8.ÇOCUK FESTİVALİ TİYATRO ŞENLİĞİ’NDE AKBANK ÇOCUK OYUNU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl sekizincisini düzenlediği Gaziantep Çocuk Festivali Tiyatro Şenliği, üçüncü kez katılan Akbank Sanat Çocuk Tiyatrosu’nun, yeni oyunu “80 Günde Dünya Turu” ile başladı.

Jules Verne’in aynı adlı romanından uyarlanan ve ilk kez 2013 yılında Londra’da sergilenen oyun, Gaziantep Merkezi ve Nizip ilçesinde 9 kez sahnelenerek 4 bin 669 kişiye ulaştı.

Mehmet Ergen’in çevirisi ve Lerzan Pamir’in yönetmenliğinde izleyicilerle buluşan, 4 ayrı oyuncunun 20’den farklı karakteri canlandırdığı "80 Günde Dünya Turu", çocukları dünya edebiyatının gelmiş geçmiş en ünlü serüvenlerinden birine çıkardı.

Gaziantep Çocuk Festivali'ni ilk günlerinden bu yana desteklediklerini belirten Akbank Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Yusuf Sayan,” Akbank Çocuk Tiyatrosu'nun önceki oyunlarında olduğu gibi, 80 Günde Dünya Turu'nun da büyük ilgi çekeceğini ve tüm gösterilerinin, önceki oyunlarında olduğu gibi, büyük bir katılımla izleneceğini, bugüne kadar gördüğümüz ilgiden anlıyoruz. Gaziantep Çocuk Festivali sırasında, çalışanlarımızın katılımı ve desteklerimiz ile yöre halkının yanlarında oluyor, kültürel gelişmeye ve yerel ekonomiye destek olmaya çalışıyoruz" dedi.

Akbank Çocuk Tiyatrosu, dünyanın değişik bölgelerini keşfetme arzusu uyandıran “80 Günde Dünya Turu” oyunu ile yediden yetmişe izleyen herkese seyahat etme sevgisini aşılarken, oyun sonunda dağıttığı kumbaralarla da çocuklara tasarruf etme alışkanlığının ilk adımlarını arttırmayı hedefledi.

Bu Haber 2017-04-20 11:23:40 Tarihinde Eklenmiştir.

• BAŞKAN ŞAHİN, İLK ORUCUNU VATANDAŞLARLA İFTAR ÇADIRINDA AÇTI

Başkan Şahin, gün boyu yoğun bir mesainin ardından Ramazan Ayı’nın ilk iftarını, iftar çadırında yaptı, saatler 19.39’u gösterdiğinde vatandaşlarla birlikte orucunu açtı. ŞAHİN: KARDEŞLİK SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİK Başkan Fatma Şahin, 11 ayın sulta

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLERE DOKUNMAYI BAŞARDI

Toplam 28 etkinliğin düzenlendiği projeyle, Hatay, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’ya gezi gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’yı ziyaret etme fırsatı bulan öğrenciler, devletin üst düzey y

• BÜYÜKŞEHİR İLE UNICEF ARASINDA 2018-2019 ORTAK ÇALIŞMA PROTOKOLÜ İMZALANDI

Dezavantajlı çocukların korunması, gelişim ve katılım haklarından yararlanabilmelerinin güçlendirilmesi amacıyla, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve UNICEF tarafından yürütülen İşbirliği Programı kapsamında 2018-2019 dönemi çalışma

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN MÜJDEYİ VERDİ

Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Belkıs köyü sınırlarındaki Zeugma Antik Kenti'nden yurt dışına kaçırılan ve bugün kentin önemli simgelerinden biri haline gelen "Çingene Kızı" mozaiğinin kayıp parçaları, yıllar sonra evine dönecek.