25 ARALIK PANORAMA MÜZESİ BAĞIŞÇILARINA ÖZEL PROGRAM!

25 ARALIK PANORAMA MÜZESİ BAĞIŞÇILARINA ÖZEL PROGRAM!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince “25 Aralık Panorama Müzesi İçin Bağış Yapan Hayırseverlere Teşekkür Programı” düzenlendi. Program kapsamında Antep Harbi’nden kalma silahların müzede sergilenmesi için 19 bağışçıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin arasında tek tek protokol imzalandı.

Tarihi Antep Kalesi yakınlarına; 12 metre yüksekliğinde, 113 metre uzunluğunda panoramik yağlı boya çalışması olacak 25 Aralık Panorama Müzesi’nde, Antep Harbi’nde düşmanla göğüs göğüse çarpışan kahramanların aileleri tarafından yıllardır özenle saklanan nadide eserler, müzede oluşturulacak özel bir bölümde teşhir edilecek, müzeye zenginlik katacak.

ŞAHİN: EN ÖNEMLİ PROJEMİZ 25 ARALIK PANORAMA MÜZESİ

Gaziantep Sanat Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirilen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gazi şehrin onurlu tarihiyle gurur duyduğunu belirtti.

Başkan Şahin, şöyle konuştu: “Geçmişten aldığımız büyük bir ilham var. Bugünün şahitlerimiz ama yarın bizden sonra ne olacak? Bizim evlatlarımız, bizim torunlarımız neyi konuşacak? O yüzden bugün tarihe tanıklık ediyoruz. Türkiye’nin en büyük su projesi bitti, en büyük konut projesine başlandı, metronun altyapısı tamamlandı, hepsi birbirinden kıymetli, bu döneme ait yaptığınız en önemli proje nedir deseniz? 25 Aralık Panorama Müzesi için gelinin noktadır derim. Bu bireysel olarak yapılan bir iş değil, bu şehrin nasıl bir beşeri sermayesi olduğunu bize gösteriyor. İnsanlar yıllarca gönüllü bir şekilde zamanını, enerjisini, birikimini ve bilgisini bu şehre vermiş, bu şehrin en büyük gücü budur. Böyle bir şehre hizmet etmekten büyük bir onur ve şeref duyuyorum. Yarın çocuklarımız müzemizi dolaştığında küçük bir teşekkür, o koleksiyondan küçücük bir parça o döneme dair önemli eserleri görmesi çok önemlidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ıslak imzasını bir gazinin yıllarca saklaması bir aile için büyük bir onurdur. Tüfekçi Yusuflardan, nalbantlardan başlayan büyük bir serüven var. Bu müzede bütün şehrin gazi olduğu ikinci bir Çanakkale var. Kitaplardan öğrenemeyecek kadar büyük bir eser var, bunu geleceğe taşımak hepimizin boynunun borcuydu, bunu yapmak için bir başkan olarak ‘bismillah’ dedim ama elimizde böyle bir ekip olmasaydı böyle güzel torunlar olmasaydı, kültürel mirası koruyan beşeri sermaye olmasaydı panoramik müzeyi ortaya çıkaramazdık.

MÜZEMİZİ CUMHURBAŞKANIMIZ CUMA GÜNÜ AÇACAK

Anıtkabir’i çizen ünlü Rus Ressam Aleksander Samsonov tarafından Panorama 25 Aralık Müzesi’ni sanat eserine dönüştürdü. Tarihi sanatla birleştirdi. Yarın müzemizi gezecek çocuklarımız için özel koleksiyonlar bir onurdur. Cuma günü Panoramik müzenin ana binasının açılışını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, açacak, kendisine müzeyi anlatacağız. İstanbul’daki Panorama 1453 Tarih Müzesi, kendi döneminde başlatılmıştı. Ama biz bir sınıf atlattık, yağlı boyayla tarihimizi buluşturduk. Allah’ım 25 Aralık’lar yaşatmasın, 25 Aralıklardan da dersimizi çıkarmamız lazım. Birbirimizi sevelim, saflarımızı sıkılaştıralım, iri olalım diri olalım, güçlü ilerlememiz için güçlü insanların güçlü işbirliğine ihtiyacımız var, bir Gaziantep modeli oluşturduk evlatlarımız bu modeli taçlandıracaktır.”

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi Geçmiş Dönem Başkanı Sıtkı Severoğlu, 25 Aralık Panorama Müzesi’nin yapımında desteğini esirgemeyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti.

Bu Haber 2019-03-12 17:20:05 Tarihinde Eklenmiştir.

• 4 AYDA 21 BİN 475 ÖĞRENCİ YARARLANDI

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde Recep Tayyip Erdoğan’ın millet bahçesi projesini yıllar önce hayata sokmayı başaran Büyükşehir, Nurgana’ya yaptığı Hasan Celal Güzel

• ŞAHİN: RAMAZAN AYI, YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT

On bir ayın Sultanı Ramazan Ayı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, tüm İslam âleminin büyük bir özlemle beklediği bir Ramazan-ı Şerif’e daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Di