8.ÇOCUK FESTİVALİ TİYATRO ŞENLİĞİ’NDE AKBANK ÇOCUK OYUNU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl sekizincisini düzenlediği Gaziantep Çocuk Festivali Tiyatro Şenliği, üçüncü kez katılan Akbank Sanat Çocuk Tiyatrosu’nun, yeni oyunu “80 Günde Dünya Turu” ile başladı.

Jules Verne’in aynı adlı romanından uyarlanan ve ilk kez 2013 yılında Londra’da sergilenen oyun, Gaziantep Merkezi ve Nizip ilçesinde 9 kez sahnelenerek 4 bin 669 kişiye ulaştı.

Mehmet Ergen’in çevirisi ve Lerzan Pamir’in yönetmenliğinde izleyicilerle buluşan, 4 ayrı oyuncunun 20’den farklı karakteri canlandırdığı "80 Günde Dünya Turu", çocukları dünya edebiyatının gelmiş geçmiş en ünlü serüvenlerinden birine çıkardı.

Gaziantep Çocuk Festivali'ni ilk günlerinden bu yana desteklediklerini belirten Akbank Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Yusuf Sayan,” Akbank Çocuk Tiyatrosu'nun önceki oyunlarında olduğu gibi, 80 Günde Dünya Turu'nun da büyük ilgi çekeceğini ve tüm gösterilerinin, önceki oyunlarında olduğu gibi, büyük bir katılımla izleneceğini, bugüne kadar gördüğümüz ilgiden anlıyoruz. Gaziantep Çocuk Festivali sırasında, çalışanlarımızın katılımı ve desteklerimiz ile yöre halkının yanlarında oluyor, kültürel gelişmeye ve yerel ekonomiye destek olmaya çalışıyoruz" dedi.

Akbank Çocuk Tiyatrosu, dünyanın değişik bölgelerini keşfetme arzusu uyandıran “80 Günde Dünya Turu” oyunu ile yediden yetmişe izleyen herkese seyahat etme sevgisini aşılarken, oyun sonunda dağıttığı kumbaralarla da çocuklara tasarruf etme alışkanlığının ilk adımlarını arttırmayı hedefledi.

Bu Haber 2017-04-20 11:23:40 Tarihinde Eklenmiştir.

• “GELECEĞİN İÇİN SEN DE PEDALLA” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

• TEOG SINAVI’NDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER ALMANYA’YA GİTTİ

Almanya’nın Ludwigshafen şehriyle yaklaşık 5 yıldır devam eden “Öğrenci Değişimi ve Gençlik Kampı” Projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe, TEOG Sınavı’nda başarılı olan devlet okulu öğrencileri katılıyor. Öğrenciler, etkinliğe katılım

• BASIN AÇIKLAMASI