25 ARALIK PANORAMA MÜZESİ BAĞIŞÇILARINA ÖZEL PROGRAM!

25 ARALIK PANORAMA MÜZESİ BAĞIŞÇILARINA ÖZEL PROGRAM!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince “25 Aralık Panorama Müzesi İçin Bağış Yapan Hayırseverlere Teşekkür Programı” düzenlendi. Program kapsamında Antep Harbi’nden kalma silahların müzede sergilenmesi için 19 bağışçıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin arasında tek tek protokol imzalandı.

Tarihi Antep Kalesi yakınlarına; 12 metre yüksekliğinde, 113 metre uzunluğunda panoramik yağlı boya çalışması olacak 25 Aralık Panorama Müzesi’nde, Antep Harbi’nde düşmanla göğüs göğüse çarpışan kahramanların aileleri tarafından yıllardır özenle saklanan nadide eserler, müzede oluşturulacak özel bir bölümde teşhir edilecek, müzeye zenginlik katacak.

ŞAHİN: EN ÖNEMLİ PROJEMİZ 25 ARALIK PANORAMA MÜZESİ

Gaziantep Sanat Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirilen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gazi şehrin onurlu tarihiyle gurur duyduğunu belirtti.

Başkan Şahin, şöyle konuştu: “Geçmişten aldığımız büyük bir ilham var. Bugünün şahitlerimiz ama yarın bizden sonra ne olacak? Bizim evlatlarımız, bizim torunlarımız neyi konuşacak? O yüzden bugün tarihe tanıklık ediyoruz. Türkiye’nin en büyük su projesi bitti, en büyük konut projesine başlandı, metronun altyapısı tamamlandı, hepsi birbirinden kıymetli, bu döneme ait yaptığınız en önemli proje nedir deseniz? 25 Aralık Panorama Müzesi için gelinin noktadır derim. Bu bireysel olarak yapılan bir iş değil, bu şehrin nasıl bir beşeri sermayesi olduğunu bize gösteriyor. İnsanlar yıllarca gönüllü bir şekilde zamanını, enerjisini, birikimini ve bilgisini bu şehre vermiş, bu şehrin en büyük gücü budur. Böyle bir şehre hizmet etmekten büyük bir onur ve şeref duyuyorum. Yarın çocuklarımız müzemizi dolaştığında küçük bir teşekkür, o koleksiyondan küçücük bir parça o döneme dair önemli eserleri görmesi çok önemlidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ıslak imzasını bir gazinin yıllarca saklaması bir aile için büyük bir onurdur. Tüfekçi Yusuflardan, nalbantlardan başlayan büyük bir serüven var. Bu müzede bütün şehrin gazi olduğu ikinci bir Çanakkale var. Kitaplardan öğrenemeyecek kadar büyük bir eser var, bunu geleceğe taşımak hepimizin boynunun borcuydu, bunu yapmak için bir başkan olarak ‘bismillah’ dedim ama elimizde böyle bir ekip olmasaydı böyle güzel torunlar olmasaydı, kültürel mirası koruyan beşeri sermaye olmasaydı panoramik müzeyi ortaya çıkaramazdık.

MÜZEMİZİ CUMHURBAŞKANIMIZ CUMA GÜNÜ AÇACAK

Anıtkabir’i çizen ünlü Rus Ressam Aleksander Samsonov tarafından Panorama 25 Aralık Müzesi’ni sanat eserine dönüştürdü. Tarihi sanatla birleştirdi. Yarın müzemizi gezecek çocuklarımız için özel koleksiyonlar bir onurdur. Cuma günü Panoramik müzenin ana binasının açılışını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, açacak, kendisine müzeyi anlatacağız. İstanbul’daki Panorama 1453 Tarih Müzesi, kendi döneminde başlatılmıştı. Ama biz bir sınıf atlattık, yağlı boyayla tarihimizi buluşturduk. Allah’ım 25 Aralık’lar yaşatmasın, 25 Aralıklardan da dersimizi çıkarmamız lazım. Birbirimizi sevelim, saflarımızı sıkılaştıralım, iri olalım diri olalım, güçlü ilerlememiz için güçlü insanların güçlü işbirliğine ihtiyacımız var, bir Gaziantep modeli oluşturduk evlatlarımız bu modeli taçlandıracaktır.”

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi Geçmiş Dönem Başkanı Sıtkı Severoğlu, 25 Aralık Panorama Müzesi’nin yapımında desteğini esirgemeyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti.

Bu Haber 2019-03-12 17:20:05 Tarihinde Eklenmiştir.

• GAZİANTEP, YAVUZ BİNGÖL'LE COŞTU

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) işbirliğinde gerçekleştirilen GastroANTEP Festivali etkinlikleri kapsamında müzisyen Yavuz Bingöl konser verdi. Festival Park'ta organize edi

• ÜNLÜ AŞÇI ARDA TÜRKMEN'DEN GAZİANTEP ÜRÜNLERİNE TAM NOT

ŞAHİN: DÜNYANIN LEZZET BAŞKENTİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ Moderatörlüğünü Gökmen Sözen’in üstlendiği “Arda Türkmen ile Yüz Yüze” konulu panele katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şa

• GASTROANTEP FESTİVALİ GAZİANTEP'E ÇOK YAKIŞTI

Güneşten, topraktan ve tarihten gelen yerel lezzeti tüm Dünya’ya tanıtmak amacıyla gastronomisini tüm Dünya’ya tanıtmayı amaçlayan Gazi şehir, GastroANTEP Festivali için tek vücut oldu. Dünyaca ünlü Michelin y

• BAŞKAN ŞAHİN, GASTROANTEP FESTİVALİ'Nİ BİBER HASADIYLA AÇTI

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde 60 dönüm alanda yapılan biber hasadı ve kuruluk gezisiyle başlayan festivale; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Nurdağı Belediye Başkanı Ökke

• GAZİANTEP BİLİŞİM ZİRVESİ TOPLANDI

CİHAN: BİLİŞİMİN TOPLUMDA FARKINDALIK OLUŞTURMASINI AMAÇLIYORUZ Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen zirvenin açışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Dünya’da bilişim teknolo

• BÜYÜKŞEHİR STANTLARI GÖZ KAMAŞTIRDI!

• GASTROANTEP BÜYÜLEDİ!

Dünya Bankası’nın en rekabetçi 7 şehirden biri olarak seçtiği, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Tü

• GAZİANTEP, BİRLİKTE YÜRÜDÜ!

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Avrupa Hareketlilik Haftası’nın açış töreninde konuşan Belediye Başkanı Şahin, yerelden evrensele, gelenekten geleceğe artık şehirlerin yarıştığı bir döneme girdiklerini belirtti. ŞAHİN: BİSİKLE