1 MİLYON METRE KARE ALANDA AĞAÇLAR YEŞERECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ‘Yeşeren Gaziantep’ adıyla Türkiye’ye örnek bir ağaçlandırma kampanyası başlattı. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından yapılan kampanyala ile Gaziantep sınırları içerisinde 1 milyon metre kare alan ağaçlandırılıyor.

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı yetkilileri, sadece bu yıl içierisinde (2017 yılı) 1 milyon metre kare alana ağaçlandırma yapacaklarını ifade ettiler.

Ağaçlık alanların birçok canlı türünün yaşam alanı olması ve ekosistem döngüsü için vazgeçilmez unsurlar olması bilincini taşıyan Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı yetkilileri, çalışmalarına bu doğrultuda hız verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Bağlarbaşı bölgesinde toplam 644.264 metre kare, Akbulut bölgesinde 131.198,91 metre kare, Çevreli bölgesinde 123.658,83 metre kare ve Kaleboynu 111.488 metre kare olmak üzere toplam 1.010.610 metre kare alanda ağaçlandırma çalışması başlattı. Bu doğrultuda yaklaşık 1.053.000 metre kare alanla birlikte toplam 2. 063. 610 metre kare alan ağaçlandırılmış olacak. Ağaçlandırma alanlarına Gaziantep’te doğal olarak yetişen meşe, alıç, çitlembik ve bölge iklim tipine uygun olan fıstık çamı, kızılçam, kara selvi, badem ve dut dikilmesi hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri söz konusu alanlarda çit yapımı, budor teras ve çukur açma çalışmalarını başlatarak fidan dikimi ayı içersinde çalışmalarına hız verecek.

YEŞEREN GAZİANTEP

‘Yeşeren Gaziantep’ kampanyasının farklı etkinliklerle yapılacak olan dikim çalışmalarında Gaziantep halkının aktif olarak yer alması, kendi ormanını kendilerinin oluşturması ve sonraki kuşaklara daha yeşil bir Gaziantep miras bırakması hedefleniyor.

Mevcut yeşil alanların korunması ve yenilerinin oluşturulması konusunda yeni projeler üreten Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, aynı zamanda bu bilincin geleceğin Gaziantep’i için oluşturulması ve farkındalık oluşturmak amacıyla da çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırıyor.

Bu Haber 2017-01-10 13:59:32 Tarihinde Eklenmiştir.

• ANTEPFISTIĞI FESTİVAL KORTEJİNE ÜNLÜ YAĞMURU

Gaziler Caddesi’nden başlayan korteje, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra Türk sinemasının önemli isimlerinden Hül

• “ANTEPFISTIĞI FESTİVALİ” TARLADA HASAT İLE BAŞLADI

Hasat için köye giden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tarlada fıstık toplayan işçiler ile birlikte fıstık topladı. Renkli görüntülerin yaşandığı fıstık hasadında Gaziantep yöresine ait halk oyunları ve Barak türk&u