BAŞKAN ŞAHİN, 16 YAŞ TÜRKİYE TENİS ŞAMPİYONASI'NIN AÇILIŞINI YAPTI

BAŞKAN ŞAHİN, 16 YAŞ TÜRKİYE TENİS ŞAMPİYONASI'NIN AÇILIŞINI YAPTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin kısa sürede tamamladığı tenis kompleksi ilk kez bir turnuvaya ev sahipliği yapıyor. 08–15 Eylül 2018 tarihinde düzenlenen TEB 16 Yaş Türkiye Tenis Şampiyonası’nın heyecanı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından açılış maçını başlatmasıyla tenis severleri sardı. Şampiyonaya 25 ilden, 59 erkek, 41 kız sporcu katıldı. Turnuva boyunca oynanacak 120 maçla, şehir unutulmaz bir hafta yaşayacak.

Turnuva açılışının ardından açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, büyükşehir olarak genç nüfusu spora yönlendirmek için alt yapının önemine değindi.

Kompleksin inşaat çalışmalarını çok kısa sürede tamamlayarak hizmete sunan ekip arkadaşlarına teşekkür eden Şahin, Gaziantep’e modern bir tesis kazandırdıklarını bildirdi.

Kentin Türkiye Tenis Şampiyonası’nın heyecanını yaşadığını aktaran Başkan Şahin, “Gaziantep herhangi bir şehir değil üretim şehri, sanayi şehri, UNESCO’dan tescilli lezzet şehri, lezzet başkentidir. Bunların yanı sıra çok genç bir nüfusumuz var. Şehrin spor altyapısını güçlendirip spor kenti olmak için bir iddiamız var. Spor dallarında gençleri geleceğe hazırlamalıyız. Bunun için altyapı ve fiziki şartlar çok önemlidir. Çocuklarımızı genetik kodlarına göre yetiştirmemiz gerekiyor. Büyükşehir olarak hükümetimizin ve Spor Toto teşkilatının verdiği destekle bu güzel tesisi şehrimize kazandırdık. Tesisin yapımıyla ilgili arkadaşlarımız büyük bir gayretle çalıştılar. Uluslararası turnuvaya ev sahipliği edebilmemiz için asgari müşterekte buluşarak tesis sayımızı artırmamız gerekiyor. Milli tenisçileri, tenis severlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

2 bin 500 metrekare alana tenis kompleksi kurduklarını vurgulayan Başkan Şahin, komplekste; 6 adet açık tenis kordu, bir adet duvar tenisi kordu, 2’şer adet oyun ve fitness alanı, koşu yolu, dinlenme alanı, kafeterya ve süs havuzu yer aldığını sözlerine ekledi.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen tenisçilere başarı dileyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, beraberindeki heyetle tenis kompleksini gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

Bu Haber 2018-09-10 14:53:36 Tarihinde Eklenmiştir.

• 18 YAŞ ÜSTÜNDEKİ HERKES ORGAN BAĞIŞ BELGESİ ALABİLİR

Türkiye’de her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında “Organ Bağışı Haftası” olarak kutlandığını belirten Tolay, bu kapsamda organ bağışına yönelik toplumsal bilincin artırılmasının amaçlandığını vurguladı. Dr. Serdar Tolay, vü

• ULUSLARARASI YESEMEK SEMPOZYUMU BAŞLADI

Sempozyumun açışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yesemek Alan Yönetim Başkanı Zafer Okuducu, atölyenin İslahiye ilçesinin 20 kilometre kadar güneydoğusunda, bugünkü Yesemek Köyü’nün güneyinde