BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'IN EŞİ MUTFAK SANATLARI MERKEZİ’Nİ AÇTI

Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mutfak Sanatları Merkezi’nin açılışını yaptı.

Semiha Yıldırım ve beraberindekilere Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan merkezi gezdiren Şahin, merkez hakkında da bilgi verdi.

Yemeklerin de ikram edildiği programın sonunda kurdele kesilerek Mutfak Sanatları Merkezi’nin açılışı yapıldı.

MUTFAK SANATLARI MERKEZİ

Mutfak Sanatları Merkezi ile Gaziantep mutfağını özüne bağlı bir şekilde yaşatılarak, genç nesillere kendi öz mutfağını öğretmek ve gelecek nesillere taşımaya yardımcı olması amaçlanıyor.

Burada yapılacak çalışmaların hepsi Gaziantep mutfağını sürdürülebilir ve her zaman dinamik tutmaya yardımcı olacak çalışmalar olacaktır. Gaziantep mutfağı bilindiği üzere dünyada gastronomi şehri olarak anılan ve buna laik görülüp UNESCO'nun gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağına dahil edilmiş Türkiye'nin tek ve dünya da 18 şehrinden bitanesidir.

Öyle bir mutfak kültürüne ve zenginliğine sahip ki Antep mutfağı bunu yerinde yaşamak ve yerinde uygulamak gerekiyor.

En iyi Gaziantep yemeği lokal ürünleriyle yapılmalıdır. Gelenekten geleceğe aktarılacak bu mirasın sürdürülebilirliğinde ve özüne bağlı kalınmasında yapılacak çalışmalarda bu mutfak sanatları merkezimizin çalışmaları uzun soluklu olacaktır. Burada genç nesiller yetiştirilecek ve gelenekten geleceğe taşınılmasına yardımcı olunacaktır.

Yerli ve yabancı misafirlerimize tadımlar yaptırarak Antep mutfağının zenginliği ve çeşitliliğinin örneklerini burada bulma, tatma ve uygulama şansı sunulacak.

Bu Haber 2017-04-07 10:29:08 Tarihinde Eklenmiştir.

• BU MERKEZ İLE YENİ HAYATA ADIM ATIYORLAR

Yaptığı birçok sosyal çalışmayla adından sıkça söz ettiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, uyuşturucunun pençesine düşen yüzlerce gencin umudu oldu. Gaziantep’te kurulan Oya Bahadır Yüksel Ergen Bağımlılı

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR “6. KÜRESEL BOTANİK BAHÇELERİ” PLATFORMUNA KATILDI

İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen uluslararası platforma, 70 ülkeden 500 kişi katıldı. Dünyadaki sayılı botanik bahçelerinin sözlü ve poster sunumları yaptığı platformda, özel davetli konuşmacılar da yer aldı. Gaziantep Büy