BAĞLARBAŞI HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU

BAĞLARBAŞI HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bağlarbaşı Hatıra Ormanı oluşturuldu. Öğrencilerle birlikte 1000 fidan diken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı verdi.

ŞAHİN: SEVGİYE VE KARDEŞLİĞE FİDAN EKİYORUZ

Düzenlenen fidan dikim töreninde konuşan Başkan Şahin, birlik ve beraberlik adına bir Gaziantep modeli oluşturduklarını aktardı.

Şahin, “Gaziantep modeli, sevgi modelidir, kardeşlik modelidir ve birlikte yaşama modelidir. Hep birlikte kuracağımız hatıra ormanı, bu modelin göstergesi olacaktır. Nazım Hikmet’in, ‘Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman kadar kardeşçe’ sözleriyle buradan herkese güçlü bir mesaj veriyoruz. Her fidan bir yaşamdır. Yaşamı; sevgiye, saygıya ve kardeşliğe dönüştürebilmemiz için fidanlar dikiyoruz. Gaziantep modeli bir dünya modeli olacaktır. Hepimiz çok daha güzel bir ortamda yaşayacağız. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, bir kaynaşma modeli geliştirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak iyi ve güzel olan her projenin arkasındayız ve destekçisiyiz. 2 milyon insan bize emanet, su bize emanet, toprak bize emanet, hava bize emanet, emanete iyi bakmamız ve geleceğe emin adımlarla sevgiyle kardeşlikle yürümeliyiz. Çocuklarımız ve öğretmeleriyle birlikte ormanımız olsun istedik. Böylesi önemli bir projeyle binlerce fidanı toprakla buluşturduk. Toprakla buluşan bu fidanlar 10 yıl sonra gür bir ormana dönüşecek. Bunun üzerine biz sevgi tohumu, kardeşlik tohumu ekmeye gelecekte te barış ekmeye savaş bitsin gözyaşı dinsin diye fidanlarımızı ekiyoruz. Yarınımız çok daha güzel olacak” dedi.

Konuşmaların ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, öğrencilerle birlikte fidan dikti, fidanlara can suyu verdi.

Bu Haber 2019-03-11 16:33:07 Tarihinde Eklenmiştir.

• CUMHURBAŞKANI, BÜYÜKŞEHİR PROJELERİNDEN ÖVGÜYLE BAHSETTİ

ERDOĞAN: ANTEP’TEN ŞANINA ÜNÜNE YAKIŞIR BİR REKOR BEKLİYORUM Belediye başkan adaylarının tanıtıldığı mitingde kapalı havaya rağmen miting alanının dolduran Gazianteplilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi şehre yapılan yatırımlar hakkında bi

• BAŞKAN ŞAHİN, İSLAHİYE'DE HALKA SESLENDİ

ŞAHİN: İSLAHİYE’Yİ ÇOK ÖZEL SEVİYORUZ Başkan Fatma Şahin, “Bu soğuk geceyi kalbiyle ısıtan İslahiyelilere şahit ol yarabbi, bu güzelliği 31 Martta destana çevireceğiz. 31 Martta bu kalabalık yeni bir zaferin işareti olacak, İslahiye

• TÜRKİYE'DE, AVM YIKIP MEYDAN YAPAN TEK BÜYÜKŞEHİR!

KİTAP KAFE VE MEYDAN YAPILDI Şehrin göbeğindeki Alışveriş Merkezi’ni (AVM) yıkarak onun yerine meydan ve meydan içerisine kitap kafe kuran tek belediye olma özelliğini taşıyan Büyükşehir Belediyesi, eğitime katkı sunmak için 2014-201

• ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL SERGİ!

Mutlu Kafe’de açılan el işleri sergisi, Hacı Lütfiye Şireci Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne giden özel eğitim öğrencilerinin becerilerini yansıttı, birbirinden ilginç çalışmalar görücüye çıktı.