1 MİLYON METRE KARE ALANDA AĞAÇLAR YEŞERECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ‘Yeşeren Gaziantep’ adıyla Türkiye’ye örnek bir ağaçlandırma kampanyası başlattı. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından yapılan kampanyala ile Gaziantep sınırları içerisinde 1 milyon metre kare alan ağaçlandırılıyor.

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı yetkilileri, sadece bu yıl içierisinde (2017 yılı) 1 milyon metre kare alana ağaçlandırma yapacaklarını ifade ettiler.

Ağaçlık alanların birçok canlı türünün yaşam alanı olması ve ekosistem döngüsü için vazgeçilmez unsurlar olması bilincini taşıyan Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı yetkilileri, çalışmalarına bu doğrultuda hız verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Bağlarbaşı bölgesinde toplam 644.264 metre kare, Akbulut bölgesinde 131.198,91 metre kare, Çevreli bölgesinde 123.658,83 metre kare ve Kaleboynu 111.488 metre kare olmak üzere toplam 1.010.610 metre kare alanda ağaçlandırma çalışması başlattı. Bu doğrultuda yaklaşık 1.053.000 metre kare alanla birlikte toplam 2. 063. 610 metre kare alan ağaçlandırılmış olacak. Ağaçlandırma alanlarına Gaziantep’te doğal olarak yetişen meşe, alıç, çitlembik ve bölge iklim tipine uygun olan fıstık çamı, kızılçam, kara selvi, badem ve dut dikilmesi hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri söz konusu alanlarda çit yapımı, budor teras ve çukur açma çalışmalarını başlatarak fidan dikimi ayı içersinde çalışmalarına hız verecek.

YEŞEREN GAZİANTEP

‘Yeşeren Gaziantep’ kampanyasının farklı etkinliklerle yapılacak olan dikim çalışmalarında Gaziantep halkının aktif olarak yer alması, kendi ormanını kendilerinin oluşturması ve sonraki kuşaklara daha yeşil bir Gaziantep miras bırakması hedefleniyor.

Mevcut yeşil alanların korunması ve yenilerinin oluşturulması konusunda yeni projeler üreten Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, aynı zamanda bu bilincin geleceğin Gaziantep’i için oluşturulması ve farkındalık oluşturmak amacıyla da çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırıyor.

Bu Haber 2017-01-10 13:59:32 Tarihinde Eklenmiştir.

• UĞURLUEL, SELAMLIK SOHBETLERDE "YAVUZ SULTAN SELİM”İ ANLATTI

Tarih Araştırmacısı Talha Uğurluel tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa vatandaşlar da ilgi gösterdi. Yavuz Sultan Selim’in Amasya’da dünyaya geldiğini, babasının Sultan II. Beyazid olduğu

• ZABITADAN ÖĞRENCİ SERVİSLERİNE DENETİM

Vatandaş ve okullardan gelen şikayetleri de dikkate alan Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, önceki gün Karataş İMKB İlköğretim Okulu önünde öğrenci servislerine denetim gerçekleştirdi. Gelen servislerde sürücü belgesi, y

• BÜYÜKŞEHİR’DEN YENİ STADYUMUN İNŞASINA DESTEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yapımında yoğun çaba gösterdiği ve "Gaziantep Arena" adını verilen stadyuma Büyükşehir Belediyesince 50 metre genişliğinde, 700 metre uzunluğunda imar yolu açılarak, 3.686,95 ton asfalt kullanılarak sıcak asfalt

• BÜYÜKŞEHİR MÜZELERİ 520 BİN KİŞİ TARAFINDAN ZİYARET EDİLDİ

2015 yılında ise 475 bin 831’i yerli, 19 bin 790’ı yabancı olmak üzere toplamda 495 bin 621 kişi ziyaret etmişti. Sanayi, ticaret, turizm, tarih ve gastronomisiyle dikkat çeken Gaziantep'in müzeleri de yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

• BÜYÜKŞEHİR ÇİFTÇİLERE KEÇİ DAĞITTI

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Araban ilçesinin Eski Altıntaş Mahallesi’ndeki dağıtım töreninde, projenin daha önce başka bir yerde uygulanmadığını belirterek, çok şanslı olduklarını söyledi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başka

• İHTİYAÇ SAHİBİ AİLEYE BÜYÜKŞEHİR SAHİP ÇIKTI

Engelli baba Orhan Düzer(41), eşi Zekiye (41), çocukları Seda (12), Zeynel (10) ve Halil (5) Eyüboğlu Mahallesi’nde yaşayan ailenin dramını anlatan habere duyarsız kalmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Engelliler Daire Başkanlığı aracılığıyla