15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

Gaziantep’te Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminin birinci yılında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda tören düzenlendi.

Binlerce vatandaşın katılımıyla demokrasi nöbetinin tutulduğu gecede anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Akşam namazının kılınmasının ardından şehitler için Kuran’ı Kerim okunup dua edildi. Tasavvuf musikisi dinletisinin yapıldığı alanda mehteran gösterisi sunuldu. Saygı duruşunun yapıldığı ve İstiklal Marşı’nın okunduğu alanda 15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit olanların isimleri okunarak yoklama yapıldı.

15 Temmuz şehit ve gazi yakınlarına günün anısına hediye takdim edildiği etkinlikte daha sonra  meydanları dolduranlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki konuşmasını dev ekrandan takip etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, etkinlikteki konuşmasında, milletin darbe girişimine kahramanca karşı durduğunu söyledi.

Çok darbeler yaşadıklarını anlatan Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu memleket başbakanlar astı. Her 10 yılda bir darbe. Bu darbe milletin kaderi miydi? Ama 15 Temmuz kadar hainini görmedik. Kendi içimizden çıkan, din kisvesiyle, kutsallarıyla, milletin milli ve manevi duygularını yöneterek, milletin verdiği kurbanlarıyla, sadakalarıyla, zekatlarıyla altın nesil çıkanların 40 yıl sonra hain bir nesle dönüştüğünü gördük.”

Vali Ali Yerlikaya da FETÖ ile kararlılıkla mücadele edildiğini belirterek, Gaziantep’te FETÖ’ye bulaşmış kamuda ne kadar görevli varsa ihraç edildiğini aktardı.

Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor ise hiçbir ulusun ordusunun darbe girişiminde 40 gün sonra silkelenip hareket yapamayacağını, bunu Türk ordusunun yaptığını söyledi.

Türk ordusunun çok büyük bir ordu olduğunu vurgulayan Ekiyor, “Hiçbir şey onun gücünü elinden alamaz. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu darbe girişiminde 40 gün sonra Suriye’ye meşru müdafaa hakkı kapsamında girmiş ve önce Cerablus’u en son El Bab’ı ele geçirmiştir. Başka bir ulusun ordusu 40 gün sonra silkelenip böyle bir hareketi yapamaz. Herkes, bütün dünyanın gelişmiş orduları bizi hayretle izliyor.” dedi

Pilav, ayran, çeşitli ikramların yapıldığı ve sanatçı Orhan Hakalmaz’ın da katıldığı sabaha kadar süren etkinliklere, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çakal, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ve binlerce vatandaş katıldı.

Bu Haber 2017-07-16 12:43:20 Tarihinde Eklenmiştir.

• RUMKALE DÜNYA TURİZMİNE HAZIRLANIYOR

Kültürel mirasın korunması, yaşatılması, tanıtılması ve turizme kazandırılması amacıyla bu yöndeki çalışmalara yoğunlaşan Büyükşehir, hazırladığı projelerle Gaziantep’i kültür kenti haline dönüştürecek. 2014-2017 yılları ara

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR “23.ULUSLARARASI BEYPAZARI VE YÖRESİ FESTİVALİ”NDE

Ankara  Beypazarı Belediyesinin düzenlediği 23. Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Kültür Turizm ve Tarih Festivali, Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Gazi'nin dedesi Gündüz Alp'in kabrinin bulunduğu Hırkatepe köyündeki kabrinde dualarla