AKSOY: "FOTOĞRAFTAKİ MEZARLAR YAŞANAN PATLAMA OLAYI İÇİN DEĞİLDİR"

AKSOY: "FOTOĞRAFTAKİ MEZARLAR YAŞANAN PATLAMA OLAYI İÇİN DEĞİLDİR"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Abdullah Aksoy, Gaziantep’teki patlamada hayatını kaybedenlerin defnedildiği Yeşilkent Mezarlığındaki hazırlanmış yüzlerce mezarın görüldüğü fotoğrafla ilgili açıklama yaptı.

Aksoy, açıklamasında, bunun rutin bir uygulama olduğunu belirterek,  "Servis edilen haberdeki söz konusu fotoğraftaki mezarların yaşanan patlama olayı için değildir" dedi.

Gaziantep nüfusunun Suriyeli göçmenlerle 2 milyon 200'ü aştığını anlatan Aksoy, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"O nedenle günlük ortalama 15 ile 20 arasında cenazemiz oluyor.  Bu da yıllık ortalama 7 bin cenazeye tekabül ediyor. Ayrıca Gaziantep AFAD illeri kapsamında olan bir ilimizdir. Bu nedenle önceden belli bir sayıda mezar yapıp AFAD’a bildirmemiz gerekiyor. Bu kadar mezarı önceden hazır etmemizin bir diğer nedeni ise Yeşilkent Mezarlığımız kayalık bir alanda bulunuyor.  Sert bir zemine sahip olduğu için bir yıllık gereken 6-7 bin mezar için ihale yapıyoruz. Hem yıllık gereken mezar ihtiyacı için hem de bu şekilde olağan üstü acı olaylar için önceden hazırlık yapmak gerekiyor. O yüzden söz konusu fotoğrafta o kadar çok hazır mezar görünüyor’’ diye konuştu.

Bu Haber 2016-08-22 10:09:03 Tarihinde Eklenmiştir.

• KAÇAK SEYYAR KÖFTECİLERE İZİN YOK

Özellikle Gaziantep Üniversitesi bölgesinde hijyen olmayan koşullarda ve açık alanda köfte satışı yapan seyyar araçlara yönelik denetimler gerçekleştiren zabıta ekipleri, bu denetimlerde 15 araç denetledi. 7 aracı usullere uyg

• KUZEYŞEHİR 5'İNCİ ETAP KURA ÇEKİLİŞİ YAPILDI

BİR DAİREYE 3 BAŞVURU OLUNCA Türkiye'nin en büyük konut projesi olan 50 bin konutlu kuzeyşehir projesiyle, şehirdeki konut açığını gidermek için kollarını sıvayan büyükşehir, 8 bin 500 dönüme 250 bin nüfusun yaşayacağ