5 MAHALLEYİ BİRBİRİNE BAĞLAYAN KÖPRÜLÜ KAVŞAK, BÖLGE TRAFİĞİNİ RAHATLATTI

5 MAHALLEYİ BİRBİRİNE BAĞLAYAN KÖPRÜLÜ KAVŞAK, BÖLGE TRAFİĞİNİ RAHATLATTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mehmet Şimşek Köprülü Kavşağı, bölge trafiğini rahatlattı. Güneş, Geylani, Akkent, Bülbülzade ve Ertuğrul Gazi mahallelerini birbirine bağlayan köprülü kavşak, trafikte akışkanlığı sağladı.

Sosyal ve kültürel belediyecilikte yepyeni kapılar açan Büyükşehir Belediyesi, insanı merkeze alan yönetim tarzıyla farkındalık oluşturdu. Yol, su, köprü gibi rutin belediyecilik çalışmalarını aksatmayan Büyükşehir, bu alanda yaptığı çalışmalarla göze girdi. 4 yıl önce Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Fatma Şahin, göreve geldiğinde ivedilikle şehir trafiğini rahatlatmaya dönük çalışmalar başlattı. Bu doğrultuda konunun uzmanları tarafından ulaşım master planı hazırlandı, büyük bir kararlılıkla alınan kararlar uygulandı. Trafik akışını rahatlatıcı önlemler alan büyükşehir, şehir içi trafik sorununa el attı, önce yoğunluğun yaşandığı bölgeleri tespit etti, sonra tıkanan bölgelere neşter vurdu.

Trafikte tıkanan bölgelere dokunmayı başaran Büyükşehir, 12 köprülü kavşakla 1 viyadüğü şehre kazandırdı. Yaklaşık 18 milyon liraya mal edilen Mehmet Şimşek Köprülü Kavşağı, bölgede trafik akışkanlığını sağladı, Gazianteplilere derin bir nefes aldırdı.

5 mahalleyi birbirine bağlayan iki katlı köprülü kavşak, 532 adet fore kazıktan oluştu. Kavşakta, 27 metre uzunluğunda 195 adet kiriş kullanıldı. 800 metre uzunluğundaki köprünün 200 metresini kapalı kesitle geçecek araçlar, alt kattan battı çıktı yaparak transit geçecek, üstten ise göbekten dönecek.

Bu Haber 2018-10-11 11:41:03 Tarihinde Eklenmiştir.

• GÜZELYURT KONUTLARINDA SATIŞLAR DEVAM EDİYOR

Göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek amacıyla toplu konut projelerini hızlandıran Büyükşehir Belediyesi,  Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt mahallelerini kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldı, bu alanları toplu

• 450 ÇOCUK, UÇURTMA ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

Alleben Göleti’nde gerçekleştirilen 2’nci Uçurtma Şenliği’nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, “Çok güzel görünüyorsunuz, keyifli anlar yaşı

• OKUMANIN BÜYÜSÜ GAZİANTEP'İ SARACAK

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen CNR Gaziantep Kitap Günleri'ne 100'ün üzerinde yayınevi, 200 markasıyla katılacak. Organizasyonda çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlik alanları oluşturulacak.

• MUHTARLIK KUPASINI NİZİPSPOR İKİNCİ KEZ KAZANDI

Final maçının başlama vuruşunu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, muhtarlar için akademi açtıklarını söyledi. Yöneticini kendini iyi yetiştirmesi ve dünyada olup bitenleri takip etmesi gerektiğini ifade eden Şahin,