2018 YILINDA 45 BİN KİŞİ EKOLOJİ EĞİTİMİ ALDI

2018 YILINDA 45 BİN KİŞİ EKOLOJİ EĞİTİMİ ALDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılından bu yana faaliyette olan Gaziantep Ekolojik Bina ve Ekolojik Atölyelerde yapılan çalışmalar her kesimden beğeni görüyor.

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına bağlı Ekolojik Kent Tasarım Müdürlüğü altında faaliyet gösteren binalarda enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kaynakları  ve çevre duyarlılığı konusunda her yaş grubuna yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapılıyor.

Bu kapsamda sadece 45 farklı atölye çalışmasına 25 bin öğrenci katılırken, “Unutulmuş Ormandaki Ağaç” adındaki çocuk tiyatrosunu 11 bin çocuk izledi. Ayrıca meslek gruplarına yönelik yapılan eğitimlerle 750 teknik personele ulaşıldı. Bunun dışında hem yerelde hem de ulusalda yapılan birçok bilim şenliğine davet edilen ekolojik bina çalışanları eğitim ve atölyelerle 20 bin kişinin faydalanmasını sağladı.

Hem eğitim öğretim dönemi içinde hem de sömestr ve yaz tatilinde aktif olarak çalışan binada ‘Sömestr Atölyeleri’ kayıtları da başladı. Kayıtlar hem atölye binasından hem de ekolojik binada alınmakta olup aynı zamanda tatil süresince tiyatro ve belgesel saatleri de oluyor.

Bu Haber 2019-01-15 14:13:37 Tarihinde Eklenmiştir.

• KAÇAK SEYYAR KÖFTECİLERE İZİN YOK

Özellikle Gaziantep Üniversitesi bölgesinde hijyen olmayan koşullarda ve açık alanda köfte satışı yapan seyyar araçlara yönelik denetimler gerçekleştiren zabıta ekipleri, bu denetimlerde 15 araç denetledi. 7 aracı usullere uyg

• KUZEYŞEHİR 5'İNCİ ETAP KURA ÇEKİLİŞİ YAPILDI

BİR DAİREYE 3 BAŞVURU OLUNCA Türkiye'nin en büyük konut projesi olan 50 bin konutlu kuzeyşehir projesiyle, şehirdeki konut açığını gidermek için kollarını sıvayan büyükşehir, 8 bin 500 dönüme 250 bin nüfusun yaşayacağ