-BAŞKAN ŞAHİN, GAZİRAY-METRO PROJESİNİ ANLATTI

-BAŞKAN ŞAHİN, GAZİRAY-METRO PROJESİNİ ANLATTI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziray-Metro projesine yönelik çalışmaları canlı yayında özel bir televizyon kanalına anlattı. Başkan Şahin, Gaziray-Metro projesine yönelik çalışmalara 2017 yılında başlandığını hatırlatarak, çok kısa bir sürede çalışmaların yüzde 77’sinin tamamlandığını bildirdi.

Başkan Şahin, şarkılara konu olan kara trenlerin, bugün hızlı trene dönüştüğünü belirterek, “Uzmanlar tarafından hazırlanan şehrin ulaşım ve imar master planını birlikte kısa sürede hayata geçirdik. ‘Kalkınma yerelden başlar’ anlayışıyla önemli yatırımlara imza attık. Bunlardan en önemlisi de Gaziray-Metro projesidir. 25 kilometre uzunluğunda güvenli, konforlu, ucuz 16 istasyonlu GAZİRAY-Metro inşaat çalışmaları tüm hızla ilerliyor. 2017’de başlanan çalışmaların yüzde 77’si tamamlandı. Yaklaşık 1,5 yılda çalışmalarda önemli bir yol alındı. Gaziray ile Organize Sanayi Bölgesinde çalışan 150 bin çalışanı daha hızlı ve ucuz taşıyacağız.

5 KİLOMETRELİK KISMI AÇ-KAPA OLACAK

Şehir merkezindeki ulaşım yoğunluğu azaltılacak. TCDD ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasındaki işbirliğinde GAZİRAY-METRO projesi uygulamaya alıyoruz. Yüksek hızlı tren, konvansiyonel tren ve banliyö işletmeciliği için yeterli trafik kapasitesi oluşturmayı amaçlayan proje kapsamında Başpınar- GATEM- Oduncular Sitesi arasında sinyalli ve elektrikli yeni demir yolu inşa edilecek. Projede, 2 banliyö hattı ve 2 hızlı tren hattı olmak üzere 112 kilometre yeni demir yolu yapılacak. Gaziantep gar sahası şehir içi ulaşımla entegre hale getirilerek toplamda transfer merkezine dönüştürülecek. Böylece, Başpınar- GATEM- Oduncular Sitesi arasındaki seyahat süresi 30 dakikaya düşecek. Gaziantep, bu yatırımla daha hızlı ve ucuz ulaşıma kavuşacak. Proje kapsamında, Kültür Kongre Merkezi-Zeytinli Mahallesi, Mücahitler Budak Mahallesi, Hastaneler-Oteller bölgesi geçişlerinde yaya ve taşıt ulaşımının rahat, güvenli sağlanması ve bariyer etkisini ortadan kaldırmak amacıyla söz konusu 4 paralel hattın yaklaşık 5 kilometrelik kısmı aç-kapa yapılarak yer altına alınacak.

200 DÖNÜM YENİ MİLLET BAHÇESİ KURULACAK

Bu vesileyle; bariyer etkisi ortadan kaldırılarak, sanat yapıları olmadan geçişlerin sağlanması soncu oluşturulacak yeşil alanlarla yaklaşık 200 dönüm şehre kazandırılacak, bu da yeni millet bahçeleri demek, adeta şehrimizi cennete dönüştüreceğiz. Görüntü kirliliği ve hava kirliliği olmadan vatandaşlarımızı taşıyacağız. Gaziantep Ulaşım Ana Planı’nda GAZİRAY ana damarımızdır. Şehrimize milli eğitimden sonra ulaşıma ciddi manada bütçe ayrılıyor. Şehirler yarışında hükümetten çok ciddi destek alıyoruz. Eski Türkiye’de hayal dahi edilemeyen bugün gerçek oldu, yeni Türkiye budur” dedi.

ÇİNGENE KIZI MOZAİĞİNİ TÜM DÜNYAYA TANITACAĞIZ

Başkan Şahin, Çingene Kızı Mozaiğinin 12 eksik parçasının ABD Ohio eyaletinde bulunan Bowling Green State Üniversitesi’nden, ait olduğu topraklara getirilmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla yarın tüm dünyaya tanıtacaklarını söyledi.

Bu Haber 2018-12-07 13:23:32 Tarihinde Eklenmiştir.

• GASMEK PERSONELİNE "HİJYEN" EĞİTİMİ

Bu doğrultuda; İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı GASMEK birimine verilen eğitimde özetle şu konulara anlatıldı: “Hijyen, hijyen eğitimi yönetmeliğine göre her işin özelliği

• BÜYÜKŞEHİR, ERİŞİLEBİLİR MİLLİ MÜCADELE TABİAT PARKI KURACAK

Geçen hafta bir dizi görüşmede bulunmak üzere Ankara’ya giden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Erişilebilir Milli Mücadele Tabiat Parkı’nı Milli Parklar Genel Müdürü Yusuf Kandazoğlu’yla görü