BAŞKAN ŞAHİN: YENİ TÜRKİYE’NİN ANAHTARI: ANNELER

BAŞKAN ŞAHİN: YENİ TÜRKİYE’NİN ANAHTARI: ANNELER

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yeni Türkiye’yi tasvir etti, “Annelerimiz huzurluysa, toplum huzurludur, annelerimiz mutluysa, toplum mutludur. Annelerimiz güvendeyse, toplum güvendedir. O yüzden yeni Türkiye’nin anahtarı annelerimizdir” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM-BİR-SEN) Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen Anneler Günü Kutlama Programı Şato Restoranda gerçekleşti. Anneler gününe özel hazırlanan programda, 600 öğretmen sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, salondaki kadın öğretmenlere seslendi.

Şahin, annelik duygusunun anlatılamayacak kadar kutsi bir duygu olduğunu belirterek, “Annelik duygudur, sevgidir, muhabbettir, yürekteki heyecandır. Tüm makamlar bir tarafa cennetin kokusunun geldiği yer, en büyük makamdır. Annelerimiz, yaşarken onları kırmadan ‘of’ bile demeden onlara evlat olmaya çalışalım. Vicdanım o kadar rahat ki, annemin benimle gurur duymasını sağladım. Onun benimle gurur duymasını hissettim. Hepimiz anneyiz, hepimizin evlatları için duaları var, Allah’ım yüreğinizden geçen tüm duaları kabul etsin.

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, şehrimi bir bebeğim, bir evladım, bir ailem olarak görüyorum. ‘Kadın Dostu Kent’, ‘Çocuk Dostu Kent’, ‘Engelli Dostu Kent’ dedik, ama anneyi merkeze aldık. En güçlü tarafımız sosyal belediyecilik anlayışımızdır. İnsanı merkeze alan, gözbebeğimiz olan, insanın yaşamasını ve yaşam kalitesini artıran sosyal belediyecilik anlayışını önceledik.

‘Nasıl bir Türkiye inşa emek istiyorsunuz’ denildiği zaman toplumun mimarı, ailenin bel kemiği olan annelerimiz ne durumda? sorusunun yanıtını aramalıyız. Annelerimiz huzurluysa, toplum huzurludur, annelerimiz mutluysa, toplum mutludur. Annelerimiz güvendeyse, toplum güvendedir. O yüzden yeni Türkiye’nin anahtarı annelerimizdir. Bugünün çocuklarını, yarının annelerini, sizlere emanet ediyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde 16 yıldır, eğitime verilen destek, ayrılan bütçeler, öğretmenlerin yaşam kalitesini artırıcı birçok düzenlemeler yapıldı. Daha yapılacak çok iş, gidilecek çok yol, aşılacak çok engeller var. Yeni Türkiye’nin mimarları, anneler ve öğretmeler olacaktır” diye konuştu.

Gaziantep’teki tüm anneler adına Başkan Şahin’e çiçek takdim edildi.

Program, müzik dinletisiyle sona erdi.

Bu Haber 2018-05-13 13:50:02 Tarihinde Eklenmiştir.

• 450 ÇOCUK, UÇURTMA ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

Alleben Göleti’nde gerçekleştirilen 2’nci Uçurtma Şenliği’nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, “Çok güzel görünüyorsunuz, keyifli anlar yaşı

• OKUMANIN BÜYÜSÜ GAZİANTEP'İ SARACAK

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen CNR Gaziantep Kitap Günleri'ne 100'ün üzerinde yayınevi, 200 markasıyla katılacak. Organizasyonda çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlik alanları oluşturulacak.

• MUHTARLIK KUPASINI NİZİPSPOR İKİNCİ KEZ KAZANDI

Final maçının başlama vuruşunu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, muhtarlar için akademi açtıklarını söyledi. Yöneticini kendini iyi yetiştirmesi ve dünyada olup bitenleri takip etmesi gerektiğini ifade eden Şahin,

• BAŞKAN ŞAHİN, OĞUZELİ KÜLTÜR KAPISI'NI İNCELEDİ

Mezopotamya ve Akdeniz’in birleştiği topraklarda var olduğu ilk günden itibaren birbirinden farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan Gaziantep, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in önderliğinde Kültür Kapısı Projesi’ni hay