’nden, ait olduğu topraklara getirilmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla yarın tüm dünyaya tanıtacaklarını söyledi.

Bu Haber 2018-12-07 13:23:32 Tarihinde Eklenmiştir.

• ULUSLARARASI DAĞ BİSİKLET YARIŞLARINA 350 SPORCU KATILDI

10 kategoride 24 şehirden 350 sporcunun yarıştığı organizasyonda; yıldız erkekler, yıldız bayanlar, genç erkekler, genç bayanlar, masterlar 30+, 40+, 50+, elit bayanlar ve elit erkekler kategorilerinde yarışmalar yapıldı. Sabahın erken saatlerinde Erik&cced

• BÜYÜKŞEHİR, SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA ÜST SIRALARDA

SOSYAL PAYLAŞIM ALANINA GÜÇLÜ ADIM Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, güncel gelişmeler karşısında kayıtsız kalmadı, günümüzün en etkili medya araçlarından sosyal medya aracılığıyla Gazianteplilere ulaşt

• BAŞKAN ŞAHİN, MAZBATASINI ALDI

31 Mart 2019’da gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda belediye başkanlıkları kesinleşen adaylar mazbatasını almaya başladı. Seçimlerde yüzde 54 oyla en yakın rakibine iki kat fark atarak kazanan Büyükşehir Beled

• BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE "ZAMAN YÖNETİMİ" EĞİTİMİ

İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve eğitimci Şefika Şule Erçetin tarafından verilen eğitimde özetle şunlar anlatıldı: “Zaman yönetimi eğitim semineri yöneticilerin ve çalışanların zamanı daha

• ENKAZDAN ÇIKARILAN 3 YAVRU SANSAR'A GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ SAHİP ÇIKTI

Henüz 15 günlük olan 3 yavru Sansar’ı süt ile besleyen hayvanat bahçesi görevlileri, yavruların üşümemesi için kuvöz içinde çocuk bezine sararak koruyorlar. Yavru Sansar’ları günde en az 5–6

• BÜYÜKŞEHİR'DEN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, UNİCEF, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanı

• BÜYÜKŞEHİR, KREŞLERİYLE GÖZ DOLDURDU!

Gönül belediyeciliğinde bir model olan büyükşehir, yoğun iş hayatında yer alan anneleri unutmadı. Annelerin bir yandan bebeğinin beşiğini sallarken diğer taraftan yemeğini yaptığını dillendiren başkan Fatma Şahin, iş dünyasında “Ben de V

• GAZİANTEP, RENGÂRENK ÇİÇEKLERLE BEZENDİ

Her fırsatta, yeşilin her tonuna karşı gösterdiği hassasiyetle dikkati çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeşil alanı artırdı, şehir oksijen solumaya başladı. Kentin gri yüzü, rengârenk bir yüze dönüşt&uum