8.ÇOCUK FESTİVALİ TİYATRO ŞENLİĞİ’NDE AKBANK ÇOCUK OYUNU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl sekizincisini düzenlediği Gaziantep Çocuk Festivali Tiyatro Şenliği, üçüncü kez katılan Akbank Sanat Çocuk Tiyatrosu’nun, yeni oyunu “80 Günde Dünya Turu” ile başladı.

Jules Verne’in aynı adlı romanından uyarlanan ve ilk kez 2013 yılında Londra’da sergilenen oyun, Gaziantep Merkezi ve Nizip ilçesinde 9 kez sahnelenerek 4 bin 669 kişiye ulaştı.

Mehmet Ergen’in çevirisi ve Lerzan Pamir’in yönetmenliğinde izleyicilerle buluşan, 4 ayrı oyuncunun 20’den farklı karakteri canlandırdığı "80 Günde Dünya Turu", çocukları dünya edebiyatının gelmiş geçmiş en ünlü serüvenlerinden birine çıkardı.

Gaziantep Çocuk Festivali'ni ilk günlerinden bu yana desteklediklerini belirten Akbank Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Yusuf Sayan,” Akbank Çocuk Tiyatrosu'nun önceki oyunlarında olduğu gibi, 80 Günde Dünya Turu'nun da büyük ilgi çekeceğini ve tüm gösterilerinin, önceki oyunlarında olduğu gibi, büyük bir katılımla izleneceğini, bugüne kadar gördüğümüz ilgiden anlıyoruz. Gaziantep Çocuk Festivali sırasında, çalışanlarımızın katılımı ve desteklerimiz ile yöre halkının yanlarında oluyor, kültürel gelişmeye ve yerel ekonomiye destek olmaya çalışıyoruz" dedi.

Akbank Çocuk Tiyatrosu, dünyanın değişik bölgelerini keşfetme arzusu uyandıran “80 Günde Dünya Turu” oyunu ile yediden yetmişe izleyen herkese seyahat etme sevgisini aşılarken, oyun sonunda dağıttığı kumbaralarla da çocuklara tasarruf etme alışkanlığının ilk adımlarını arttırmayı hedefledi.

Bu Haber 2017-04-20 11:23:40 Tarihinde Eklenmiştir.

• FOTO SAFARİ’DE DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çeken 120 öğrenciden dereceye giren 31 öğrenci için ödül töreni düzenlendi. Törende öğrencilerin &ccedi

• GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ’NE BİR GÜNDE 90 BİN ZİYARETÇİ

Aynı gün açılışı yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvanat bahçesinde kurulan Türkiye’nin ilk ve tek Zooloji ve Doğa Müzesi’de ziyaretçi akınına uğradı. Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye’ni

• ÇOCUKLARIN COŞKUN ARAL İLE FOTO SAFARİ KEYFİ

Daha önceden belirlenen 100 çocuk, foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çekti. Program kapsamında çocukların çektikleri fotoğraflar arasından yapılacak eleme so

• ÇOCUKLAR İÇİN DE ŞİMDİ GAZİANTEP ZAMANI

Oğuzeli ve Araban merkezden, Yazılı Köyü, Dokuzyol Köyü, Doğanpınar, Yeşildere, Çaybaşı, Körkün, Sarıtepe, Elif, Hisar, Gökçepayam, Fakıl köylerinden, merkez ilçelere bağlı Yayıktaş, Sırasöğüt, Karaburç kö

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 9 İlçede 43 araç-makine ve 95 personel ile halk sağlığını korumak için sivrisinek, karasinek, larva ve  fare mücadelesi yapılıyor. Durgun sular, foseptikler, gübrelikler, rögarlar, inşaat al

• “HARFLERİN SIRRI” SERGİSİ GAZİANTEP’TE AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanat Merkezi’ndeki serginin açılışında, Kutlu Doğum Haftası’nda olunduğunu hatırlatarak, İslam’ın sevgi ve barış olduğunu söyledi. Hüsn-ü Hat’ın yazılma sebebini anlata

• GAZİANTEP’TE ALTIN FISTIK SES YARIŞMASI DÜZENLENİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Yarışma Genel Direktörünün birlikte oluşturacakları Düzenleme Kurulu tarafından gerçekleştirilecek olan yarışmada yarışmacılar,  TRT Repertuarına kayıtlı bir adet eserle değerlendirmeye alınacaklardır.

• BÜYÜKŞEHİR ŞEHİTKAMİL BÖLGESİNDE 143 KM ASFALT YAPTI

Sosyal belediyeciliğin gerekliliğini yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, alt yapı ve üst yapı çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor. Taşra ilçe ve köylerin yanı sıra yeni kurulan yerleşim birimlerinin yeni yol ve asfalt çalışmaları