ARTIK BİR EVLERİ VAR

ARTIK BİR EVLERİ VAR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nın işbirliğinde yürütülen Kuzey Şehir Projesi kapsamında yapımı devan eden 916 adet konut için kura çekimi yapıldı. Yıllardır ev sahibi olmayı bekleyen vatandaşlar, kira öder gibi ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı. Şehrin kuzeyinde kurulacak yeni bir yaşama “merhaba” diyecek olan vatandaşların, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le ev hayalleri gerçekleşti.

Türkiye'nin en büyük toplu konut alanlarından olacak Kuzey Şehir’de yaşamın keyfini sürecek Gaziantepliler, hafta sonunda unutulmaz duygular yaşadı. Başta şehit yakınları, gaziler, engelliler, emekliler ve çok sayıda vatandaş, Büyükşehir Belediyesi Talat Özkarslı Spor Salonu’nda toplandı. Yıllardır kirada yaşamak zorunda kalan dar gelirli aileleri, ev sahibi olmanın heyecanı sardı, kurada ismi çıkanlar gözyaşlarına hakim olamadı. TOKİ yetkilileri tarafından ismi anons edilen vatandaşlar, yanındakine sarılarak mutluluğunu dışa vurdu.

Şehitkâmil ilçesinde 8,5 milyon metrekare alanda 250 bin kişinin yaşayacağı 50 bin konutluk proje kapsamında 3’üncü etapta 694, 4’üncü etapta ise 222 konut olmak üzere toplam 916 adet konut için kura çekimine katılan binlerce vatandaş, yıllardır ev sahibi olma hayaliyle yaşadıklarını aktardı. Ev hayallerini gerçekleştirilmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin’e teşekkür eden vatandaşlar, mutluluk gözyaşları döktü.

AKLIM DURDU SANDIM

Mutluluktan kalbinin yerinden çıkacağını bildiren Ahmet Akkaya, ev sahibi olduklarını eşiyle telefonda paylaştı. Akkaya, “Sevinçten kalbim duracak. Diyecek aslında hiç söz yok, Allah Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den razı olsun. Mekânı cennet olsun. Büyük bir sevinç. Aklım durdu” dedi.

ATEŞ ÜSTÜNDE OTURUR GİBİYDİM

Hatice Yıldırım da 45 yıldır kirada yaşadıklarını artık ev sahibi olma umudunu yitirdiklerini ancak Başkan Fatma Şahin’le umutlarının yeşerdiğini söyleyerek, “Kaç senedir yazılıyordum çıkmıyordu şimdi çıktı çok sevindim. Herkese nasip etsin. İlk defa evim olacak. Elin kirasında sürünüyorduk, çok şükür Allah’ıma. Fatma Şahin’den bu imkânı tanıdığı için Allah razı olsun. Kimse evsiz kalmasın. Cenabı Allah belediyemizi her zaman gürletsin. Eve o kadar ihtiyacımız vardı ki. İnanın ateş üstünde oturur gibiydim” diye konuştu.

Bu Haber 2019-02-11 10:19:37 Tarihinde Eklenmiştir.

• ULUSLARARASI DAĞ BİSİKLET YARIŞLARINA 350 SPORCU KATILDI

10 kategoride 24 şehirden 350 sporcunun yarıştığı organizasyonda; yıldız erkekler, yıldız bayanlar, genç erkekler, genç bayanlar, masterlar 30+, 40+, 50+, elit bayanlar ve elit erkekler kategorilerinde yarışmalar yapıldı. Sabahın erken saatlerinde Erik&cced

• BÜYÜKŞEHİR, SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA ÜST SIRALARDA

SOSYAL PAYLAŞIM ALANINA GÜÇLÜ ADIM Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, güncel gelişmeler karşısında kayıtsız kalmadı, günümüzün en etkili medya araçlarından sosyal medya aracılığıyla Gazianteplilere ulaşt

• BAŞKAN ŞAHİN, MAZBATASINI ALDI

31 Mart 2019’da gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda belediye başkanlıkları kesinleşen adaylar mazbatasını almaya başladı. Seçimlerde yüzde 54 oyla en yakın rakibine iki kat fark atarak kazanan Büyükşehir Beled

• BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE "ZAMAN YÖNETİMİ" EĞİTİMİ

İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve eğitimci Şefika Şule Erçetin tarafından verilen eğitimde özetle şunlar anlatıldı: “Zaman yönetimi eğitim semineri yöneticilerin ve çalışanların zamanı daha

• ENKAZDAN ÇIKARILAN 3 YAVRU SANSAR'A GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ SAHİP ÇIKTI

Henüz 15 günlük olan 3 yavru Sansar’ı süt ile besleyen hayvanat bahçesi görevlileri, yavruların üşümemesi için kuvöz içinde çocuk bezine sararak koruyorlar. Yavru Sansar’ları günde en az 5–6

• BÜYÜKŞEHİR'DEN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, UNİCEF, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanı

• BÜYÜKŞEHİR, KREŞLERİYLE GÖZ DOLDURDU!

Gönül belediyeciliğinde bir model olan büyükşehir, yoğun iş hayatında yer alan anneleri unutmadı. Annelerin bir yandan bebeğinin beşiğini sallarken diğer taraftan yemeğini yaptığını dillendiren başkan Fatma Şahin, iş dünyasında “Ben de V

• GAZİANTEP, RENGÂRENK ÇİÇEKLERLE BEZENDİ

Her fırsatta, yeşilin her tonuna karşı gösterdiği hassasiyetle dikkati çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeşil alanı artırdı, şehir oksijen solumaya başladı. Kentin gri yüzü, rengârenk bir yüze dönüşt&uum